Tak, hotovo. Trvalo to celkem 7 hodin a mám 100 l prvního ginu. Po naředění na 45 % bych mohl mít cca 170 l finálního produktu. Takže víceméně pro vlastní spotřebu
Náklady pekelné. Zdrojový líh je ten nejkvalitnější co v ČR je (znalí vědí), speciality v podobě grains of paradise za 1800 Kč za kilo, cubéba 600 Kč kilo a podobné. Postup je stejný jako u výroby absintu a náklady na byliny taky podobné. Když odpočítám rozdíl ve spotřební dani, tak Gin by se mohl prodávat za částku kolem 480 Kč s DPH.
Celou dobu při destilaci tu seděli celníci a kroutili hlavou. Mají na starosti celý náš okres, všechny výrobce a říkali, že jsme fakt nadšenci. Ještě nikdy neviděli destilaci ginu a ještě v tak malém množství. Byli opravdu přesvědčení o tom, že gin = ochucený líh jalovcovým aroma a cukrem. Vidí to totiž všude jinde.
Letos už další šarže (várka) nebude, ovoce má větší prioritu.
Večer to upravím na finální lihovitost, nafiltruju a po cca týdnu dám vědět. Teď je tam krásné aroma čerstvé pomerančové kůry, pepře a samozřejmě jalovce. Pomerančovo-citrusový tón není tak mocný jako u Monkey 47, ale nebudu nalhávat když řeknu, že jsem se snažil svůj gin postavit právě do Monkey stylu.