Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

Whisky
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=16&t=381
Stránka 16 z 30

Autor:  Tuvy [ úte 26. črc 2016 22:27:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Gold Cock 1992 či 1995 - zkoušeli jste někdo?

Autor:  HNS [ stř 27. črc 2016 1:05:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Nepil, ale asi budu muset zkusit, protože jen po extra rychlém vyhledávání jsem v jednom jediném článku našel toto :

Ještě v roce 1995 se v Dolanech vyrobilo 100 tisíc litrů tříleté whisky s kohoutem na červené etiketě. Oficiální doporučený způsob konzumace? Namíchat s colou.

To ale neznamená, že by tehdejší Gold Cock byl patok. Naopak, šlo o vlajkovou loď likérky a ódy na něj po ochutnávce v 90. letech pěl samotný Jim Murray, přední světový odborník na whisky a autor uznávané knižní whisky bible.



To je celkem hukot :D Nicméně, pokud chceš opravdu relavantní názory, na netharu je na ní dotaz a celkem dost lidí to vidí tmavě :) Pokud však ochutnáš, hrozně rád uslyším verdikt. A ještě pro úplnost, Murray ocenil dvacetiletou, trojku mu snad raději ani nedávali...

Autor:  gln [ stř 27. črc 2016 11:02:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Tuvy píše:
Gold Cock 1992 či 1995 - zkoušeli jste někdo?


Ahoj... :)
Zkoušel jsem obé, GC 1992 jen vzorky, GC 1995 také vzorky a mám doma dvě láhve. Jednu v síle 49,2 % otevřenu, druhá, v sudové síle zůstane asi zavřena na památku... Lahví bylo jen 96 a mám láhev 03. :P
Jinak obě, vlastně všechny čtyři (byly lahvovány jak v sudové síle, tak i ředěné na 49,2% alkoholu --> rovnoběžka Vizovic) mne zaujaly a chutnaly... Je pravda, že jsem tak trochu patriot, ale i tak. Je to dobrý počin a u Jelínků se snaží... a ve svých snahách pokračují dále... Viz odkaz: http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=1406
Osobně - podle mého názoru - jak ve vůni tak i v chuti dominuje ovoce, především peckoviny, tedy švestky. Někdy to přechází až do povidel... Ale také trochu jablka (štrůdl), a závany čokolády... A docela dost jsem cítil dřevo, opálené dřevěné uhlíky...
Jinak výše zmiňované stránky jsou tu:
http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=1478
http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=2013
http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=1926

Jirka

Autor:  zzaraza [ ned 07. srp 2016 15:26:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

věděl jsem že na průběh chemické reakce zásadní vliv maji teplota a tlak...ale gravitace, tyvole... to už mě sotva přescvědčite... :angry
http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-business-34168471?SThisFB

Audiofilie level GOD, sakra :head

Autor:  Rafael [ ned 07. srp 2016 18:32:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Zajímavý expediment, ale neumím si na to udělat názor. Nejsem žádný školený a ani zkušený degustátor tak bych rozdíl rozhodně nepoznal. A jako člověk mimořádně odolný vůči nejrůznějšímu marketingu bych to díky tomu neocenil už vůbec.
*
Ale když lodě se sudy s Akvavitem Linie courají v rámci zrání po moři, musí 2x překročit rovník, tak proč by Ardbeg nemohl časem dozrávat v lodi kosmických?

Autor:  HNS [ pon 08. srp 2016 1:12:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Celkem bych čekal nějaké rozdíly, když pošlu whisky zrát na tři roky do universa pomocí rakety rychlostí 6km/s a přetížení zhruba 4G :chuckle a při návratu to je ještě horší.

Ale vysvětlení, že se díky absenci gravitace nemohla proběhnout plná extrakce chuti z odřezků sudu taky beru a jistě se na tomto podílelo. Díky Zzarazovi za hezkou zajímavost, zase jsem o něco moudřejší a vím, jak si zabalit alkohol na cestu do vesmíru, kdyby něco :nod .

Kdyby Moraváci chtěli poslat něco do vesmíru, prý je ozkoušený tohle http://nanoracks.com/products/mixstix/ .

Otázka k zamyšlení, jak si budete na ISS připravovat absint? :chuckle

Autor:  Tuvy [ čtv 16. úno 2017 13:19:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Laphroaig

kdepak Quarter cask...

:D

... kdepak Triple wood...

:lol:

NEW KING HAS ARISED:

Obrázek

Autor:  Habu [ čtv 16. úno 2017 14:03:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Hm, tak to bych si měl asi udělat výlet...

Autor:  zzaraza [ pát 17. úno 2017 13:57:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

proudly made in Kiev :skleb :devil
Obrázek

Autor:  Tornado [ pát 17. úno 2017 15:47:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Whisky

Z Gold Cock jsem měl Slivovitz finish. Má to příjemně zajímavý nádech po slivovici. Na whisky je to docela netradiční, ale určitě dobrý. Jen ta cena mi přišla trochu přemrštěná cca 1300Kč, teď už je ale stejně vyprodaný.
Jinak z běžně dostupných whisky asi nejvíc zaujal Clynelish 14 a Caol Ila 12. Z blendů pak J. Walker Double Black.

Stránka 16 z 30 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/