Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 28 z 28   [ Příspěvků: 277 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 23. bře 2017 23:57:32 
Pokročilý absintista

Registrován: pon 26. led 2015 18:44:45
Příspěvky: 146
Zkratka potrebujes lihovinu promichat s bohatym na kyslik plynem (vzduch, dusik+kyslik), a pritom :wait zabezpecit conejvetsi plochu styku plyn/kapalina.

Za normalnich podminek za tebe to udela sud, jenze to chce cas :finger a cas, jak je znamo, je penize :devil


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 24. bře 2017 3:49:04 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. črc 2016 23:11:22
Příspěvky: 125
Díky, přesně něco takového jsem chtěl vědět :sun

Ty "hygienické" důvody, resp. zabránění škodlivým vlastnostem absintu jsem někde načetl ( zkusím pak najít ) a já to bral ( resp. si v hlavě přebral ) spíše jako vynikající dobový marketingový tah pro zvýšení prodejnosti ( a zklidnění obav ), asi jsem to špatně zformuloval, či spíše nenapsal vůbec.

A teď si mi to krásně hezky složil dohromady, umělé staření destilátů, něco malinko jsem o tom početl a maličko nadíval a jsem zase o něco chytřejší, juchů :mrk

Díky Ti. :hand

_________________
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 24. bře 2017 14:22:13 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Příspěvky: 531
Co by se asi stalo při vstřikování čistého kyslíku pod vysokým tlakem do zahřátého >70% lihu?

_________________
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 24. bře 2017 14:32:39 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1324
Tuvy píše:
Co by se asi stalo při vstřikování čistého kyslíku pod vysokým tlakem do zahřátého >70% lihu?

Kdyz to dost natlakujes, tak to blafne :rofl

_________________
Omnia mea mecum porto.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 24. bře 2017 16:37:49 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3736
Ty "hygienické" důvody byly marketingovou akcí Cusenier Oxygenée absintu. A Cusenier je pro mě nejméně oblíbený preban absint ever. Respektive všechny ostatní jsou o řád lepší. Tolik k umělému provzdušňování (staření) destilátu.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 24. bře 2017 17:26:25 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 310
Bydliště: Valašské království
zzaraza píše:
:nerd Ve sve knize "Chemistry and technology of wines and liquors" (s. 142 a dale) Karel M.Herstein popisuje rovnou nekolik metod oxydativneho stareni. Zminky o podobnych metodach jsem potkaval v stare sovetske literature. Dokonce i dnes v prumyslu behem vyroby levneho konaku a whiskey, pouziva se rozprasovani tryskou (spraying) za horka. Delaji to treba americani Cleveland Whiskey * youtube

Takze neco podobneho delali i v Oxygene :drunk

Delalo se to z casovych duvodu (obrovska poptavka) nikoliv z duvodu hygienickych (v absinthu a priori zadna bakterie ne prezije) :wring

zzaraza dík za knihu, opět jsi mně potěšil :clap
Zas mám, musím, mám co překládat. :mrgreen:
Obrázek toho historického, stařicího, vysokotlakého, kyslíkového, parním hadem vyhřívaného aparátu jsem tu někde kdysi myslím dával.
Taky ve Sklepě v mém posledním příspěvku je pár pdf věnujících se umělému staření.
Ale víceméně jsou takové postupy slepou uličkou a moc, nebo vůbec, se prakticky nepoužívají.
Něco se mi sice v "laboratorních podmínkách" částečně osvědčilo, ale pro komerční výrobce to nemůže být ekonomicky zajímavé, když stačí výrobky jen nechat přirozeně odležet a vydýchat..

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pon 10. dub 2017 13:14:14 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1324
Tak by me zajimalo - mel jste nekdo nekdy par let odlezelej Jade? Vetsinou chlemtam aktualni sarzi a k necemu, co je treba uz 5 let stary, jsem se asi nedostal. Predpokladam, ze to diky vinovici a kvalite surovin ma slusnej potencial. Doma se mi vali asi 20 lahvi Jade vsech druhu, takze pokud nebudu vynakladat extra snahu, abych to vypil, tak je budu za par let tahat na srazy :rock :D

_________________
Omnia mea mecum porto.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 28 z 28   [ Příspěvků: 277 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia