Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 27   [ Příspěvků: 262 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 23. dub 2013 14:53:55 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Příspěvky: 989
Bydliště: Praha
V Berlíně teď hodně navštěvuju pivovárek ESCHENBRÄU (www.eschenbraeu.de), mají sezónní nabídku piv. Vřele doporučuju. Standardně mají světlý a polotmavý ležák + weissbier. K tomu vždy jeden "speciál".
Navíc si pálí vlastní ovocné pálenky. Především hruškovici mají excelentní.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 26. dub 2013 17:21:10 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. pro 2011 23:34:44
Příspěvky: 586
Dneska jsem si udělal výlet do města a jelikož je teplo, rozhodl jsem se, že je čas, odzkoušet nějaká nová piva.

Nakoupil jsem Smoky Joe, Břevnosvký Benedecit Imperial Pilsner a Herold - světlý kvasnicový ležák.

Zatím jsem otevřel Smoky Joe, protože jsem na to byl nejvíc zvědavej. Tvrdí, že to dozrávalo v sudech po whisky. Nu, tak jsem otevřel okusil a skutečně, je tam cítit jemně kouřovost, ne nepodobná skotským. Vůně je blízká kávě, chuťový průběh je asi následovný: tmavé pivo, kouř, hořká čokoláda.

Je to pivo tmavé, celkem hutné, 16°, 6,2% alkoholu. Zajímavosti ze složení:"Pale ale, 45 ppm whisky malt, Carapils, chmel: challenger a Fuggles."

Neumím si představit, že by to někdo pil tak, jak se u nás běžně chodí na pivo, ale jako zajímavost či na chuť to určitě doporučuju.


No, uvidíme co ten zbytek, jsem zvědavej hlavně na Břevnov.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 26. dub 2013 18:19:42 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 29. pro 2010 20:14:05
Příspěvky: 528
Bydliště: Praha
V Nota Bene maji Oesterstout z pivovaru Scheldebrouwerij, nevim jak dlouho tam bude, ale jde o velmi tmavě až čokoládově hnědé svrchně kvašené pivo s pěnivou krémově nahnědlou pěnou. Vyniká neobvyklou sladovou chutí s náznaky čokolády, karamelu, kávy a ústřec. Jedinečnou ústřicovou příchuť získává v procesu vaření, kdy se mladina filtruje přes lastury ústřic. Je to pivo odborníky velmi ceněné.


Přílohy:
317389_579428672076960_83654616_n.jpg
317389_579428672076960_83654616_n.jpg [ 94.55 KiB | Zobrazeno 2930 krát ]
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 26. dub 2013 22:01:18 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Ústřice jsou skoro tak dobré jako vousaté škeblí.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 28. dub 2013 18:17:06 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Příspěvky: 989
Bydliště: Praha
Nechci vypadat jako konzervativec, ale ustřice bych do piva rozhodně nedával. Co je moc, to je moc ;)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: úte 30. dub 2013 15:33:25 
Aktivní pijan
Uživatelský avatar

Registrován: úte 16. dub 2013 14:36:07
Příspěvky: 65
Bydliště: Valašsko
Tak tohle vidím poprvé,sice to vypadá lákavě,ale bál bych se té chuti u piva,káva,čokoláda,karamel a ještě když se to filtruje přes lastury ústřic :shock: ale ochutnal bych :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 01. kvě 2013 18:30:24 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. pro 2011 23:34:44
Příspěvky: 586
Ústřicový bych taky nemusel, ale asi hlavně proto, že mi chuťově vadí cokoliv, co žilo ve vodě.

Dneska jsem náhodou zasedl v hospůdce, kde bylo na pípě pivo Kout na Šumavě, nefiltrovaná 12ka. V životě jsem o tom neslyšel, takže to byla jasný volba. Teda takovej říz jsem u českýho piva na pípě dlouho nepocejtil, výborná pivní, možná by se dalo říct chlebová, chuť, plnost a chmelová dochuť. Kdybyste na to narazili, stojí za ochutnání.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 01. kvě 2013 21:34:20 
Aktivní pijan
Uživatelský avatar

Registrován: úte 16. dub 2013 14:36:07
Příspěvky: 65
Bydliště: Valašsko
Hm tak to bych musel přes celou naší zemi,u nás to netočí :) nejraději mám stejně ochutnávku lokálních piv :) taky hodně záleží jak to hospodský/á načepuje :S


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 07. črc 2013 21:13:38 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4432
Viděno a koupeno dnes v Tescu.

Olivětínský Opat s příchutí absinthu z Pivovaru Broumov.

Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel, absinth, přírodní výtažek z absinthu, antioxidant kys. askorbová

5% alc. vol.

No, co už.


Přílohy:
Opat_Absinth.jpeg
Opat_Absinth.jpeg [ 127.72 KiB | Zobrazeno 2719 krát ]
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 07. črc 2013 21:52:29 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4032
:shock:

Louchuje? :twisted:

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 27   [ Příspěvků: 262 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 125 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia