Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

Bairnsfather Bitter
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=11&t=52
Stránka 6 z 6

Autor:  Corig [ čtv 25. zář 2014 0:42:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

No ještě že se nezmínil o studený filtraci. To už jsem dlouho neslyšel... :lol:

Autor:  Dworzaaa [ čtv 25. zář 2014 15:27:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

To sou zase slinty :rofl

Autor:  Martin [ čtv 25. zář 2014 17:33:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Jediná likérka ve střední Evropě, kde se vyrábí ze stejných receptů, jako ve Francii před 200 lety.

Hmm.

OK.

:mrgreen:

Autor:  Martin [ čtv 25. zář 2014 17:40:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Ale vlastně mají tak trochu pravdu.

Kyle má likérku. Likérka = místo, kde se míchá za studena.
Jenže absint není likér, to víme všichni.

My jsme lihovar. Lihovar = místo, kde se vaří líh - destiluje.
A absint je destilát, to víme všichni.

Autor:  Dwarf [ čtv 25. zář 2014 21:07:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Martin, niet čo dodať, súhlas ;)

Autor:  Absinther [ pát 26. zář 2014 18:08:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

tvl, jak na něho přišli?... Jsou to sice slinty a pindy ale nedá se mu upřít, že si umí udělat mega reklamu zadarmo a všichni co čučí na čétéčko teď už ví kde sehnat jediný pravý absint ve střední evropě..

Autor:  Rafael [ sob 27. zář 2014 18:20:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Dokument jsem neviděl, ale pročetl jsem si jeho web. Pokud pominu pravopisné chyby, tak tohle jen tak přejít nejde:

"Navíc je destilace schopná dodat do destilátu jenom ty molekuly, které mají stejnou, nebo nižší teplotu varu než líh (78 stup. cel.). Všechny molekuly s teplotou varu nad 78 stup. jsou odstraněny bez ohledu na jejich pozitivní účinky".

Tak nevím, buď ten člověk o destilaci neví vůbec nic, má své potenciální zákazníky za úplné blbce nebo si z nich jen dělá srandu?
V každém případě pokud tomu nerozumí nebo na to nemá schopnosti a vybavení neměl by destilační postupy takovým způsobem zavrhovat.

Další perlička:
"Logika je jednoduchá - destilujete Váš čaj nebo kávu? Samožejmě že ne, protože destilace odstraní pozitivní učinky (molekuly) čaje stejně jako u bylinných alkoholických nápojů".

Většina kvalitních bylinných likéru je z části vyráběna teplou cestou. Výjimkou nejsou ani čajoviny nebo kávové likéry.
*
"Používáme neupravované kojenecké vody z podzemního pramene".

Co k tomu říct? Pokud je to pravda, hodně mu to zjednoduší výrobu, ale pro znalého zákazníka je to jen ohrané klišé.
*
"Používáme staré recepty pro lékárníky a drogisty z 18. století , které bylo zlatou dobou likérnictví."

Bez komentáře. Snad jen čím starší, tím lepší aneb čím víc pruhů tím víc adidas.
*
"Vanilka Likér 20%
Jsme jediní v Evropě, kteří vyrábí likér pouze ze 100% přírodních
vanilkových lusků. Pro mnoho lidí to bude poprvé v životě, kdy ochutnají
doopravdy přírodní vanilku z lusků".

Takže nejlepší, jediní ve střední Evropě, Evropě a zanedlouho beztak i v celém světě...

*
"Jesenická Bylinná 40%
Jesenická Bylinná je klasický horský likér. Kvůli menšímu obsahu cukru,
nemůže být označena jako "likér". Neužíváme glukózový sirup jako velké
likérky, ale dražší bílý cukr. Bylinná má snížený obsah cukru, aby
nezanechal tu nechutnou chuť v puse tzv. "lepidlo". "

Nejsem si jist zda ví o čem píše, jestli ví k čemu se glukozový sirup v likérnictví používá.

Autor:  Martin [ sob 27. zář 2014 22:14:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Bairnsfather Bitter

Víš, Kyle je takový svérázný, no :) Taky to nemůžu číst a taky nad tím kroutím hlavou, ale neuděláš nic.

Stránka 6 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/