Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 3   [ Příspěvků: 24 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 11:01:24 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Borci, to byla reakce na to, že Zacapa do absintu či rumová esence do lihu :) Zacapa je už hotový rum, třeba 25 letý, kdežto základ použitý v Obsellu je něco jiného. Víme? Asi jsem tam měl dát smajlík, aby to bylo jasnější :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 11:22:17 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Citace:
Obsello II - The (Not-Really-)Rum Based Absinthe


Název tohoto vlákna (a jejich produkt) by měl být změněn.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 11:33:51 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. kvě 2011 14:18:30
Příspěvky: 167
Bydliště: Karlovy Vary
Tak mně ta kombinace nijak nepředstavitelná nepřijde :) Mead base taky není zrovna tradiční absint, ale oblíbil jsem si ho hned po první skleničce. A právě srovnání s Mead base je naprosto na místě díky použití netradičních základů v obou případech. Rozhodující spíš bude poměr a kvalita bylin ;)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 11:53:12 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. zář 2011 19:48:24
Příspěvky: 684
Tak ten smilik podľa reakcií som mal dať aj ja.
Ono podľa mňa po ďalšej destilácií by aj skutočný rumový základ nebol tak extra cítiť. Aspoň v porovnaní s čistým rumom. Alebo sa mýlim?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 12:22:55 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. zář 2010 13:43:17
Příspěvky: 582
Bydliště: Brno a Buchlovice
Dworzaaa píše:
Tak to se spis nez o rum, jedna o cachacu ne?


Rum se pálí z melasy a cachaca se vyrábí ze zelené třtiny.

_________________
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 12:26:57 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Kucí, berme rum jakožto bezprostřední destilát z melasy/cuktrové třtiny. Rum, který lze dostat v dobrých barech, je skutečně v dubových sudech stařený destilát - a ten na výrobu Obsella II asi skutečně použit nebyl... to by se to výrobci kurva prodražilo. ;)

Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 13:12:05 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Citace:
Rum can come in various colors. Among the most well-known is White Rum. This type, which is also sometimes referred to as light or silver rum, is clear and has no color.

Many brands of White Rum are created in Puerto Rico, although the popular Cachaca brand is a product of Brazil. Sugarcane juice and molasses are the main ingredients in White Rum. In addition, the distillation process for the spirit is often short. While charred oak casks are used for aging most varieties of rum, White rum is usually aged in stainless steel tanks or plain oak casks for around a year or so. By aging the spirit in this manor, the final product is clear. Some brands, such as the Cachaca, further filter their rum to ensure that the product has no color at all.


Ještě důležitější je, pokud Obsello základna se destiluje až 96° nezáleží na tom, co to bylo kvasil od.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 13:51:38 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1531
wilkinsl píše:
Dworzaaa píše:
Tak to se spis nez o rum, jedna o cachacu ne?


Rum se pálí z melasy a cachaca se vyrábí ze zelené třtiny.


Vim...proto ta poznamka o cachace...

Martin píše:
.... Rum se z lihu z cukrové třtiny stává až po řádném vystaření v dubových sudech....

_________________
Omnia mea mecum porto.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 13:53:50 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1531
Habu píše:
Ale pokud je Obsello II vyrobeno na bázi destilátu z cuktrové třtiny, pak si myslím, že "rum based absinthe" není zas tak daleko od pravdy.


Pokud by tomu bylo skutecne tak, tak bych ho uplne nezatracoval :) Rozhodne si dokazu predstavit zaklad z trinovyho destilatu spis, nez daleko agresivnejsi vuni a chut starenyho rumu.

_________________
Omnia mea mecum porto.


Naposledy upravil Dworzaaa dne stř 13. úno 2013 18:39:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Obsello II - The Rum Based Absinthe
PříspěvekNapsal: stř 13. úno 2013 15:56:58 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Stárnutí změkne agresivní chutí a staví vrstev dřeva tónů k doplnění vyzrálost.

Agresivní destilace snižuje chuť až se nakonec vše, co zbývá, je neutrální lihovin.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 3   [ Příspěvků: 24 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 55 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia