Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 27 z 29   [ Příspěvků: 286 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 13. zář 2015 20:42:46 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 29. pro 2010 20:14:05
Příspěvky: 528
Bydliště: Praha
Je to už nějaká doba a tak se chci zeptat, je nějaké nové info ohledně Terminusu?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. říj 2015 10:18:28 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 1318
:D ;) stejný dotaz nějaká změna k lepšímu či horšímu v případě Terminusu ?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 25. lis 2015 23:43:29 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 1318
Hoši vyjádří se mi prosím někdo? má cenu Terminus koupit,,,vážně si stou myšlenkou pohrávám :o :shock:


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26. lis 2015 0:00:49 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Pokud máš prachy, tak kup. Pokud máš prachy jen na jeden Jade, tak kup Edouard. Ten je teď z celé řady nejlepší.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26. lis 2015 9:08:17 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 1318
Dík Martine, bohužel mě Eduard nikdy nejel...z celý řady zatím jenom PFko


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26. lis 2015 10:11:52 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Ale jo, to Termina bych klidně šel znovu. Zdaleka to sice není nejlepší Jade (spíše naopak), ale přijde mi, že čas se na něm hodně pozitivně podepisuje. Doma mám ještě možná 1/4 a dal bych ruku do ohně, že je každou sklenkou lepší.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pon 30. lis 2015 15:11:55 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. zář 2010 13:43:17
Příspěvky: 582
Bydliště: Brno a Buchlovice
Habu píše:
...dal bych ruku do ohně, že je každou sklenkou lepší.


Pokud je piješ v těsném sledu... ;)

_________________
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: úte 26. led 2016 16:33:42 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Kdyby měl někdo zájem, tak Luc zde prodává Jade absinty (L'Esprit d'Edouard a Nouvelle-Orléans) z roku 2006 za velmi příznivých 99€:

http://www.vertdabsinthe.com/shop/index ... &Itemid=26

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 22. bře 2017 3:02:27 
* Zkušený piják *

Registrován: pát 22. črc 2016 23:11:22
Příspěvky: 557
Hodím to sem, nechť se to týká Terminuse. Zajímá mne a mé barmany, jak se přesně funguje metoda horkého okysličování. Já sem raději řekl, že to zkusím zjistit, ať nekážu bludy. Mohl by mi to někdo fundovaný objasnit? Chápu správně, že se okysličuje finální destilát a v té době se to dělalo z "hygienických" důvodů, aby se zabránilo potenciálně škodlivým vlastnostem absintu? To, že Ted zvolil tuto techniku pro zajímavý výsledný charakter absintu je mi jasné ( a taky umím jít na stránky Jade liqueurs a zadat to do googlu :nerd ).

Teď to nejdůležitější proč to píšu, koukal jsem po tom, hledal a zajímalo by mne, jak to přesně probíhá ( jak dlouho, čím atd. ) a zda je možné to vidět třeba na fotkách, videu a tak. Nebo je to tajňačka nejtajnější a obrovské know how? Co nevidím na vlastní oči, znáte to... :chuckle

Pokud je to lama dotaz tak "sorry jako" , já se s tím ještě totiž nesetkal :blush . Dík.

_________________
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23. bře 2017 23:53:27 
Pokročilý absintista

Registrován: pon 26. led 2015 18:44:45
Příspěvky: 226
:nerd Ve sve knize "Chemistry and technology of wines and liquors" (s. 142 a dale) Karel M.Herstein popisuje rovnou nekolik metod oxydativneho stareni. Zminky o podobnych metodach jsem potkaval v stare sovetske literature. Dokonce i dnes v prumyslu behem vyroby levneho konaku a whiskey, pouziva se rozprasovani tryskou (spraying) za horka. Delaji to treba americani Cleveland Whiskey * youtube

Takze neco podobneho delali i v Oxygene :drunk

Delalo se to z casovych duvodu (obrovska poptavka) nikoliv z duvodu hygienickych (v absinthu a priori zadna bakterie ne prezije) :wring


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 27 z 29   [ Příspěvků: 286 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 35 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia