Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

"Domácí" absint - alkoholesence
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=10&t=604
Stránka 1 z 2

Autor:  Jenda [ stř 03. říj 2012 20:40:37 ]
Předmět příspěvku:  "Domácí" absint - alkoholesence

Světe div se, kolega v práci si zakoupil automatický strojek na destilaci. No když jsem to viděl :roll:
Ovšem ještě horší, než předražená rychlovarná konvice je to, že se hned chlubil, že si dělá domácí absint.
No a na netu jsem to našel.. tady na mafii jsem to snad nepřehlédl.
A pro názornost cituji prodejce na internetových stránkách
Citace:
Absint esence
Vytvořte si vlastní Absint , který je srovnatelný s kvalitouprůmyslové výroby, aleza cenu několikanásobně nižší! K přípravě Vám stačí cukr, vodka (případně jiná čistá lihovina) a naše esence a nemusíte utrácet stovky korun za láhev, která nemusí mít stejnou kvalitu jako vámi vyrobený absintový likér. Nejlepší na světě! Naše nabídka Absinth esencí

a dále přímo esence a její popis
Citace:
Absinth Gold je pelyňkem ochucený francouzský aperitiv s krásnou zlatou barvou, tento nápoj opředený spousty legend, byl oblíbeným alkoholickým nápojem umělců Paříže už kolem roku 1800. Absint obsahuje jen přírodní extrakty a přírodní bylinné oleje. Alkohol pro míchání Absinth Gold by měl mít minimálně 50% ale doporučujeme 55% a více. Silný alkohol je nezbytným pro bylinné oleje, aby se rozpustily. Tato esence je na přípravu 750 ml absintu smíchaná s 60% až 70% alkoholu. Obsah thujonu v láhvi bude minimálně 35 mg, když přidáte 730 ml alkoholu.

Návod přípravy: Nalijte obsah této lahvičky a 75 g krystalového cukru do 75 cl láhve. Vyplňte 3 / 4 obsahu láhve vodkou (nebo jiným čistým alkoholem) a protřepejte. Následně doplňte láhev zbytkem vodky a znovu protřepejte, aby se obsah kompletně smíchal. Takto připravený absint je opravdu výborný!

prostě žasnu... :roll:
citace ze stránek
http://www.domacipalenice.cz/uvod/alkoholove-esence
a
http://www.alkoholesence.cz/alkoesence- ... Zlaty-20ml

Edit: našel jsem to již i na mafii, ale už to tady nechám pro úplnost lihu a zelené :) jinak ať to velmistr Habu smaže :D

Autor:  Martin [ stř 03. říj 2012 20:52:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Svatá prostato...

Autor:  Tibro [ stř 03. říj 2012 21:12:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Mmmmm, prostato.

Autor:  Myria [ stř 03. říj 2012 22:25:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

:shock: To je naprosto genitální. Aneb jak snadno a rychle prodat hektolitry odpadu skrze vhodnou reklamu.
Už jen ten výrobce je děsivý. Nic překvapivého...kdokoli absinthu alespoň částečně rozumí a nechce z toho jen vyždímat prachy, by se k něčemu takovému snad ani nesnížil.

Autor:  Corig [ stř 03. říj 2012 22:44:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Náhodou, taková užitečná věc...Můžete vzít třeba flašku nějakýho starýho a určitě vyčpělýho alkoholu - například preban Pernod, předestilovat, prohnat přes uhlíkovej filtr a domíchat jejich esencí. A hle, máme čerstvej absint :lol: :lol: :lol:

Autor:  Wajt [ čtv 04. říj 2012 10:33:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Hrůza...jen je smutné, že své zákazníky to asi najde.
Obdobné "instantní" absinty jsem hojně viděl prodávat v Andoře. Holt někteří si neuvědomují, že "absinthe aroma" nikdy nebude absinthe, "krabí aroma" neudělá z rybího odpadu skutečné krabí maso a chmicky ochucená slisovaná mouka a kůže nebude pravá šunka.

edit: Lidé si prostě neuvědomují, že je obrovský rozdíl mezi destilátem a likérem míchaným z trestí! A velký podíl na tom mají média. Stačí se podívat na metanolovou kauzu, kde jsou ty sračky stavěny do stejné kategorie jako destiláty whisky či třtinový rum. Český tupec si potom myslí, že tuzemák je asi opravdu jiná verze karibského rumu, která svou chuť skutečně získala pálením brambor.

Autor:  Myria [ pát 05. říj 2012 1:28:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Wajt píše:
Hrůza...jen je smutné, že své zákazníky to asi najde.
Obdobné "instantní" absinty jsem hojně viděl prodávat v Andoře. Holt někteří si neuvědomují, že "absinthe aroma" nikdy nebude absinthe, "krabí aroma" neudělá z rybího odpadu skutečné krabí maso a chmicky ochucená slisovaná mouka a kůže nebude pravá šunka.

Tak nějak. A jeden příklad za všechny - pytlikové "čaje"...

Autor:  Corig [ pát 05. říj 2012 3:18:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Myria: Třeba já osobně bych hned pytlíkáče nezatracoval. Je spousta možností kdy se hodí víc než sypanej čaj. Nedovedu si třeba představit situaci kdy budu mít chřipku a budu si vařit darjeeling s citronem a medem :) Stejně tak malý děti neslazenej čaj pít nebudou a sladit kvalitní čaj je škoda. Pytlíkovej čaj je kategorie sama pro sebe stejně jako třeba tuzemák. Sice je to jen náhražka rumu ale i v náhražkách se najde lepší a horší kvalita. Místo toho abych si koupil nějakou no name břečku vezmu Božkov... No a i u těch pytlíků se daj ve finále najít relativně kvalitní čaje :)

Autor:  Adigal [ pát 05. říj 2012 9:49:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Porcování čaje neříká o kvalitě vůbec nic (viz http://www.vfu.cz/media-verejnost/infor ... 5_caj.html). Je to ten samý čaj co sypaný, jen jemněji nasekán a rozvážen do sáčku pro snadnější manipulaci...

Velký rozdíl je ve výběru - porcované jsou pro širokou veřejnost v čaji se neorientující, tedy proto pouze jeden druh zeleného, černého, atd... + příchutě

Autor:  Wajt [ pát 05. říj 2012 10:35:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: "Domácí" absint - alkoholesence

Tohle patří určitě do jiného vlákna, ale pytlíkový čaj svou funkci podle mého má.
Nedá se určitě říct, že pytlíkáč je to samé, co vychutnat si v čajovně, nebo doma poctivě připravený, to je jiný nápoj, ale pro některé případy se černý pytlíkový (pozor, jsou extrémní rozdíly v kvalitě) hodí víc.

Asi jako bych uznal, že pítí "Absinth 35" může mít v určitých situacích a podmínkách své opodstatnění, ale není to absinthe.

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/