Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Absinthiades 20e
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2022 21:17:12 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 328
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2022-11-25

Absinthe
       Absinthiades 20e

Verze
        Rouge

Typ
        destilát

Šarže
        2022

Barva
        5 /10
Komentář
        Taková vybledle nažloutle zelená. V podstatě klasická barva takového Sans Frontieres od La Semilla. Zkrátka absint, u kterého se kategorie verte-blanche nedá z pohledu na barvu nedá určit.

Louche
        8 /10
Komentář
        Zajímavý louche efekt! Ač na začátku jde o tabulkový nástup, tak v druhé polovině se louche mění do klasické "la bleue" modro-šedivé, s mírným nádechem zelené. Což je v celku velmi efektní a oku líbivé. Hustota louche je sice o něco slabší, ale to se dá na vrub té hezké barvy odpustit.
Poznámka k barvě
        Modro šedé odstředěné mléko se zelenkavým nádechem.

Aroma
        16 /20
Komentář
        Heh... z vůně je velice patrné, že jde o blend. :) První je klasická La Semila, pak svěžest Guy a nakonec silný anýz a badyán. V podstatě příjemný aromatický slepenec. Nicméně daleko v závěru je trochu patrný i nepříjemný alkoholický odér... to bude ta část z palírny, jejíž jméno jsem raději zapomněl, protože všechny její absinty jsou v podstatě nepitelné... a to je dokonce umístily v soutěži Absinthiades. :(

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Plný počet.

Chuť
        13 /20
Komentář
        Ale to je divočina! Začíná to změtí chutí ze všech zmíněných palíren, přičemž degustace prvního doušku končí na anýzovo-badyánové vlně, což je vlastně škoda, protože z počátku to vypadalo na převelice komplexní chuťové dobrodružství. Není tomu ale tak. Resp. ta rozmanitost trvá velice krátce a onen anýzovo-badyánový dojezd trvá naopak strašně dlouho. A navíc v úplném závěru je opět patrný ten alkoholový odér patrný v aromatu. Druhý doušek je v podstatě vlastně ještě horší, resp. jednodušší - ta komplexnost z prvního doušku je v podstatě ta tam. Stejně tak třetí doušek... člověk se musí na chuť hodně soustředit a stejně to nakonec zazdí ta přemíra (teď už více patrného) badyánu. Škoda. :( Tak slibný začátek a tak smutný konec.

Celkový dojem
        6 /10
Komentář
        Otázka absintových blendů zůstává stále otevřená. Ano, či ne? Jde o pole, do kterého se většinou nikomu moc nechce, byť někteří absintisté projevují tu a tam zájem. Jenže absintových "michanic" neboli blendů je skutečně jako šafránu. O něco se pokoušel Bairnsfather společně s Peterem Fussem. Výsledky, a vlastně potažmo i výsledek tohoto pokusu Absinthiades 20e, vyšel trochu rozpačitě. Potenciál zde je, ale zdá se, že blendování absintů bude přinejmenším podobně komplikované, jako samotná výroba jednotlivých absintů. Limitovaný absint na počest 20. výročí slavností Absinthiades je sice zajímavý, ale z celkového a objektivního pohledu jde spíše o průměrný absint.


Celkové skóre na základě hodnocení: 71.8 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia