Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 82   [ Příspěvků: 812 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 11:13:19 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4432
Na louche se podílí v podstatě jen dvě byliny (včetně anýzu) Mě se to podařilo optimalizací celkového procesu a stylu macerace. Recept totiž není všechno, kritický je postup při němž záleží na každém detailu. Najdeš spoustu receptů na absint (většina co jsem našel je naprosto základních bez dalších specialit), ale nikdo ti neřekne přesný postup výroby. A o něm to je!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 15:13:56 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. kvě 2009 19:22:21
Příspěvky: 456
Bydliště: Praha 3 Žižkov
Louche vypadá přímo královsky!!! Ikdyby po všech úpravách měl být trošku slabší, tak je to úžasné. Už se těším, až budu moci tuto šarži ochutnat :)

_________________
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 18:45:45 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4432
Hotovo, prvních 120 litrů St. Antoine je připraveno. I když je to staré sotva 2 hodiny, tak je to nářez! Nechci se nijak chlubit, jsem od přírody skromný chlapec, ale toto je jeden z nej louche efektů, jaký jsem kdy viděl!

Nahrál jsem první rychlé video na Youtube, kde názorně uvidíte pojem "tancující zelená víla ve sklenici"

Antoine The Third



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 18:57:39 
Mistr archivář
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
Příspěvky: 295
Jedním slovem NÁDHERA! To je přesně to, co mi u druhé šarže chybělo. Mimochodem, ta krásná zelená barva je definitivní?

_________________
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 19:17:36 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4432
S barvou nikdy nevíš. Toto je výsledek mé barvící části (btw bylo to měřeno na minuty!) a čas se na tom určitě podepíše. Ve finále to bude opět olivově-hnědé. Ale až do prosince to bude uložené v nerezové nádrži v nejtemnějším koutu sklepa kam se denní světlo nedostane ;)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 19:20:35 
Mistr archivář
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
Příspěvky: 295
A jak bys porovnal chuťově čerstvou 3. šarži s kdysi nově udělanou 2. šarží? Teda, jestli si na to ještě vzpomeneš. Ať víme, na jakou změnu se můžeme těšit. Teda kromě té nádherné louche.

_________________
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 19:39:26 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4432
Moje první dojmy:
větší komplexnost, chuť je vyváženější, kulatější a není zde ani stopy po hořkosti! Piju čtvrtou velkou sklenici a jsem spokojený jak nikdy a zároveň neskutečně zvědavý, jak to bude chutnat na konci roku.

Druhá šarže je teď po osmi měsících parádní, mnohem lepší než na začátku, ale ten louche efekt jí opravdu chybí. Nemá to sice vliv na chuť či vůni, ale příprava absintu je estetický rituál a při něm to hraje svou roli.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 20:09:24 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. kvě 2009 19:22:21
Příspěvky: 456
Bydliště: Praha 3 Žižkov
To je bomba :!: Už aby byl prosinec, to bude sakra dlouhý čekání.
Ale až příjde do prodeje, tak si koupim rovnou basičku :twisted:
Martine, nemusíš být skromný ;) Jsi prostě genius :ugeek:

_________________
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 20:17:59 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Příspěvky: 699
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
Martine:Ten louche je naozaj impozantny oproti prvym dvom varkam, klobuk dolu! Takto pekne mi tancovala vila naposledy vo Versinthe verte. A neprezradis mi aspon tu druhu bylinku? tiez som obcas zvedavy:)

_________________
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: St. Antoine
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 21:14:28 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4432
Na louche mají největší vliv silice z anýzu a badyánu.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 82   [ Příspěvků: 812 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 98 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia