Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 6 z 6   [ Příspěvků: 58 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 0:42:32 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. kvě 2011 14:18:30
Příspěvky: 128
Bydliště: Karlovy Vary
No ještě že se nezmínil o studený filtraci. To už jsem dlouho neslyšel... :lol:


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 15:27:01 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1356
To sou zase slinty :rofl

_________________
Omnia mea mecum porto.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 17:33:47 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3756
Jediná likérka ve střední Evropě, kde se vyrábí ze stejných receptů, jako ve Francii před 200 lety.

Hmm.

OK.

:mrgreen:


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 17:40:43 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3756
Ale vlastně mají tak trochu pravdu.

Kyle má likérku. Likérka = místo, kde se míchá za studena.
Jenže absint není likér, to víme všichni.

My jsme lihovar. Lihovar = místo, kde se vaří líh - destiluje.
A absint je destilát, to víme všichni.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 21:07:29 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Příspěvky: 697
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
Martin, niet čo dodať, súhlas ;)

_________________
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: pát 26. zář 2014 18:08:48 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Příspěvky: 588
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
tvl, jak na něho přišli?... Jsou to sice slinty a pindy ale nedá se mu upřít, že si umí udělat mega reklamu zadarmo a všichni co čučí na čétéčko teď už ví kde sehnat jediný pravý absint ve střední evropě..

_________________
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 27. zář 2014 18:20:03 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 329
Bydliště: Valašské království
Dokument jsem neviděl, ale pročetl jsem si jeho web. Pokud pominu pravopisné chyby, tak tohle jen tak přejít nejde:

"Navíc je destilace schopná dodat do destilátu jenom ty molekuly, které mají stejnou, nebo nižší teplotu varu než líh (78 stup. cel.). Všechny molekuly s teplotou varu nad 78 stup. jsou odstraněny bez ohledu na jejich pozitivní účinky".

Tak nevím, buď ten člověk o destilaci neví vůbec nic, má své potenciální zákazníky za úplné blbce nebo si z nich jen dělá srandu?
V každém případě pokud tomu nerozumí nebo na to nemá schopnosti a vybavení neměl by destilační postupy takovým způsobem zavrhovat.

Další perlička:
"Logika je jednoduchá - destilujete Váš čaj nebo kávu? Samožejmě že ne, protože destilace odstraní pozitivní učinky (molekuly) čaje stejně jako u bylinných alkoholických nápojů".

Většina kvalitních bylinných likéru je z části vyráběna teplou cestou. Výjimkou nejsou ani čajoviny nebo kávové likéry.
*
"Používáme neupravované kojenecké vody z podzemního pramene".

Co k tomu říct? Pokud je to pravda, hodně mu to zjednoduší výrobu, ale pro znalého zákazníka je to jen ohrané klišé.
*
"Používáme staré recepty pro lékárníky a drogisty z 18. století , které bylo zlatou dobou likérnictví."

Bez komentáře. Snad jen čím starší, tím lepší aneb čím víc pruhů tím víc adidas.
*
"Vanilka Likér 20%
Jsme jediní v Evropě, kteří vyrábí likér pouze ze 100% přírodních
vanilkových lusků. Pro mnoho lidí to bude poprvé v životě, kdy ochutnají
doopravdy přírodní vanilku z lusků".

Takže nejlepší, jediní ve střední Evropě, Evropě a zanedlouho beztak i v celém světě...

*
"Jesenická Bylinná 40%
Jesenická Bylinná je klasický horský likér. Kvůli menšímu obsahu cukru,
nemůže být označena jako "likér". Neužíváme glukózový sirup jako velké
likérky, ale dražší bílý cukr. Bylinná má snížený obsah cukru, aby
nezanechal tu nechutnou chuť v puse tzv. "lepidlo". "

Nejsem si jist zda ví o čem píše, jestli ví k čemu se glukozový sirup v likérnictví používá.

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 27. zář 2014 22:14:26 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3756
Víš, Kyle je takový svérázný, no :) Taky to nemůžu číst a taky nad tím kroutím hlavou, ale neuděláš nic.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 6 z 6   [ Příspěvků: 58 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia