Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

Distillery Kleiner
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=16&t=801
Stránka 2 z 3

Autor:  Rafael [ ned 05. úno 2017 20:19:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

O marketingu tu už bylo napsáno dost.
Teď něco z praxe. Jaká asi je kvalita vykupovaného ovoce z okolí?
Jaké ovoce se asi nosí do takových výkupů? Myslím, že takové které nejde jinak udat.
A když se dováží někde z Balkánu atd. jak se přepravuje aby cestou moc neutrpělo? V chladicích vozech, silně podtržené nebo se nechá osudu - nahnití, napadení plísněmi atd?
Nu, což, vždyť to zkvasí a vypálí se to...
Proto taky i mají domácí destiláty tak špatnou pověst. Mimo hamižnosti je na vině i to, že si lidé pletou kvasné kádě s kompostem. Ovoce nedozralé nebo svým vzhledem a stavem neláká k zakousnutí do kádí nepatří.
S devitiměsičním kvašením snad dělají z lidí úplné blbce. Asi jo, protože se najdou takoví kteří jím to kupují. Existuje spousta důvodů proč tak dlouho nenechávat kvas ležet!
A když se ještě chlubí extrémním stářím destilátů které jsou k tomu absolutně nevhodné, tak by snad každému mělo být jasné co je to za spolek. Já bych si po takové "reklamě" od nich nekoupil ani sifon.

Autor:  Tornado [ ned 05. úno 2017 23:03:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Trochu mi to připomíná 90. léta a prodeje předražených hrnců, vysavačů, atd... Inu jiná doba, jiné zboží, ale stejný druh lidí a stejné praktiky. Zde pomůže jen řádná osvěta. V 90. to s internetem nebyla žádná sláva, dnes se informace šíří přeci jen lépe.

Autor:  Alchymista [ ned 05. úno 2017 23:33:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Aha, tak jedna oprava. To moje pracné zjišťování kdo za tím lihovarem stojí, je podle jednoho článku v Prostějovském deníku známá věc. Medek to táhne s Kleinerem už od roku 2012. A podle všeho měli problém také splatit kauci. Proto se asi vykašlali na slivovici za 280 Kč a upravili cenu na 2000.

http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 31107.html

Netušil jsem, že vyrábí i Hustopečskou Mandlovici. Podle fotek je ta výroba v dost bídném stavu. Prostě pěstitelská pálenice a ne luxusní lihovar. Ty jejich nové designové láhve vůbec neodpovídají místu, kde to destilují. Jakoby v místní karosárně dělali kastle na Rolls Royce.

Autor:  VSemi [ úte 07. úno 2017 16:54:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Z jejich webovek:
„Nemáme vlastní sady, ale potřebné převážně divoké a volně rostoucí ovoce, které roste podél lesů a polí všude kolem nás, vykupujeme od nasmlouvaných sběračů"
Neměli by tam spíš psát podél silnic??? S neznámým množstvím pesticidů? :rofl

Ale tak hlavně že vše zraje v dubových sudech popř v sudech po sherry nebo rumu...snad si tam zajedu na nějaký vzorek...tam totiž nemůže být asi náznak chuti po ovoci už po 7 a více letech v sudu..

Autor:  HNS [ čtv 09. úno 2017 2:00:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Nejsem na to takový odborník, jako vy, ale trápí mne a sem zvědavý...

Proč nemá Žufánek taky nějaký projekt Jaguár :chuckle ?

Vážně teď chci říct, že charita je skvělá věc a pokud se vyberou peníze na potřebné, nic proti tomu :wait

Od koho a v jakém stavu berou ty sudy po rumu, cherry a tak? A po jakých konkrétně? :chuckle

Proč na webu ani na oficiálním facebook profilu nejsou nikde fotky z výroby nebo aspoň obrázek palírny? ( snažili se to schovat, ale já to našel :chuckle http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 51103.html ) .

Můžeme si taky něco vypálit? :chuckle http://michalvolcko.blogspot.cz/2012/02 ... siran.html

Aby to bylo fér, pálenice je i nová ( tam asi vznikají ty unikáty ) aneb tož neděláme v té palenici dlóho, ale sme v tom nejlepší :chuckle http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 61207.html

Kdo je Růžena Kleiner, která musí každou šarži ochutnat? Něco jako Lorena Vásquez? :chuckle

Ale proč tak trollím... Kdo z vás si všiml na jejich webu úplně dole takového malého usvědčujícího důkazu? To já považuji za největší LOL :chuckle http://www.matlocha.cz/

Autor:  HNS [ čtv 09. úno 2017 2:14:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Edit aneb proč já hlupák nechodím do Warehousu na ty předváděčky budovat konexe :O

http://www.atbars.com/2016/11/21/kleine ... rimentuje/

Modří už vědí.. Godet, Diplomatico atd. a všechny ty " partnery", kteří si "vybrali" Kleinera dováží a zastupuje UPB...

Autor:  Rafael [ čtv 09. úno 2017 17:26:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Díky za odkaz. Dobře jsem se tam pobavil a opět si potvrdil můj názor na marketing a reklamy v souvislostí s lidskou blbostí..
(Jak si po něčem takovém, po takové snůšce blábolů, může někdo za takový peníz něco od nich koupit?)
*
Tak zas přidám něco z praxe a něco co mně tam obzvlášť "zaujalo":

Švestka kulatka - Silver plum, divoký špendlík - Wild pin.
Tipuji, že prostějovští "šlechtitelé" divokých keřových peckovin mají na mysli durancii a myrobalán.
Proti duranciím nemůže nikdo nic namítat, je to jedna z nejlepších peckovin pro výrobu destilátů. I to synonymum "kulatka" by se dalo skousnout...
*
Ale divoký špendlík neexistuje. Jedná se o myrobalán, (Prunus cerasifera).
Divoce rostoucí strom či polokeř, velmi odolný, úrodný, odnožující a až invazivní.
Taky se dobře množí z pecek čimž se různě v okolí kříží a vzniklo a vzniká mnoho nejrůznějších kultivarů. Odlišují se barvou, velikostí plodů, ale chuti, cukernatosti a aromatem moc ne. Jedná se o podřádné ovoce kterým pohrdají i domácí paliči v neúrodných létech. Plody jsou na rozdíl od špendlíků kulaté a neodlučitelné od pecky.
*
Naproti tomu špendlíky jsou šlechtěné slivoně oválného, švestkovitého tvaru, aromatické, cukernaté a velmi vhodné k výrobě destilátů. Bohužel jsou čím dál vzácnější protože jsou velmi náchylné k PPV, šarce, takže se jedná o velmi vzácnou peckovinu.....

Autor:  Tuvy [ pát 10. úno 2017 0:29:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Tak především jedno jak druhé je bordel rostoucí u cest jako větrolamy.

Autor:  Tornado [ pát 10. úno 2017 10:43:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

Pokud jde o divoce rostoucí mirabelány, tak jsem viděl docela dost různých variant. Žlutý, červený, modrý, až skoro černý, rozdíly jsou i ve tvaru a velikostech. Docel často taková směs roste pohromadě. Sbírat to na kvas musí být otrocká práce. Z vlastní zkušenosti takový mix mohu doporučit na marmeládu. Na těch pár skleniček na doma případný sběr moc času nezabere a výsledek je super.

Autor:  Dworzaaa [ pát 10. úno 2017 14:08:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Distillery Kleiner

LOL... Diky za vytrzeni z myho schweizer Traumu...skoro se mi az po Cechach zacalo stejskat :finger

Stránka 2 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/