Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

A co cukr???
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=14&t=212
Stránka 3 z 7

Autor:  Wagi [ pon 21. pro 2009 20:22:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Většinou sladím podle nálady a podle chuti :) výmečně když je zas nálada jiná tak i podle absintu cukr nedávám....

Autor:  Dan [ pon 21. pro 2009 23:08:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Já si taky s chutí přisladim, řekl bych že ty chuti se spíš doplňují než přebíjejí...

Autor:  kamamura [ ned 11. dub 2010 15:41:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Obrázek

Mě se tedy velmi osvědčil kostkový cukr Diamant (logo na obrázku, fotku kostkové verze jsem nesehnal). Země původu Německo. Při použití s absinthe se nerozpadá, kostka normálně nasákne, relativně dlouho drží, a pak se pomalu zbortí do sebe. Na konci mi na lžičce vždy ještě trochu zbyde. Nevím, jaké parametry má "absinthový cukr", ale tenhle mi připadá úplně v pohodě, půl kila za 19 Kč.

Autor:  kamamura [ čtv 22. dub 2010 12:16:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

BTW jaky je váš názor na hnědý třtinový cukr? Hodí se k absinthe, nebo jeho chuť spíše přebije?

Autor:  kamamura [ pát 28. kvě 2010 23:12:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Tak jsem zkusil sklenici Jade PF1901 s trochou hnědého cukru, a chuťově to není špatné, takové zakulacené, a ta nahnědlá barva louche má takový skoro pre-ban nádech :-)

Autor:  Slovi [ ned 05. pro 2010 17:03:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Chlapci, po včerejšku jsem zahořkl na cukr.

Dělal jsem ochutnávku ve složení (a pořadí) La Clandestine (wine), Mead Base, Jade Verte Suisse, Jade Edouard a pak jsme si dali šestku Antoníčka... v první řadě jsem až nečekaně pocítil "chuťový skok". Antoníček mi přišel najednou... jiný... ne tak dobrý, jako tomu bylo doposud. Nepřišel mi tak lahodný a cítil jsem jakousi "ostrost, hrubost"... při další sklence jsem se tedy rozhodl podruhé v životě (od svého úplně prvního zážitku s absinthem vůbec, tj. St. Antoine the first) cukrovat, abych chuť doupravil a zakulatil. Měl jsem takové malé kostičky, dal jsem si tam dvě (do velké pontarlier sklenky), obsahově to neodpovídalo ani jedné klasické velké kostce... a tím jsem překročil mou pomyslnou hranici, asi tak o jednu velkou klasickou kostku cukru... kdy před tím mi pouze sklenka nepřišla lahodná jako kdysi, po přidání cukru pro mě byla doslova nepitelná. (Dopíjel ji kamarád...) Myslím, že tímto skončily veškeré mé myšlenky, že bych jednou cukroval. (I když, co čekal člověk, který necukruje čaj, kafe, resp. téměř nic...)

Autor:  Dworzaaa [ pon 06. pro 2010 7:22:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

To mas za to, ze kazis absinth cukrem! :lol:

Autor:  Wajt [ pon 06. pro 2010 9:52:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Z počátku jsem cukroval, ale spíše v době mých začátků, kdy jsem si myslel, že cukr prostě k absinthu neodmyslitelně patří. Jelikož jsem taky "antisladič" (káva, čaj), brzy jsem cukr opustil a lzičky tasím z baru jen pro návštěvy :) Nadruhou stranu připouštím, že cukr může někdy pomoci. Kupříkladu mladá IV. St. Antoine nebyla doslazená vůbec špatná, ale tak max. půl kostky.

Autor:  Absinther [ pon 06. pro 2010 17:49:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: A co cukr???

Tak to já mám jazyk mlsný a sladím všechno co sladit jde....Absinthe bez cukříku si dám jen vzácně

Autor:  Transilvanian [ stř 25. kvě 2011 18:14:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Ešte otázka len tak do pléna: Koľko si tak dávate cukříků? :mrgreen: Jeden? Dva? :)

Stránka 3 z 7 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/