Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 9 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Absinthe Pernod - Recette Traditionelle
PříspěvekNapsal: stř 14. kvě 2014 21:18:50 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 151
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        14.5.2014

Absinthe
       Pernod Absinthe

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
       

Barva
        10 /10
Komentář
        Barvě nelze nic vyčíst. Čistá, možná až podezřele dokonale zelená s brčálovými tóny.

Louche
        8 /10
Komentář
        Přidaná voda poměrně zvýrazní zmíněnou brčálovost, což ve svém výsledku není moc hezká podívaná. S dalšími kapkami dostává Pernod Absinthe "Recette Traditionelle" příjemější barvu a to klasickou opalinovou zelenou mlhu. Hustý, ale rozhodně ne nejhustější louche.
Poznámka k barvě
        Opalinově zelené (odstředěné) mléko.

Aroma
        5 /20
Komentář
        A sakra... tady jde do tuhého... nebo spíše do řídkého. Po otevření jsem do láhve doslova narval své nozdry, neboť jsem byl velice zvědavý. "Hm, vínovice." prolétlo mi hned hlavou. Ale... co to... to voní nějak sladce. Že by cukr? Po nalití do sklenky se mé naděje na bylinkové aroma kompletně rozplynuly. Přátelé, tam není z bylinek cítit VŮBEC nic. Něco málo vínovice, sladkost a alkohol. Bylinky NULA. Hodně moc mi to přípomíná přeslazený Versinthe. Čichám k tomu neustále, ale postupně mi dochází, že to nemá cenu. Prázdnota. Něco málo bodů za vínovici a za skutečnost, že to nesmrdí, resp. že aroma je takové, slušně řečeno, neutrální.

Hutnost
        8 /10
Komentář
        Poměrně hutné, ale převalování v ústech nemá dlouhého trvání, protože...

Chuť
        6 /20
Komentář
        A do prdele! Tak tohle je zlé. To je takřka nepitelné! Tak sladké jako zmiňovaný versinthe to sice není, ale hubu mám jak po dezinfekci. Trpký fenykl hraje pvní a v podstatě jediné housle. Tohle není lahodné ani omylem. Pelyněk? Možná, hořké to je na destilovaný absint poměrně dost. Leda že by tam hodili více pelyňku římského než je zdrávo. Nedivil bych se, kdyby jim upadlo něco lístků pelyňku pravého do barvícího kotle. Tohle podle mě na 99,9% není tzv. "tradiční recept". Tohle je pernodí anýzovka naroubovaná pelyňkem s menším poměrem cukru a vyšším procentem alkoholu. Skoro namátkou tomu dávám 6 bodů. Mám problém to dopít.

Celkový dojem
        3 /10
Komentář
        Tohle je skoro katastrofa. Jeden bod za louche, další za barvu a jeden za snahu s vínovicí. Jestli kvůli tomuhle zkoupil Pernod Ricard celou zásobu pontarlierského pelyňku, tak nevím, co s tím udělali, protože v tzv. "Recette Traditionelle" to očividně není. Kdybych za to nedal těžká eura, tak to rituálně vyliji do záchodu.


Celkové skóre na základě hodnocení: 52,9 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 18. črc 2014 20:52:57 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Příspěvky: 363
A to má bejt ten jejich návrat na scénu? :(


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: sob 19. črc 2014 20:43:24 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3755
Průser je, že Habuova testovací láhev byla z fake "Recette Traditionalle". Pernod-Ricard Německo jednoduše nalepil nové etikety na zásobu původního Pernod absintu (té sloučeniny barvené chemickými barvítky) a vůbec mu to nepřišlo kreténské. Pernod Ricard Francie slíbilo všem zákazníkům, kteří si tuhle sračku koupili, poslat nové láhve s opravdovým Recette Traditionelle. Zatím ale nepřišly :( A to je i důvod, proč jsou u absinthes.com pořád Out of stock.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: úte 22. črc 2014 11:47:56 
Zelenáč
Uživatelský avatar

Registrován: úte 22. črc 2014 11:34:30
Příspěvky: 7
After several years it was the first CO I have tried. Review is below:

COLOR BEFORE WATER 5/10

blassgrun, with lime undertones, very pale

LOUCHE ACTION 10/10

Nice, slow, translucent

COLOR AFTER WATER 9/10

Lime green with some creaminess

AROMA 28/30

Very wormwoody, very herbaceous, no spiciness, little anise,
dry and bold, maybe some chamomile, or sparingly used
ingredients

MOUTH-FEEL 9/10

Refreshing, bitter, strong wormwoodiness on the palate and
in the finish, top notch pontica, very herbaceous, woody and
earthy (angelica?) no cloying from anethole

TASTE 19/20

Dry is the word, long lingering bitterness, you almost would
want to scrape it from you tongue if you were an anise
sissy. Bold absinthe with profound flavour.

OVERALL IMPRESSION 8/10

Very good absinthe but for the tinge.

Boggy scores 88 out of
100


I consider it a good, decent absinthe, but it lacks PF profile. Definitely the alcohol is different and the gout de chaudiere does not remind us of either Pernot or Devoille, or anyone, so this improvement is worth mentioning.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pon 01. pro 2014 22:30:17 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 151
Recenzent
        Habu

Datum
        27/11/2014

Absinthe
       Pernod Absinthe - Recette Traditionnelle

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
       

Barva
        10 /10
Komentář
        Průzračně čistá zelená s temnějším náznakem olivové. 10. Takto by to mělo vypadat!

Louche
        8 /10
Komentář
        Správný nástup. Louche si dává na čas. Hladinová vrstva se drží sakra dlouho. Konečně louche je hutný, ale k dokonalosti tomu ještě trochu chybí.
Poznámka k barvě
        Slabě opalinová

Aroma
        15 /20
Komentář
        Už z láhve praští do nosu hašlerka. Roky výroby pastisu Pernod Ricard prostě nezapře. Ani pokud jde o absint. Ve sklence se vedle anýzu projevují barvící bylinky, ale po tom "zmizelém" pelyňku z Pontarlieru ani stopy. I když... když člověk takřka ponoří nos až k hladince, tak s trochou pozornosti cosi kolem pelyňku pravého najde. Aromaticky poměrně příjemné, ale velmi ztrácí na intenzitě.

Hutnost
        7 /10
Komentář
        Hutnost přebíjí všudepřítomná...

Chuť
        6 /20
Komentář
        ...HOŘKOST! Tak tohle jsem nečekal. Nevím, jaký recept Pernod Ricard použil, ale tohle je takřka nepitelné. :( Tato láhev měla být ta skutečná verze Recette Traditionnelle (první byl podvod - původní Pernod pastis v nové láhvi), ale chuťově to je stejné, ne-li horší. Hořkost zasáhne ještě dřív, než se absint dostane na zadní stranu jazyku. Katastrofa a mám chuť to vylít do dřezu!

Celkový dojem
        4 /10
Komentář
        Nevím, co si o tom všem mám myslet. Vůbec první várka láhví Recette Traditionnelle obsahovala "původní" Pernod pastis (ať už nazývali absintem, nebo ne). Upozornil jsem na to prodejce, načež byla tato první várka stažena z prodeje a všichni zákaznici byli ujištěni, že až dorazí "skutečná" várka původního Pernodu, bude nám doručena gratis. Doručena byla. Radost jsem z toho měl, ale až do té doby, než jsem ochutnal.

Proč?



Celkové skóre na základě hodnocení: 65.7 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: úte 02. pro 2014 20:35:03 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: pon 09. kvě 2011 14:18:30
Příspěvky: 128
Bydliště: Karlovy Vary
Skoro to zní, jak kdyby ty přelepený lahve vylili, vymáchali v něm pelyněk a zase naplnili... :lol:


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 11. bře 2015 19:43:20 
Aktivní pijan
Uživatelský avatar

Registrován: úte 16. dub 2013 14:36:07
Příspěvky: 59
Bydliště: Valašsko
Že Traditionelle.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 11. bře 2015 22:21:58 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: sob 19. zář 2009 18:18:38
Příspěvky: 266
To je vážne katastrofa..moc smutné!

_________________
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 31. kvě 2015 13:57:49 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 3088
Předevčírem jsem po půl roce ochutnal otevřenou malou láhev z předchozí recenze a byl jsem naprosto v šoku! :shock: Tak výraznou změnu jsem už dlouho neviděl, resp. necítil a nechutnal. Má předchozí recenze je v tuto chvíli komplet mimo. Pelyněk (a vsadil bych nevím co, že to JE pontarlierský pelyněk) je po přidání vody všude kolem. Je silně patrný i v chuti. Závěrečná trpkost tady pořád vadí, ale jako bych pil dočista jiný absint. Co je tohle za čáry, netuším... :nerd

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 9 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia