Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 9 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2016 20:07:29 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Nakousli jsme to už v jednom vítacím threadu, tady to jen rozvedu.

Christoph Keller je německá lihovarnická legenda. Celý svět ho zná jako výrobce Monkey 47 ginu, ale on se ještě předtím proslavil svými ovocnými a bylinnými destiláty. Jeho kotel má pouze 125 litrů a šarže jsou klidně 20 litrů. Pálí všechno co se mu dostane do ruky. A pálí tepvre krátce, zhruba od roku 2008!

Největší zábrana je v tom, že má licenci pouze pro prodej v Německu. Tedy kromě M47, ale ten patří jiné firmě. K jeho destilátům se dostává zatraceně špatně a pro běžného konzumenta je připravena ještě další nástraha, cena. Brutálně vysoká cena.

Jeho Stählemühle destiláty se plní pouze do 0,35 lahví (M47 a absint je výjimka, ty jsou 0,5l) a jejich cena je kolem 80€. Perská limetka je ale třeba za 95€. Za třetinku. Absint je za 95€. Za půlčák. V nabídce má ale i třetinky za 180€.

Já jsem ale držka prahnoucí vyzkoušet všechno zajímavé. Minulý týden jsem objednal 8 destilátů a 2 láhve absintu a dnes dostal oznámení o expedici. Čekejte tedy report ve kterém lehce nastíním i ty jeho ovocné destiláty.

A teď jen doufat, že toto fórum nikdy neobjeví moje žena a nespočítá si dvě a dvě...


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: stř 30. bře 2016 18:51:26 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Tak to mě asi předběhneš. :twisted: Po návratu z dovolené jsem chtěl láhev taky koupit.

Nu jsem zvědav.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: čtv 31. bře 2016 21:52:25 
Zelenáč

Registrován: čtv 04. úno 2016 22:32:44
Příspěvky: 7
Ahoj,

super! Těším se na hodnocení. Já ho měl v plánu na léto, na chalupu. Tak alespoň zjistím, jestli koupit či ne.

Procrastine


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: sob 02. dub 2016 17:29:48 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
První poznámky z degustace.

Ročník 2013, láhev číslo 65.

Nenaředěná sklenice voní hezky, ale asi tak o poloviční intenzitě, na jakou jsme zvyklí. Anýz, fenykl, yzop.
Po naředění se ukáže dost možná nejslabší louche, jaký jsem kdy u destilovaného absintu viděl. Výsledná barva je jako hodně bledé bílé víno.

Chuť je jemná, typicky Kellerovsky jemná. Potíž je ta, že my na tohle nejsme zvyklí. Je to jemné tak, že přemýšlíte, jesti vůbec pijete alkohol. V chuti je cítit poměrně obyčejný anýz, rozhodně ne žádná španělská anetolová pecka, spíš základ. Hodně slabý pelyněk, docela hezký yzop a trochu pontiky. A to je všechno.

Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak k mým prvním 4 šaržím. Takto nějak by mohla dnes chutnat 3 šarže.

Vážím si Christopha a jeho ovocných destilátů a ginu, ale jestli tohle stojí 95 euro, tak jdu okamžitě zdražit St. Antoine na 1200 Kč.

Beru to jako raritu od dobrého člověka. Podle všech náznaků jde o jednorázovou akci. Skoro bych se vsadil, že po této už nic nevypálí. Druhou láhev dám do archívu pro budoucí generace a z tého nabízím 3 decovkové vzorky. Pokud je mezi vámi někdo, kdo dá za deci 500 Kč, tak mi napište.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: sob 02. dub 2016 21:42:11 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 566
Bydliště: Valašské království
Jestli to fact není určeno pro masochisty jako já. Pro pití v neředěném nebo jen mírně zředěném stavu?
Spíš "bylinný destilát než klasický Absinthe"?

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: pon 04. dub 2016 21:44:30 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
To jsem předpokládal. Jen je docela překvapením, že i ten louche je mizerný. :-/ To by mě zajímalo, jaký byl použit recept.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: pon 04. dub 2016 21:49:27 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Louche pří poměru cca 1:2 http://cl.ly/393S3j3r3k31


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: úte 05. dub 2016 16:54:32 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 566
Bydliště: Valašské království
Habu píše:
To jsem předpokládal. Jen je docela překvapením, že i ten louche je mizerný. :-/ To by mě zajímalo, jaký byl použit recept.

Jak jsem si prošel výrobky Christoph Keller Stählemühle nevím co si myslet. U ovocných destilátů někdy "sťapané" úplně nesourodé druhy dohromady, až jsem se zježil, např. rybízy, a na straně druhé jednodruhové bylinné destiláty...
*
V každém případě má Christoph s eterickými oleji, (silicemi), zkušenosti a umí s nimi pracovat - umí se jich zbavit. Většinou jsou zákaly, (louche), jimi způsobené při destilacích siličnatých surovin senzoricky nepřijatelné.
A prakticky je mnohem jednodušší je do destilátů dostat než se jich zbavit a přitom zachovat jejích chuť a vůni.
Tak si myslím, že stejně jako u těch bylinných destilátů to udělal i u toho absintu, ale že jinak použil nebo inspiroval se klasickými Rp.

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe Keller et Fils
PříspěvekNapsal: úte 05. dub 2016 21:45:35 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Příspěvky: 699
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
Martin píše:
Louche pří poměru cca 1:2 http://cl.ly/393S3j3r3k31


tak to vyzerá fakt hrozne :cry

_________________
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 9 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 84 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia