Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu http://absinthemafia.com/ |
|
Sake http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=16&t=591 |
Stránka 1 z 3 |
Autor: | Repry [ ned 29. črc 2012 17:03:18 ] |
Předmět příspěvku: | Sake |
Sehnat v ČR obchod nebo e-shop, kde by prodávali sake je celkem umění. Proto jsem rád, že jsem narazil na japonsky zaměřené http://www.susi.cz/ , kde se dá sake též pořídit. Včetně spousty dalších japonských specialit. Máte někdo s rýžovým vínem zkušenosti, případně znáte ještě další místa, kde se dá sehnat? |
Autor: | goxx [ ned 29. črc 2012 17:09:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
kupuji také na http://www.levnesushi.cz/ |
Autor: | goxx [ ned 29. črc 2012 17:12:50 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
něco jiného: http://www.chili-shop24.de/shop/ kde mě zboží i s dopravou přišlo o mnoho levněji než u nás bez dopravy |
Autor: | Dworzaaa [ ned 29. črc 2012 17:35:25 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
Pro sake mam slabost dokonce sem si i poridil specialni nadobicko na nej Kvuli vyssi cene vetsinou kupuju http://www.susi.cz/?patro=7&produkt=15708 , ktery ac je levnejsi, mi moc chutna a da se obcas sehnat v kamennych obchodech... Na sake je prima to, ze vetsine lidi to moc nejede a tak mi to aspon nikdo neupiji ...ikdyz mne to taky ze zacatku trvalo, nez sem si na nej navykl...je to asi jedinej alkohol, kterej sem schopnej pozrit teplej... |
Autor: | Repry [ ned 29. črc 2012 17:42:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
Můžeš tedy popsat svoje dojmy ze sake? Co se týká barvy, vůně a chutě. Nemám totiž žádnou zkušenost a ani si nedovedu moc představit zda lze co do chuti srovnávat s jinýma alkoholama. |
Autor: | Dworzaaa [ ned 29. črc 2012 18:07:23 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
Repry píše: Můžeš tedy popsat svoje dojmy ze sake? Co se týká barvy, vůně a chutě. Nemám totiž žádnou zkušenost a ani si nedovedu moc představit zda lze co do chuti srovnávat s jinýma alkoholama. Sake by melo bejt prakticky ciry (muze bejt trochu jantarovy-nazlatly)..s vuni a chuti uz to neni tak snadny, protoze zalezi na tom, jestli pijes sake zahraty nebo vychlazeny..Bohuzel tu chut ani vuni nedokazu popsat, protoze je to tak specificka chut i vune, ze mne nenapadaji slova, ktery by to mohly priblizit Ale rozhodne to stoji za zkousku a ikdyz ti to treba ze zacatku nebude chutnat, tak se tim propijes a treba si to oblibis...navic to neni nijaka drasticka investice Je to vyborny piti treba jen tak na chillout, protoze kdyz si pripravis do konvicky nejakych 200ml, tak to z tech prtavych kalisku srkas treba pres hodinu nebo je to paradni k jidlu... Ze zacatku te asi prekvapi to ze z toho je citit alkohol, coz neni prekvapivy, kdyz se to zahrejva skoro k bodu varu. Sake miva obvykle kolem 15% alkoholu a rozhodne o to nechces prijit, takze sake opravdu jen zahrat a urcite ne varit |
Autor: | Jenda [ stř 14. lis 2012 20:15:36 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
Pokud by byl zájem, můžu zítra vyhrabat v papírech prvorepublikový domácí recept na toto pro mě zvláštní pití. |
Autor: | davar [ čtv 15. lis 2012 12:39:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
Jenda píše: Pokud by byl zájem, můžu zítra vyhrabat v papírech prvorepublikový domácí recept na toto pro mě zvláštní pití. Zajem je - urcite vyhrabej! Dik |
Autor: | Habu [ čtv 15. lis 2012 12:41:45 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
Jenda píše: Pokud by byl zájem, můžu zítra vyhrabat v papírech prvorepublikový domácí recept na toto pro mě zvláštní pití. Aby to ale nebylo podobné, jako prvorepublikový recept na absint.
|
Autor: | Rafael [ pát 19. čer 2015 14:58:19 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sake |
davar píše: Jenda píše: Pokud by byl zájem, můžu zítra vyhrabat v papírech prvorepublikový domácí recept na toto pro mě zvláštní pití. Zajem je - urcite vyhrabej! Dik Nevím jestli by byla klasická asijská výroba z rýže pro někoho zajímavá. Tak jen pro zajímavost, co to vlastně je: Asiaté ke štěpení škrobu používají Koji, resp. houbu Aspergillus oryzae, příp. podobné. Tedy ne slad nebo enzymatické přípravky jak je běžně v naších krajích zvykem. Tento způsob přeměny škrobu na zkvasitelné cukry vnáší do produktu i své specifické aroma a doprovodné látky. Literatura o tom u nás není žádná, ani recepty. Nicméně na: http://homedistiller.org/grain/wash-grain2/rice si o tom můžete přečíst víc. A je tam i odkaz na historickou asijskou knihu která se tomu odborně věnuje. * Pokud si dáte do vyhledávače výraz Koji, Saké či podobné, nejlépe ve formě asijských znaků, dá se taky něco najít. Pro začátek třeba: http://sake-world.com/html/koji.html * Praktické zkušenosti pochybuji, že u nás někdo v tomto oboru má. Snad jen kulináři v souvislosti s "amasake". * Ještě jsem narazil v češtině na: http://www.prestigeweb.cz/index.php/gas ... ast-vyroba http://www.jizni-svah.cz/2010/09/uvod-d ... m.html?m=1 http://www.farmarik.sk/p/309/koji-kin-1 ... -22-l-sake |
Stránka 1 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |