Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 15 z 76   [ Příspěvků: 752 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 76  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 14:38:21 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 566
Bydliště: Valašské království
Martin píše:
A když už to tak funguje, tak jsme udělali i OMG microsite :)

Na rozdíl od spousty marketingových ginů neobsahuje OMG žádnou tajnou přísadu rostoucí v pohoří And, která se sbírá 1x ročně za svitu měsíce v úplňku.
Nemá ani žádného pra pra dědečka, který recept získal od mnicha zachráněného před inkvizicí a který recept předával z generace na generaci až do dnešních dnů. :hand

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 14:50:10 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. pro 2011 23:34:44
Příspěvky: 586
Já zas musím pochválit prezentaci. Neznám moc českých firem, které mají takto dobré prezentace produktů na webu. A teď mě tak napadá, že OMG dochází... Chce to novou lahev. A máte nějaké typy, jak je OMG nejlepší, je tu nějaký odborník přes míchačky?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 15:47:41 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 566
Bydliště: Valašské království
Nejsem přítel míchaných nápojů, tak mně neberte moc vážně!
*
Není takového Ginu do míchaček škoda?
Martine?

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 15:58:03 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. pro 2011 23:34:44
Příspěvky: 586
Já si myslím že není, protože i v míchaném nápoji poznáš, jestli v tom je alkohol kvalitní nebo nějaká břečka. Byl jsem na pár akcích, kde byly míchané nápoje z rumů a brandy a výběr rumu nebo brandy ovlivní i chuť samotnýho míchanýho nápoje. Pravdou je, že to leze do peněz.

Jinak ale doma rumy, brandy i whisky piju čistý. Gin jak kdy, někdy s tonikem. Ale i ten tonik si to chce dobře vybrat. Ale zajímala by mě příprava i něčeho zajímavějšího, než je gin a tonik.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 16:56:21 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Kvalitní gin je sakra poznat i v něčem tak jednoduchém, jako G&T. Ale zrovna u tohoto drinku zatraceně záleží na toniku. Takže žádné sladké vody ze supermarketu, ale kvalitní barmanské mixery, viz to co sami pijeme.

Já mám teď období Negroni, toho vypiju docela dost. Oblíbil jsem si i netradiční twist, kdy místo Campari použiju zelenou Chartreuse. Poměr 40 ginu - 40 - vermutu - 30 chartreuse. Je to silné, ale boží!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 18:26:06 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 566
Bydliště: Valašské království
Mi ty mixy nechutnají, mám nějaký blok k ním. Raději vše zvlášť. Štamprličku ginu a až pak za chvíli třeba nějaký dobrý tonic. A nakonec zapít bylinným likérem.
*
Tu přílohu berte jako vtip a úplně od tématu!!!
Jako historické okénko z hospod IV. cenové skupiny.
Ale ani kdysi jako chudý študák... , jsem to nikdy nezkusil...


Přílohy:
pít.pdf [1.28 MiB]
133 krát

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 21:17:53 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. pro 2011 23:34:44
Příspěvky: 586
Martine, ty už máš docela slušné spektrum produktů, nechtěl bys zkusit, třeba i ve spojení s nějakým slušným barmanem, dát dohromady odzkoušený mixy z Tvých produktů a případně dalších doporučených od třetích stran? Já takovou věc docela oceňuju na některých výrobcích alkoholu, že mi dají typ, jak využít jejich pití osvědčeným způsobem, který považují za kvalitní. Trochu mi to taky napoví o tom, kam to směřují, co jsou zač...


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: pát 29. kvě 2015 22:05:11 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 29. pro 2010 20:14:05
Příspěvky: 528
Bydliště: Praha
Martin píše:
Kvalitní gin je sakra poznat i v něčem tak jednoduchém, jako G&T. Ale zrovna u tohoto drinku zatraceně záleží na toniku. Takže žádné sladké vody ze supermarketu, ale kvalitní barmanské mixery, viz to co sami pijeme.

Já mám teď období Negroni, toho vypiju docela dost. Oblíbil jsem si i netradiční twist, kdy místo Campari použiju zelenou Chartreuse. Poměr 40 ginu - 40 - vermutu - 30 chartreuse. Je to silné, ale boží!


Jak tomu drinku říkáš? :D


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: ned 31. kvě 2015 8:26:47 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 566
Bydliště: Valašské království
Martin píše:
Kvalitní gin je sakra poznat i v něčem tak jednoduchém, jako G&T. Ale zrovna u tohoto drinku zatraceně záleží na toniku. Takže žádné sladké vody ze supermarketu, ale kvalitní barmanské mixery, viz to co sami pijeme.

Já mám teď období Negroni, toho vypiju docela dost. Oblíbil jsem si i netradiční twist, kdy místo Campari použiju zelenou Chartreuse. Poměr 40 ginu - 40 - vermutu - 30 chartreuse. Je to silné, ale boží!

Martine, máš něco proti Campari, že si ho v tom Negroni, oproti klasice zaměnil?
*
Ptám se kvůli jeho způsobu výroby - inovace barviva.
*
Je to sice klasika, ale nikdy jsem to neviděl ani neochutnal - ty červce z opuncií. Jestli jsou fact jen barvivo, nebo nějak ovlivňují chuť a aroma toho Campari?

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gin
PříspěvekNapsal: ned 31. kvě 2015 10:36:09 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Právěže nic, ten twist je jen jeden z výsledků pokusů.

Campari je základ každého baru a zatraceně dobré pití samo o sobě. A jen tak mimochodem tvoří třetinu složení jednoho koktejlu z mého Top 3 žebříčku. Drobná potíž je v tom, že po všech těch letech změnili kolem roku 2008 způsob barvení. Původní broučci (košenila) byly nahrazeni chemií, třema éčkama. A tím se trochu změnila i chuť.

Sice ne výrazně, zvláště v koktejlech, ale nové Campari postrádá hloubku a intenzitu původního. Barva není tak rubínová, nové složení trošku táhne k oranžovým tónům. To vše ale poznáte asi jen při přímém porovnání vedle sebe. Každopádně původní složení je původní složení a láhve s E120 můžou být raritní.

Nevím co je k tomu vedlo. Láska k veganům, snaha o košer produkt, módní vlna brojící proti E120, nevím.

Dvě původní láhve Campari se mi podařilo najít v jednom brněnském VO. Mají jen půllitrovky, za cenu dnešních litrovek. Takže jsou u nich neprodejné, čímž mi udělali samozřejmě velkou radost. Jinak bych se k nim už nedostal.


Přílohy:
negroni.jpg
negroni.jpg [ 336.3 KiB | Zobrazeno 2602 krát ]
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 15 z 76   [ Příspěvků: 752 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 76  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 80 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia