Před nedávnem jsem to nakousl v jiném tématu, ale zaslouží si to své vlastní.
La Maison Fontaine Blanche je absint z dílny Emile Pernot a receptu Davida Nathan-Maistera. Je to komplexní absint v jehož složení je 15 bylin. Na trhu existuje už delší dobu, většina z nás ho zná a pila. Od ledna tu máme ale dvě novinky v La Maison řadě.
La Maison Fontaine Verte by měl být založen na stejném receptu, jen v jiných poměrech bylin a macerovanými barvícími bylinami namísto destilovaných jako to má blanche. Na verte má poměrně slabých 55% alkoholu a hodně zajímavou zelenou barvu, což u téhle voltáže rozhodně není zvykem a pravidlem.
La Maison Fontaine Absinthe Chocolat liqueur je zajímavý čokoládový likér založený na blanche verzi absintu a čokoládové infuzi. Má na likér tradičních 25% a jako nejlépe chutná na kostkách ledu.
Objednal jsem všechny s tím, že verte 2x Plánuju ho v případě zájmu rozlít na vzorky.