Recenze |
 |
|
 Recenzent Dan Datum 14.10.2009 Absinthe Mansinthe Verze Verte Typ Destilát Šarže Barva 7 /10Komentář Velmi světle zelená, mně osobně se víc líbí tmavší odstíny... Louche 9 /10Komentář Skóre hovoří za vše. Louche nastupuje příkladně pomalu, čirá tekutina svádí marný boj se studenou vodou, aby podlehla excelentnímu zakalení, které drží i po půl hodině, kdy jsem vydržel nechat sklenku bez napití. Poznámka k barvě Vynikající, bílá s lehkým žlutozeleným nádechem. Aroma 15 /20Komentář Před vodou dominuje jakási sladká vůně, o které si nejsem jist, jestli je mi příjemná nebo ne. Po naředění se dostaví široká škála vůní, které nejsem schopen kvůli nedostatečnému výcviku rozeznat, rozhodně však nejsou nepříjemné. Po alkoholu přirozeně ani stopa. Hutnost 8 /10 Komentář Další silná stránka tohohle absinthu - vláčný a krémový pocit v ústech. Chuť 16 /20 Komentář Uposlechl jsem pokyny v průvodci a zkušební vzorek připravil bez cukru, s cukrem by ovšem moje hodnocení bylo 18/20. Vyvážená a jemná chuť, která zůstává na jazyku dlouho po polknutí, skutečná lahoda. Celkový dojem 8 /10 Komentář S ohledem na pramalé zkušenosti dávám "jen" 8/10, musím nechat rezervu, kdyby se objevilo něco ještě lepšího... Celkové skóre na základě hodnocení: 78,6 % << x >>
Recenzent dEffect Datum 8.12.2009 Absinthe MansintheVerze Verte Typ Destilát Šarže 0408/2 Barva 10 /10Komentář Zatial najkrajsia farba absinthe-u aku som videl. Jasne zelena a nie prilis slaba mozno este trosku sytejsiu by som si ju vedel prezradit, ale posobi na mna prijemne. Louche 9 /10Komentář Louche zacina pozvolna a necha chvilu na seba cakat. Biele oblaky sa zacnu valit az po pridani cca 1 dielu vody. Poznámka k barvě farba mliecne biela so zelenym nadychom Aroma 16 /20Komentář co ma zarazilo pri provom nadychnuti z poharika bol jemny zavan alkoholu co som vobec necakal. Po alkoholovom shoku som ucitil sladku vonu, ktora mi pripomenula aromu LaCladestine. Mozno to vyznie smiesne, ale pripomenula mi aj pernik . Hutnost 9 /10 Komentář hutny a plny. Chuť 18 /20 Komentář Prvy poharik mi obzvlast chutil velmi sa neohrial v pohariku. Chut nie je prilis anizova, ale dominuje tu skor palina s koriandrom (asi povod toho spojenia s pernikom), ale velmi prijemna vyvazena a jemna chut. Celkový dojem 8 /10 Komentář Tento absinthe vo mne zanechal dobry pocit a zaradil sa v mojom rebricku medzi najoblubenejsie kusky a nie je to tym ze pred par rokmi som bol velky fanusik MM. V porovnani cena kvalita tiez pridala na stupnici hodnotenia. Celkové skóre na základě hodnocení: 88,6 % << x >>
Recenzent Dwarf Datum 12.4.2010 Absinthe MansintheVerze Verte Typ Destilát Šarže L FEB 08/1 Barva 7 /10Komentář Slabsie zelena, nie moc lahodiaca mojmu oku. Louche 8 /10Komentář Louche si dava pekne na cas, niet moc co vytknut. Poznámka k barvě Mliecna, nepriehladna z nadychom slabej zelenej Aroma 15 /20Komentář Velmi prijemna, pomerne vyrazna bylinna aroma. Hutnost 7 /10 Komentář Prijemne sa klze do utrob. Chuť 15 /20 Komentář Pekne vyrazna, zo zaciatku sa Vam na jazyku roztancuju anizovo-fenyklove vily, a ku koncu dostane trochu horkasty bozk od vily menom Atremisia Absinthium Celkový dojem 7 /10 Komentář Ako nazov napoveda, tento absinthe vyrobil Oliver Matter na zakazku rockshockera Marylina Mansona. Uz len vdaka kvalitnemu vyrobcovi a etikete (Mansonov obraz "When I get old") je to pre "mansonakov" povinnost okusit alebo kupit si flasku:) Inak sa jedna o kavalitny verte, pre mna s vyraznou fenyklovou chutou. Nadstandartny absinthe. Celkové skóre na základě hodnocení: 74,3 % << x >>
Recenzent Kamamura Datum 26.5.2010 Absinthe MansintheVerze Verte Typ Destilát Šarže Barva 7 /10Komentář Příjemný, přirozeně vypadající velmi světle zelená. Barva není nijak intenzivní, ani zajímavá, ale na druhou stranu nevypadá nijak uměle. Zcela chybí žlutavý nádech, který jsem viděl u jiných verte. Louche 5 /10Komentář Louche je slabé. Je to možná trochu způsobeno tím, že mi v Jilské dali zteplalou vodu, ale stejně - zajímavý tanec olejových stop a vířící mlha jako u Jade to není ani náhodou. Spíše slabý opar, který postupem času zhoustne. Poznámka k barvě Výsledný zákal má ostrý zelený odstín - hodnotím jako mínus. Aroma 12 /20Komentář Aroma je slabé, nevýrazné, nedokážu ho jasně identifikovat. Asi hlavně pelyňěk, fenykl ani anýz jsem moc nezaznamenal. Hutnost 8 /10 Komentář Příjemný, nikoliv sice klasicky krémový, ale ani alkoholově řezavý. Žádná přetrvávající pachuť. Chuť 16 /20 Komentář Překvapivě nejsilnější část celého zážitku. Chuť je rozhodně \"moderní\", bez výrazné anýzovo-pelyňkového diskuse (připomněl mi Doubs Mystique, který mi ale narozdíl od Mansinthe moc nechutnal). Místo toho převládá mě dosud neznámá nasládlost (která mi ale vyhovuje), nijak dominující pelyňkové kontury a příjemné teplo kvalitního alkoholu. Anýz a fenykl jsem téměř nezaznamenal. Celkově příjemná, přístupná chuť, na kterou bych si asi snadno a rychle zvykl Celkový dojem 9 /10 Komentář Celek působí harmonicky a hlavně lákavě. Ačkoliv mě zprvu odrazoval marketingový humbuk kolem značky, samotná ochutnávka byla nakonec příjemným překvapením (možná taky proto, že mi vyhovují sladší chutě) Celkové skóre na základě hodnocení: 68,6 % << x >>
Naposledy upravil Recenze dne stř 26. kvě 2010 19:40:56, celkově upraveno 1
|
|