Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 6   [ Příspěvků: 58 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: úte 02. čer 2009 19:10:23 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1101
Bydliště: Země
Bych nekoupil ani ten ani onen.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 15. srp 2009 3:20:13 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Příspěvky: 532
Nevím co si stěžujete. S Bairnsfatherem jsem začal a i dnes ho občas rád popíjím - zajímavá je i varianta s ředěním přes 1:5 a rovnou s dvěma kostkama ledu - osvěží v letním dni. Spíš než mentol z něj cítím klasický "pendrek" a pelyněk a louche efekt, byť naprosto nelze srovnat např. s Lautrecem nebo Pernodem, dosažitelný je - velmi pomalým prokapáváním velmi chlazenou vodou. Viz fota.


Přílohy:
bairnsfather2.jpg
bairnsfather2.jpg [ 192.9 KiB | Zobrazeno 3055 krát ]
bairnsfather1.jpg
bairnsfather1.jpg [ 495.25 KiB | Zobrazeno 3055 krát ]

_________________
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 15. srp 2009 8:17:25 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3736
Tady nejde ani tak o stěžování, naprostá většina se shodla na tom, že Bairnsfather je dobrý bylinný macerát (taky nepatří do barevných sloučenin). Ale je to pořád macerát.
Když koštuju macerát Antoníčka před destilací, tak je hořký jak peklo samo což potvrdí každý, kdo kdy zkoušel absinthe destilovat (viz moje fotka macerátu St. Antoine před destilací download/file.php?id=77&mode=view)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 15. srp 2009 9:49:55 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1101
Bydliště: Země
Bohužel, není možný odfiltrovat absinthin, musíš destilovat.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 15. srp 2009 10:07:22 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3736
Přesně tak, proto je původní absinthe POUZE destilát a jakýkoliv macerát je něco jako. Destilace je nezbytná.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 15. srp 2009 12:33:02 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Příspěvky: 532
Asi budu za blba, ale není "Extrait d´Absinthe" oproti "Distillation d´Absinthe" ve francouzštině to samé? Tj. macerovaný oproti destilovanému - obojí prodávané jako "Absinthe" (možná díky absenci legální definice)?
T.

_________________
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: sob 15. srp 2009 13:14:41 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3736
Extrait d´Absinthe je extrakt z pelyňku a ten se dělá destilací. Jasně že ho můžeš získát i macerováním, ale není to ono. Všechny původní absinty jsou destiláty a všechny recepty mluví o destilaci. Není žádný rozumný důvod zkoušet jiný typ výroby, když to k tomu prostě nepatří. Absinthe v původní podobě MUSÍ být destilát!

Je logické že i v preban období existovaly i maceráty, které si dělala největší chudina, která si nemohla dovolit ani v té době velice levný absint (jednu dobu byl absinthe levnější než víno!), které byly barveny modrou skalicí a podobným hnusem. Toto byl ale největší podomácku vyráběný odpad, komerčně se absintové maceráty nevyráběly. Tyto maceráty s modrou skalicí mohly určitě za to, že někteří lidé z toho zmagořili či se otrávili a díky nim měli odpůrci absintu další důvod k jeho zákazu.

edit: teď jsem to ze zajímavosti počítal. Kdyby byl můj absinthe další z řady macerátů, tak by stál asi o 50% méně! S litrem 60% macerátu bych se dostal i na 450 korun s DPH. Jenže já jsem destilatér.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: pon 17. srp 2009 1:16:06 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Příspěvky: 363
No Martine a teď si představ že by sis hodil prodejní cennu jako někteří macerující "konkurenti" :lol: ....

V žádném případě nechci naznačit že by měl být Antoníček dražší (teda asi měl, ale nebyl bych za to rád :oops: ) ale to že taková 35ka od LORu stojí na jejich strankach 840kč/l :roll:


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: úte 18. srp 2009 12:14:26 
Hmm... jake jsou potom rozdíly ve výrobě? ty máš jako macerát a ten ještě vydestiluješ? nebo je ten postup úplně jiný?....


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bairnsfather Bitter
PříspěvekNapsal: úte 18. srp 2009 16:18:16 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3736
Pro odpověď jsem založil raději nové téma viewtopic.php?f=2&t=92


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 6   [ Příspěvků: 58 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia