Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu http://absinthemafia.com/ |
|
Elizabeth Hadley Richardson http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=19&t=1017 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Recenze [ stř 11. bře 2020 21:13:50 ] |
Předmět příspěvku: | Elizabeth Hadley Richardson |
Recenzent Habu Datum 2020-03-11 Absinthe Elizabeth Hadley Richardson Verze Verte Typ destilát Šarže 0 Barva 10 /10 Komentář Zlatavě měděně hnědá s nepatrným zeleným náznakem. Čistá, průzračná, což je v případě sudového absintu rarita. Respekt! Louche 7 /10 Komentář Bombardér styl louche efektu - po delším nástupu se dopadající kapky vody proměňují na mléčně zakalené bomby, které kopírují stěnu celého rezervoáru. V polovině louche se navíc silně projevuje ten zpočátku skrytý zelený odstín. Olejová vrstva taktéž přítomna, nicméně finální zákal je spíše slabší.vx Poznámka k barvě Zelenožluté silně odstředěné mléko. Aroma 15 /20 Komentář Jde každopádně o ten typ absintu, který lze charakterizovat jako tekuté, resp. zkapalněné bylinky. Zakalený absint disponuje silným a intenzivním, byť jednoduchým aromatem. Každopádně jde o naprostou klasiku z Boršic. Vliv St. Antoine tento kousek rozhodně nezapře, ačkoliv "Liz" je o něco svěžejší. Škoda, že se marně snažím dopátrat výraznějšího pelyňku. Hutnost 9 /10 Komentář Hutné ano, ale... Chuť 17 /20 Komentář Přes poměrně silné bylinkové aroma jsou první okamžiky s tímto absintem převelice jemné! Jemnost a lahodnost hrají prim několik prvních sekund, načež převezme otěže mírně svírající anýzovo-fenyklová trpkost. Druhý doušek kopíruje první jak dle kopíráku. Ale vedle jemnosti se dostavuje i delikátní ovocnost z vínovicového základu. Jemnost a ovocnost vínovice se dále rozvíjí s dalším douškem. Toto je ten typ absintu, který je s každým dalším douškem lepší a lepší. Navíc disponuje zvláštním typem dojezdu, jakoby se ocas držel pouze v přední části ústní dutiny... a že se dlouho drží. Čtvrtý doušek a skoro bych si troufal tvrdit, že jde o naprosto jiný absint, než to, co bylo v prvním doušku. Učiněná měňavka! K lepšímu. Celkový dojem 8 /10 Komentář Nadstandardní 3. šarže limitek pro Hemingway bar byla nějakou dobu stařená v sudu (nepoužitý sud z bílého dubu) a dovoluji si tvrdit, že jde zatím o nejlepší kousek z této řady. Velice mě baví ten pozitivní vývoj během pití jediné sklenky. Přesně ten typ absintu, u kterého máte dojem, že absint ve sklence je rozdělen do na sobě nezávislých vrstev. A s každým dalším douškem se provrtáváte do lepších a lepších pater. Na druhou stranu nutno poznamenat, že se nejedná absint pro začátečníky. Paní Richardson je enigma, která nezkušeného pijáka, případně absintového začátečníka, nechá v rozpacích. Long drink na dlouhý večer, u něhož se velice snadno člověk přistihne, že nevydrží a srká další patro tohoto bylinkového bludiště. Celkové skóre na základě hodnocení: 81.2 % |
Autor: | Wagi [ pon 30. bře 2020 18:53:20 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Elizabeth Hadley Richardson |
Hmmm to vyrazim ochutnat, abych podporil tu ekonomiku po te..... |
Autor: | malý_princ [ stř 20. kvě 2020 22:32:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Elizabeth Hadley Richardson |
Možná jsem divný ale mě přijde že je v tom absinthu cítit vůně sušených švestek. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |