Oh will ya shut it you damn ol' naysayers!
Pokud mají skutečně původní protokol, tak nevidím důvod, proč by to neměl být dobrý absint. Pernod-Ricard je velká korporace operující s miliardami €ur. Jeden dva kotle je rozhodně nepoloží, takže si nemyslím, že cena bude přemrštěná.
Pravda,
tady tvrdí, že barvit budou kopřivama (nettles), tak nevím, no.
Na druhou stranu, původní pernodí recept jsem nikdy neviděl. A také bůhví, která chytrá hlava ten článek psala.
Že to bude vyráběno v USA je ale další mínus. Pokud budeme vycházet z toho, že stoletý Pernod Fils má něco kolem 30-40mg/l thujonu, tak dle stejného receptu a stejných ingrediencí (nabušeného pontarlierského pelyňku) se do 10mg/l (US law) prostě nedostanou. Ledaže čekali na bídný rok ve Val-de-Travers, neboť (dle drbu) v letošní pelyňkové sklizni je hladina thujonu žalostná. A nebo bude nový Pernod jen další vošmel.
Takže ano, můj optimismus utržil pár ran, ale stejně to chci ochutnat.