Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 4   [ Příspěvků: 40 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2018 14:46:17 
Zelený pionýr
Uživatelský avatar

Registrován: ned 25. lis 2018 16:20:09
Příspěvky: 42
Včera jsem poprvé otevřel & ochutnal Martinovu hruškovici z dubového sudu a...padl na zadek 8-) Je to snad poprvé v životě, kdy si budu typicky českou pálenku kupovat podruhé jen kvůli samotnému pití. Hruškovic jsem za svůj život ochutnal několik, vždycky byly "domácí" a vždycky mě škrábaly a drhly v krku, takže zůstalo jen u prvního frťanu. Toto je však zcela jiný level, navíc staření v sudech z francouzského bílého dubu tomu dává velmi zajímavou chuť, takovou hebkou, vanilkově máslovou. Pro mě v tuto chvíli referenční hruškovice, byť je stařená v dubu. Výborný počin, mistrovské dílo.
Ještě mě čeká test hruškovice Baron Hildprandt 1998 (Zámecká palírna Blatná) a na co se opravdu těším, je nyní připravovaná hruškovice z Javornické palírny.


Přílohy:
Hruškovica.jpg
Hruškovica.jpg [ 121.53 KiB | Zobrazeno 515 krát ]
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2018 15:11:17 
Zelený pionýr
Uživatelský avatar

Registrován: ned 25. lis 2018 16:20:09
Příspěvky: 42
Ještě v tomto vláknu věnovaném ovocným destilátům zmíním novinku, která mi přišla tento týden, a to slivovici a malinovici Martenz v provedení GOLD VIP (se zlatým uzávěrem). Na malinovici jsem obzvlášť zvědavý, neboť vznikla klasickou cestou, tj. kvašením ovoce a jeho destilací, přičemž na jednu láhev padlo 7kg zcela dozrálých, ručně sbíraných malin z oblasti Slezska. Poprvé v životě budu pít & degustovat něco podobného. U slivovice se prý jedná o unikátní kombinaci starých odrůd švestek a špendlíku, přičemž špendlík by měl dodat slivovici lepší aroma.


Přílohy:
M2.jpg
M2.jpg [ 381.99 KiB | Zobrazeno 513 krát ]
M1.jpg
M1.jpg [ 406.45 KiB | Zobrazeno 513 krát ]


Naposledy upravil Milan dne sob 15. pro 2018 21:31:26, celkově upraveno 1
Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2018 18:45:56 
Mistr archivář
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
Příspěvky: 257
To má být nějaká reklama? :roll:

_________________
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: sob 15. pro 2018 19:07:30 
Zelený pionýr
Uživatelský avatar

Registrován: ned 25. lis 2018 16:20:09
Příspěvky: 42
Reklama? Píšu tu o pálenkách napříč naší kotlinou, o těch Martinových, z Javornické palírny, od Martenze, Little Urban Destillery a dalších. Nemám zapotřebí tu komukoliv dělat reklamu, jsem sběratel & konzument. A sorry jako, psát anonymně o pálenkách, aniž bych zmínil výrobce a jeho konkrétní láhev pozbývá smyslu.


Naposledy upravil Milan dne ned 16. pro 2018 19:57:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 16. pro 2018 18:44:02 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: ned 25. črc 2010 20:22:56
Příspěvky: 157
Milan píše:
Ještě v tomto vláknu věnovaném ovocným destilátům zmíním novinku, která mi přišla tento týden, a to slivovici a malinovici Martenz v provedení GOLD VIP (se zlatým uzávěrem). Na malinovici jsem obzvlášť zvědavý, neboť vznikla klasickou cestou, tj. kvašením ovoce a jeho destilací, přičemž na jednu láhev padlo 7kg zcela dozrálých, ručně sbíraných malin z oblasti Slezska. Poprvé v životě budu pít & degustovat něco podobného. U slivovice se prý jedná o unikátní kombinaci starých odrůd švestek a špendlíku, přičemž špendlík by měl dodat slivovici lepší aroma.





no, mám malinovici doma, nezaujala. moc aroma tedy nemá


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pon 17. pro 2018 21:35:26 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 395
Bydliště: Valašské království
No, já nevím, ale jak jsem kdysi psal ve vlákně o Matě Hari...

Přijde mi malin na pravý destilát škoda. Až tak, že to považuji za jejich degradaci. Ale bez toho, že bych chtěl tu snahu a nápad výrobců nějak snižovat, jistým způsobem to oceňuji, ale v druhém směru v tom vidím něco jako snobismus.
Ale zas..., jako netradiční pravý destilát, jako dárek, proč ne.
Ale já osobně bych daleko víc z nich ocenil macerační likér, ratafii nebo fortifikované víno.
(Vzpomínám si, kolik práce bylo, a to jsem měl pomocníky při sběrech, vyrobit 220l malinového vína...).
Nějak si z praktického hlediska myslím, že v případě pravého destilátu výsledek neodpovídá vložené námaze. Možná, možná, ale zkušenost s tím nemám, že kdyby se použila nějaká podtlaková, "vakuová" destilace byl by výsledek lepší...

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pon 17. pro 2018 21:57:42 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: sob 20. úno 2016 16:55:59
Příspěvky: 200
Bydliště: Český Ráj, za Cipískem vlevo
Já jsem s Martenzkou malinovicí teda spokojen. Vůně krásná. Obzvlášť zajimavý je koštování spolu s Martinovým malinovým Geistem. Oboje výborný. Martenzka jemnější. Nevím jestli Geist třeba po dvou třech letech zjemní...uvidíme.
Jinak souhlas s Rafaelem, malin je tak trošku škoda, ale beru to spíš jako raritku, pil jsem to poprvé v životě, a mám to spíš jako takovou lahůdku na ochutnání pro návštěvy, než každotýdenní popíjení :) Jako rozšíření portfólia (nejen) domácího baru doporučuju :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: úte 18. pro 2018 11:17:46 
Zelenáč

Registrován: úte 18. pro 2018 11:10:57
Příspěvky: 1
S Malinovicí Martenz zkušenost nemám (přijde mi jen trošku na hovno, že to je "pravá moravská", která se pálí v jižních čechách na zakázku nějakýmu PR týpkovi)...což ovšem neznamená, že může být skvělá.

Jinak kvasnou malinovici zbožňuji. Raději mám jen Kdoulovici :inlove
Co se aromatu týká pak jasně vede Martinův Reine Claude a Bezinkový destilát :-).


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 19. pro 2018 8:13:55 
Zelený pionýr
Uživatelský avatar

Registrován: ned 25. lis 2018 16:20:09
Příspěvky: 42
Tak včera večer byla malinovice Martenz GOLD VIP otevřena a za mě teda výborný počin. Určitě to nebude pití na každý druhý den, spíš na sváteční a výjimečné události. Jen nevím, jak je to u malinovice s jejím stářím, tj. jestli časem získává stejně jako slivovice, nebo naopak ztrácí jako hruška či meruňka. Nemá někdo z vás zkušenost?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 28. pro 2018 21:36:18 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
Příspěvky: 395
Bydliště: Valašské království
Většina netradičních destilátů je pro zrání nevhodná a časem degradují. Mimo pár obecně známých výjimek.
Ale při vhodných skladovacích podmínkách v dobře uzavřených láhvích to snad i v těch případech tak destruktivní nebude. Ale těžko lze čekat nějaké časem zvyšování kvality. Na to v těch případech stačí pár měsíců a to dělají výrobci.

_________________
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 4   [ Příspěvků: 40 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia