Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

A co cukr???
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=14&t=212
Stránka 1 z 7

Autor:  Nihilium [ čtv 10. pro 2009 0:12:00 ]
Předmět příspěvku:  A co cukr???

Hele, lidi, asi je to dementní dotaz, ale mě to nedá! Du si takhle do Tesca pro kostkovej cukr, úchvatný to český vynález, a tam regál pojímající asi tak bambilión druhů cukru. Zajímá mě jakej používáte vy? Klasiku nebo jste zkusili i nějaký špeciality? Pač cukr asi taky dokáže dost ovlivnit chuť výslednýho drinku. Bo se mejlim??? Pochlubte se, případně mě poučte pls!

Autor:  Tuvy [ čtv 10. pro 2009 0:23:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Když už (a to když už zdůrazňuji) cukr použiji, tak mám koupené co je k dispozici: Český korunní kostkový (vyrobeno v EU - takže z Polska). Ale to je spíš pro Bairnsfathera, Cami (Sinopale), Antoine II. i III. spíš bez cukru.
T.

Autor:  Jenda [ čtv 10. pro 2009 0:29:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Můj postřeh, sice cukr moc nepouživám, ale když už tak v see-saw problém s polským šuntem, neb se to pak ucpává a odmítá to cvakat. Kostka se totiž nerozpustí, ale spíše rozsype na krupicový cukr a okamžitě se to ucpe. Při použití (zdůraznuji) českých kostek či kostek z hnědého cukru no problemo.

Autor:  Tuvy [ čtv 10. pro 2009 12:40:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.

Autor:  davar [ čtv 10. pro 2009 12:49:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Tuvy píše:
Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.


Martin nam tusim povidal, ze na absinthe je i nejakej specialni cukr, ktery se nejak pomaleji rozpousti nebo co. Martine, je to tak?

Osobne jsem cukru na chut neprisel - horke maceraty nepiji a u kvalitnich absinthe si zase co nejvice chci uzit "koncertu" pro chutove bunky a tady IMHO cukr docela prekazi.

Autor:  Jenda [ čtv 10. pro 2009 13:06:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Tuvy píše:
Mám tak nějak dojem, že České cukrovary snad všechny zkrachovaly.
Určitě přivítám pokud o nějakém v ČR vyráběném cukru víte.
T.

Skoro všechny byly zrušeny po odkoupení zahraničnimi firmami, ovšem stále se drží Cukrovar Dobrovice a Cukrovar České Meziříčí. Zbytek byl srovnán se zemí (a to jsme bejvávali největší výrobce cukru na světě...)
Poláci používají u výroby kostek jinou, levnější technologii, proto se divně rozpouští.

Autor:  Martin [ čtv 10. pro 2009 16:15:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Mám tu zásobu absintových cukrů, které jsou součástí našich dárkových krabiček. Jsou to speciálně připravené cukry pro přípravu absintu, mají větší pórovitost a lépe se rozpouštějí. Pokud by byl zájem tak je můžu nabídnout i samostané. V tom jednom balení jsou dvě kostky v ideální velikosti na lžičku a hlavně na chuť absintu.

Autor:  dEffect [ čtv 10. pro 2009 16:30:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

ja by som mal urcite zaujem

Autor:  Tuvy [ čtv 10. pro 2009 16:42:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Souhlas, zájem by byl. Přece nebudu popíjet vzorek MoL s nějakým polským šmejdocukrem.

Autor:  keltos [ čtv 10. pro 2009 16:43:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Jo jo, taky bych vyzkoušel..

Stránka 1 z 7 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/