Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

Bairnsfather Bitter
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=11&t=52
Stránka 2 z 7

Autor:  Tibro [ úte 02. čer 2009 19:10:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Bych nekoupil ani ten ani onen.

Autor:  Tuvy [ sob 15. srp 2009 3:20:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Nevím co si stěžujete. S Bairnsfatherem jsem začal a i dnes ho občas rád popíjím - zajímavá je i varianta s ředěním přes 1:5 a rovnou s dvěma kostkama ledu - osvěží v letním dni. Spíš než mentol z něj cítím klasický "pendrek" a pelyněk a louche efekt, byť naprosto nelze srovnat např. s Lautrecem nebo Pernodem, dosažitelný je - velmi pomalým prokapáváním velmi chlazenou vodou. Viz fota.

Přílohy:
bairnsfather2.jpg
bairnsfather2.jpg [ 192.9 KiB | Zobrazeno 5326 krát ]
bairnsfather1.jpg
bairnsfather1.jpg [ 495.25 KiB | Zobrazeno 5326 krát ]

Autor:  Martin [ sob 15. srp 2009 8:17:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Tady nejde ani tak o stěžování, naprostá většina se shodla na tom, že Bairnsfather je dobrý bylinný macerát (taky nepatří do barevných sloučenin). Ale je to pořád macerát.
Když koštuju macerát Antoníčka před destilací, tak je hořký jak peklo samo což potvrdí každý, kdo kdy zkoušel absinthe destilovat (viz moje fotka macerátu St. Antoine před destilací download/file.php?id=77&mode=view)

Autor:  Tibro [ sob 15. srp 2009 9:49:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Bohužel, není možný odfiltrovat absinthin, musíš destilovat.

Autor:  Martin [ sob 15. srp 2009 10:07:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Přesně tak, proto je původní absinthe POUZE destilát a jakýkoliv macerát je něco jako. Destilace je nezbytná.

Autor:  Tuvy [ sob 15. srp 2009 12:33:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Asi budu za blba, ale není "Extrait d´Absinthe" oproti "Distillation d´Absinthe" ve francouzštině to samé? Tj. macerovaný oproti destilovanému - obojí prodávané jako "Absinthe" (možná díky absenci legální definice)?
T.

Autor:  Martin [ sob 15. srp 2009 13:14:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Extrait d´Absinthe je extrakt z pelyňku a ten se dělá destilací. Jasně že ho můžeš získát i macerováním, ale není to ono. Všechny původní absinty jsou destiláty a všechny recepty mluví o destilaci. Není žádný rozumný důvod zkoušet jiný typ výroby, když to k tomu prostě nepatří. Absinthe v původní podobě MUSÍ být destilát!

Je logické že i v preban období existovaly i maceráty, které si dělala největší chudina, která si nemohla dovolit ani v té době velice levný absint (jednu dobu byl absinthe levnější než víno!), které byly barveny modrou skalicí a podobným hnusem. Toto byl ale největší podomácku vyráběný odpad, komerčně se absintové maceráty nevyráběly. Tyto maceráty s modrou skalicí mohly určitě za to, že někteří lidé z toho zmagořili či se otrávili a díky nim měli odpůrci absintu další důvod k jeho zákazu.

edit: teď jsem to ze zajímavosti počítal. Kdyby byl můj absinthe další z řady macerátů, tak by stál asi o 50% méně! S litrem 60% macerátu bych se dostal i na 450 korun s DPH. Jenže já jsem destilatér.

Autor:  tombik [ pon 17. srp 2009 1:16:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

No Martine a teď si představ že by sis hodil prodejní cennu jako někteří macerující "konkurenti" :lol: ....

V žádném případě nechci naznačit že by měl být Antoníček dražší (teda asi měl, ale nebyl bych za to rád :oops: ) ale to že taková 35ka od LORu stojí na jejich strankach 840kč/l :roll:

Autor:  B.r.T [ úte 18. srp 2009 12:14:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Hmm... jake jsou potom rozdíly ve výrobě? ty máš jako macerát a ten ještě vydestiluješ? nebo je ten postup úplně jiný?....

Autor:  Martin [ úte 18. srp 2009 16:18:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Pro odpověď jsem založil raději nové téma viewtopic.php?f=2&t=92

Stránka 2 z 7 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/