Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 3 z 7   [ Příspěvků: 65 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: pon 21. pro 2009 20:22:59 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 865
Většinou sladím podle nálady a podle chuti :) výmečně když je zas nálada jiná tak i podle absintu cukr nedávám....


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: pon 21. pro 2009 23:08:21 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. dub 2009 23:10:16
Příspěvky: 350
Bydliště: Klatovy
Já si taky s chutí přisladim, řekl bych že ty chuti se spíš doplňují než přebíjejí...


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: ned 11. dub 2010 15:41:06 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Příspěvky: 320
Obrázek

Mě se tedy velmi osvědčil kostkový cukr Diamant (logo na obrázku, fotku kostkové verze jsem nesehnal). Země původu Německo. Při použití s absinthe se nerozpadá, kostka normálně nasákne, relativně dlouho drží, a pak se pomalu zbortí do sebe. Na konci mi na lžičce vždy ještě trochu zbyde. Nevím, jaké parametry má "absinthový cukr", ale tenhle mi připadá úplně v pohodě, půl kila za 19 Kč.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: čtv 22. dub 2010 12:16:13 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Příspěvky: 320
BTW jaky je váš názor na hnědý třtinový cukr? Hodí se k absinthe, nebo jeho chuť spíše přebije?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: pát 28. kvě 2010 23:12:00 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Příspěvky: 320
Tak jsem zkusil sklenici Jade PF1901 s trochou hnědého cukru, a chuťově to není špatné, takové zakulacené, a ta nahnědlá barva louche má takový skoro pre-ban nádech :-)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: ned 05. pro 2010 17:03:40 
Vymývač
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 16:32:07
Příspěvky: 1077
Chlapci, po včerejšku jsem zahořkl na cukr.

Dělal jsem ochutnávku ve složení (a pořadí) La Clandestine (wine), Mead Base, Jade Verte Suisse, Jade Edouard a pak jsme si dali šestku Antoníčka... v první řadě jsem až nečekaně pocítil "chuťový skok". Antoníček mi přišel najednou... jiný... ne tak dobrý, jako tomu bylo doposud. Nepřišel mi tak lahodný a cítil jsem jakousi "ostrost, hrubost"... při další sklence jsem se tedy rozhodl podruhé v životě (od svého úplně prvního zážitku s absinthem vůbec, tj. St. Antoine the first) cukrovat, abych chuť doupravil a zakulatil. Měl jsem takové malé kostičky, dal jsem si tam dvě (do velké pontarlier sklenky), obsahově to neodpovídalo ani jedné klasické velké kostce... a tím jsem překročil mou pomyslnou hranici, asi tak o jednu velkou klasickou kostku cukru... kdy před tím mi pouze sklenka nepřišla lahodná jako kdysi, po přidání cukru pro mě byla doslova nepitelná. (Dopíjel ji kamarád...) Myslím, že tímto skončily veškeré mé myšlenky, že bych jednou cukroval. (I když, co čekal člověk, který necukruje čaj, kafe, resp. téměř nic...)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 7:22:49 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1486
To mas za to, ze kazis absinth cukrem! :lol:

_________________
Omnia mea mecum porto.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 9:52:27 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Příspěvky: 987
Bydliště: Praha
Z počátku jsem cukroval, ale spíše v době mých začátků, kdy jsem si myslel, že cukr prostě k absinthu neodmyslitelně patří. Jelikož jsem taky "antisladič" (káva, čaj), brzy jsem cukr opustil a lzičky tasím z baru jen pro návštěvy :) Nadruhou stranu připouštím, že cukr může někdy pomoci. Kupříkladu mladá IV. St. Antoine nebyla doslazená vůbec špatná, ale tak max. půl kostky.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: pon 06. pro 2010 17:49:34 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
Příspěvky: 680
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Tak to já mám jazyk mlsný a sladím všechno co sladit jde....Absinthe bez cukříku si dám jen vzácně

_________________
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 25. kvě 2011 18:14:11 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: ned 19. dub 2009 10:39:56
Příspěvky: 143
Ešte otázka len tak do pléna: Koľko si tak dávate cukříků? :mrgreen: Jeden? Dva? :)

_________________
Šílený překročím Lazára a bez bot a bez haleny se rozběhnu noční Paříží ...


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 3 z 7   [ Příspěvků: 65 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia