Recenze |
|
|
Recenzent Repry Datum 2009-12-14 Absinthe La Clandestine Verze Blanche Typ destilát Šarže 2009 Barva 10 /10 Komentář Velmi jasná a \"bezkazová\". Louche 10 /10 Komentář Nádherný louche opět jak má být. Poznámka k barvě Hustá mléčně zakalená. Ani kousek světla neprojde skrz drink. Paráda. Aroma 14 /20 Komentář Velmi příjemné nevtíravé aroma. Hutnost 7 /10 Komentář Na předních chuťových pohárcích \"vrní\" a zanechává příjemný pocit. Chuť 15 /20 Komentář Musím říct, že zde jsem našel velmi příjemnou chuť. Absinthe je jemně nasládlý, ale nikoliv přehnaně, ale pouze tak, že podtrhuje celkovou chuť a dotváří harmonii drinku. Celkový dojem 8 /10 Komentář Velmi dobrý kousek za příjemnou cenu. Holt originál jak se patří! Celkové skóre na základě hodnocení: 76.8 % << x >>
Recenzent Habu Datum 27.11.2010 Absinthe La ClandestineVerze Blanche Typ Destilát Šarže 6.10.2009 Barva 10 /10Komentář Průzračný blanche. Cokoliv jiného než 10/10 by byl hřích. Louche 10 /10Komentář La Clandestine umí něco, díky čemuž získaly blanche označení "La Bleue", neboli modrý. Po několika kapkách vody, které způsobily pouze olejovité kontury se dostavuje postupný louche efekt s modravým zabarvením. Pastva pro oči. Poznámka k barvě Mléčný zákal střední hutnosti. Aroma 18 /20Komentář Vůni dominuje převážně pelyněk, díky čemuž dosáhlo skóre až na 18/20. Do dokonalosti chybí větší intenzita nebo rozmanitost bylinek. La Clandestine je také charakteristický rozvinutím svého aromatu po přidání vody - koncert pro nozdry. Hutnost 9 /10 Komentář Není to hutnost nejhutnější, ale má tomu velice blízko. Převaluje se moc hezky. Chuť 17 /20 Komentář La Clandestine je hodně jednoduchý... svým způsobem. Chuti dominuje pelyněk a to tak lahodnou chutí, že až přechází zrak, resp. jazyk. Mírná trpkost dostavující se na zadní straně jazyka je v tomto případě příjemná. Celkový dojem 9 /10 Komentář Když jsem kdysi ochutnal La Clandestine, tak mě nijak neoslnil. Jeho kvality ale doceňuji postupem času. Svou jednoduchostí, ale zároveň genialitou si mě získal natolik, že se zařadil mezi mých TOP 5. Celkové skóre na základě hodnocení: 91,4 % << x >>
Recenzent Slovi Datum 2011-06-22 Absinthe La Clandestine Verze Blanche Typ destilát Šarže 2009 Barva 10 /10 Komentář Průzračná, čistá, ruší maximálně tak špatně vyleštěná sklenice. Louche 9 /10 Komentář Nástup lehce agresivnější, obláčky se víří již s prvními kapkami, zakalení postupuje krásně zespodu, ale rozdělení již zakalené a ještě nezakalené části není úplně stoprocentní. Jinak ukázkový louche. Poznámka k barvě Mléčně bílá, hutná. Aroma 17 /20 Komentář Zdánlivě nevýrazné, jednoduché aroma. Po přidání vody nabírá na intenzitě a plnosti vůní. Převažuje sice vůně pelyňku, ale i tak se mi zdá dost \"anýzově sladká\". Veskrze příjemné. Hutnost 8 /10 Komentář Příjemný, plný pocit v puse. Nic vodového, ale zároveň žádná extrémní krémovitost. Příjemná střední cesta. Chuť 16 /20 Komentář Jednoduchá, zajímavá chuť. Dominantní je sice pelyněk, ale nepřijde mi, že by hrál nějaké dominantní první housle. Anýzová nasládlost je přítomná skoro stejně silně jako tomu bylo u aroma. Vedle dalších blanche, které jsem měl (Toulouse, Kübler, La Maison) stále nejlepší. Celkový dojem 9 /10 Komentář Oceňuji chuťový profil, nutnost propít se k jádru, jednoduchost a majsterštyk vínovice. Pocit téměř stoprocentní. Celkové skóre na základě hodnocení: 83.8 % << x >>
Recenzent Slovi Datum 2011-06-22 Absinthe La Clandestine Verze Blanche Typ destilát Šarže 2009 (wine base) Barva 10 /10 Komentář Křišťálově čistá. Přirovnání k průzračnému horskému pramenu by nebylo marné. Louche 10 /10 Komentář Jedním slovem - perfektní. Nástup je lehce opožděný, zakalení začíná teprve po pár kapkách, postupuje krásně zespodu s jasně vymezenou hranicí mezi již zakaleným a ještě nezakaleným absintem. Louche bez výtek. Poznámka k barvě Mléčně bílá, hutná. Aroma 18 /20 Komentář Ať si říká kdo chce, co chce, já tam tu vínovici cítím. A to jsem nevěděl, jestli sklenka ke které čichám je LC nebo LCw. Bouchlo mě to do nosu a já věděl co piju. Vůně není příliš výrazná, spíše jednoduchá, je zakulacenější (rozuměj ne tolik nasládlá) než u klasické verze a... je tam ta vínovice. Hutnost 9 /10 Komentář O něco málo hutnější než obyčejná verze, jinak má podobný charakter. Zlatý střed mezi lehkou vodnatostí a extrémní krémovitostí. Chuť 18 /20 Komentář Jednoduchá, ne příliš intenzivní chuť ve které hrají pelyněk i anýz vyrovnanou, symbiózní partii. Zároveň to je chuť, ke které musí mít člověk už napito, aby ji byl schopný lépe docenit. Nicméně, dva body pro \"příště\" si nechávám. Jednak se může v budoucnu objevit lepší blanche, jednak pro to, že jedním bodem chci oddělit vynikající soudobý blanche a vynikající vintage blanche (který snad jednou ochutnám). Celkový dojem 9 /10 Komentář Téměř stoprocentní pití. Oceňuji jednoduchý chuťový profil, který skrývá rafinovanou komplexnost, vínovice tomu dodává šmrnc. Celkové skóre na základě hodnocení: 91.5 % << x >>
Naposledy upravil Recenze dne sob 10. úno 2024 21:55:48, celkově upraveno 5
|
|