Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

Absinth TABU 55 Clasic
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=11&t=110
Stránka 3 z 3

Autor:  Martin [ pon 14. zář 2009 10:30:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Kubas píše:
Na feeverte je třeba TL označen jako mixed and macerated,tady mi tohle zařazení přijde zcela zcestné...takže to není jen o škatulkách.


A co si myslíš že značí pojem mixed & macerated? Je to smíchané a macerované. Můžou tam být macerované bylinky a taky to může být smíchané z přírodně identických aromat (anýz). My tomu tady říkáme jen pitelné bylinné maceráty, vidíš v tom zařazení nějaký brutální rozdíl?
Absinthe musí být destilát a už to tady víckrát opakovat nebudu. Štvě mě že Švýcaři nejsou v EU a nebo že nemají dost silné páky na to, aby to uzákonili tak jako se to podařilo rumu, kalvádosu, či grapě.

Autor:  Jenda [ pon 14. zář 2009 10:49:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Martin píše:
Štvě mě že Švýcaři nejsou v EU a nebo že nemají dost silné páky na to, aby to uzákonili tak jako se to podařilo rumu, kalvádosu, či grapě.

Tohle neštvě jenom Tebe, mě hlavně udivuje, že s tím právě Švýcaři nic nedělají, že oni a všichni výrobci pravého absinthu přicházejí o možné zákazníky, kteří si chtějí koupit Absinthe a místo toho jsou podvedeni klamavou reklamou. :evil:
To je jako kdyby někdo prodával posche s tim, že to budou stodavcítky škodovky pojmenované jako porsche. Ano, má to motor vzadu, ale porsche to není.....
A i v ČR jsou lidé, co si váží pravých absinthů ;)

Autor:  Habu [ pon 14. zář 2009 11:28:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Citace:
Rasismus vůči výrobkům které mají na etiketě byť jen jedno špatné slovo a každý na to už plive.

Ano a rasismsus v tomto směru naprosto oprávněný! Vyrobili plagiáty a ojebali s nimi konzumenty, přičemž nejen, že jim to lidi sežrali i s navijákem, teď dokonce někteří (z různých důvodů) stojí na jejich straně. Což je mimochodem paradox -> budu se zastávat někoho, kdo mě ojebal, jen proto, abych neztratil tvář.

Autor:  Wajt [ pon 14. zář 2009 16:20:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Tady se to ale rozjelo. Jen pár věcí.
Martin: S ohledem na zmínku o třetí šarži St.Antoine – je možný pre-order i pro český trh? Měl bych určitě zájem. Nerad bych dopadl, že vše vykoupí zahraniční zákazníci a na nás nezbude. ;)

Habu: K oblbování lidí a zastávání se výrobců. Nevěřím, že většina lidí co hájí výrobce nepravých absinthů činí z důvodu, aby „neztratili tvář“.

1) Dle mého názoru se najde spousta lidí, kterým je chuť „moderního absintu“ bližší než chuť pravého absinthe. Již jsem se setkal s lidmi, kteří i po ochutnávce pravého absinthe tradiční cestou prohlásili, že tohle je na ně buď slabé nebo pendrek. Nadále vyhledávají maceráty (v lepším případě), které pijí samotné či s páleným cukrem.

2) Někteří lidé prostě pijí „absint“ právě z marketingových důvodů. „Absint“ = silný brutální pití a jediné očekávání je kóma. Ohnivý rituál, uříznuté ucho, zelené víly, delirium atd. atd. Tito jedinci pravý absinthe zřejmě nikdy neocení, protože kdyby kolem jejich absintu nebyl tenhle nimbus, šáhli by po úplně jiném alkoholu.

3) Lidé, kteří v absinthu hledají něco jiného a český trh prokoukli, navštěvují toto fórum a snaží se šířit osvětu. Nicméně mám obavu, že nás bude v české společnosti v dohledné době výrazná menšina.

Dobrý příklad je podle mého rum. Kvalitní třtinový rum je jeden z mých nejoblíbenějších alkoholů. V dobách nedávno minulých se označením rum honosily patoky na úplně stejné úrovni jako je mezi absinthy Fruko, Hill‘s a spol. Ačkoliv spousta lidí vědělo o rozdílu mezi „rumem“ a rumem, chlemtali raději český rum. Poté, co se v názvech udělalo legislativně jasno, lijí do sebe i nadále přednostně „tuzemský um“. Mám obavu, že situace by byla obdobná i v případě označení absinthe. :?

Autor:  tombik [ úte 15. zář 2009 3:40:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Taky se tedy přimlouvám za Toníčka protože anýzu v něm cítím až dost. Naopak takový Lautrack za který jsem vysolil vétší peníze mi doma leží ladem a nabízím ho návštěvám. Dělá na mě dojem anýzovky :D

TABU 55 někdy asi ochutnám abych nekritizoval něco co neznám, ale to s čím jsem se zatím setkal mě nenadchlo. Taková Havels nebo produkce od LORu se s Antoníčkem srovnávat z mého pohledu nedá.

Rozhodně mi tedy příjde ze všech českých absinthů chutí nejblíž k nápojům typu Un Emile nebo Duplaise Verte (který mi zatim chutnal nejvíce)...

Jinak k tomu rumu :D Taky do sebe přednostně liju tuzemák, jen tomu prostě nejsem ochoten říkat rum a na rumové fórum bych asi nepáchl protože to co se u nás prodává většinou stojí za starou belu :D Rum piju jen když je k mání Kapitan Morgan a to z mnoha duvodu-jednim je i to že jde o jmenovce mého "oblíbeného" vědce v oboru který studuji :D

Cim chci rict...nikdo nikomu prece nebere jeho chute, pokud nekomu vice chutna absinthe-like mix chemie nebo absinthe-like macerat tak proc ne....myslim ze ja si jiste taky koupim nekdy z nostalgie na nejakou brutalni pitku absinth 35 od LORu.... Ale rozhodne neni mozne ocekavat ze na foru které se zabyva Absinthem vyrabenym klasickou cestou a cestou destilace budeme celebrovat macerat, to by bylo zcela zvracene... 8-)

Autor:  Kubas [ úte 15. zář 2009 10:05:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Já sem nic necelebroval...
A jseš si zcela jist že kdybys pil kvalitní macerát a nebylo na jeho etiketě napsáno absinth-like mix chemie nebo absinth-like macerát ale absinhe vyrobený přírodní cestou,rozeznal bys že je někde chyba?Poznal bys to?

Autor:  Habu [ úte 15. zář 2009 15:38:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Citace:
A jseš si zcela jist že kdybys pil kvalitní macerát a nebylo na jeho etiketě napsáno absinth-like mix chemie nebo absinth-like macerát ale absinhe vyrobený přírodní cestou,rozeznal bys že je někde chyba?Poznal bys to?

Opět stejný dotaz, co jsi krom české produkce a Tabu ještě pil? 8-) Tento tvůj dotaz totiž bije do očí! S čistými českými maceráty (L'OR, Bairnsfather) mám problém je pozřít. Metelka je ještě o třídu níž. Ostatní barvítka (Hills, Absinthium a spol.) jsem neměl, jelikož je mi líto peněz. TL není čistý macerát. Tabu jsem neměl, ale jestli se dostanu k malé lahvičce, tak ochutnám, do celé láhve mám obavu jít. Absente je sladký jak cecek. Versinthe jsem také ještě neměl, situace stejná jako u Tabu.

Autor:  tombik [ stř 16. zář 2009 23:06:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Absinth TABU 55 Clasic

Nebudu znovu citovat co citoval Habu, jen prostě zareaguji.
Dle mých díky tomuto fóru nabytých zkušeností zná odpověď na tuto otázku Ano.

Jinak to celebrování byla hyperbola, myslím ovšem že říct, že víno je to samé co cognac je hloupost. A to je to co nám všem tady vadí, něco podobného totiž dělají prodejci kteří o macerátu tvrdí že jde o Absinthe. Stejné suroviny ale jiný postup, a jistě uznáš že kdyby ti někdo chtěl prodat víno s tím že jde o cognac a chtěl po tobě 2000 za lahvinku tak tě to přinejmenším naštve.

Stránka 3 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/