Slávy Pernoda 19. a počátku 20. století se dnes kolem jakéhokoliv absinthu asi nedočkáme. Miliony litrů to zkrátka zatím nejsou. Propagace a marketing jsou sice důležité faktory, nicméně nesmí být příliš otravné. Absinthe je nyní okrajové pití, díky čemuž má i své kouzlo. Přesto by bylo hezké si dát dobrý absinthe ve kterékoliv kavárně jako v Paříži před sto lety. Další vadou na kráse je cena. V minulém století padla cena absinthu na úroveň vína. Dovedete si představit, že si dnes v krámu koupíte 0,7l láhev kvalitního absinthu za 300,- i 400,- Kč? Mimochodem kdyby tomu tak opravdu bylo, propadl bych totálnímu alkholismu!
Takže dokud se bude cena pohybovat kolem "litru za litr", tak se masivnímu pití jen tak nedočkáme. Vrchol nastane, dostane-li se absinthe na úroveň kvalitní whisky, co se spotřeby týče. Kdybych se toho dožil, bylo by to hezké.
Před sto lety se dalo pití absinthu v belle epoque přirovnat k dnešními pití piva. Frantíci to hltali po litrech.