Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jablečný macerát
PříspěvekNapsal: sob 10. lis 2018 6:37:49 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Příspěvky: 212
Dělal jsem takový pokus s velmi aromatickými jablky, které mi daroval z důvodů přebytku produkce kamarád, a naložil jsem je asi na dva měsíce do osmdesátiprocentního neutrálního obilného lihu (váhal jsem, jestli nepoužít overproof rum, ale chtěl jsem mít čistší jablečnou chuť), a musím říci, že výsledek je překvapivě pitelný. Ani jsem to nedoslazoval jako likér, samotná macerace dala pití příjemně nasládlý charakter, a když si to člověk ředí před konzumací vodou podobně jako absinthe, tak to i příjemně zavoní po jablkách. Jediná úprava byla filtrace přes kávový filtr, protože minulá verze byla kalný, a lidé prostě nechtějí pít kalný chlast (už chápu výrobce whisky, proč dělají chill filtering), barva je nádherně čirá, zlatavá žluť (dost odlišná od karamelové oranžové).

Jinými slovy - vřele doporučuji, možná i s jinými druhy ovoce. Není to sice žádný kumšt, ale pije se to příjemně!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia