Absinthe Mafia - spolek milovníků pravého absintu
http://absinthemafia.com/

Totálně vytroubený absint
http://absinthemafia.com/viewtopic.php?f=19&t=878
Stránka 1 z 2

Autor:  Recenze [ sob 09. čer 2018 21:41:08 ]
Předmět příspěvku:  Totálně vytroubený absint

Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        6/9/2018

Absinthe
       Totálně vytroubený absint

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
       

Barva
        9 /10
Komentář
        Tmavě olivově zelená.

Louche
        9 /10
Komentář
        Louche nastupuje ukázkově s malým zpožděním, silná olejová vrstva se dlouho drží, ale do totálně hutného louche ještě něco málo chybí.
Poznámka k barvě
        Brčálová zelená mlha.

Aroma
        20 /20
Komentář
        Totálně vytroubený absint je dalším příkladem rozvíjejícího se aromatu během přidávání vody. Nezakalený absint prozrazuje, že bylinky jsou přítomny, ale bližší specifikace byla obtížnější. Nicméně již s prvními kapkami bylo do nozder vytroubeno naprosto exkluzivní pelyňkové aroma v dobrovodu jemných a sladkých pomerančových květů - což je ingredience, nad kterou mi cukalo obočí, jenže ono to aroma s tím nádherným pontarlierským pelyňkem velice dobře ladí. A tento voňavý koncert je každou kapkou silnější. Nad plně zakaleným absintem visím nosem a fetuji, seč mi síly stačí. Tohle je bomba!

Hutnost
        10 /10
Komentář
        10/10. Jak jinak. :)

Chuť
        19 /20
Komentář
        Jemnost, jemnost a zase jemnost. To duo pelyněk & pomerančové květy hraje naplno a zanechává za sebou dlouhý táhlý ocas. Při prvním doušku jsem nevěřil, že piju cosi alkoholického. Tak moc jemné to je. Ale to kombo je neskutečně kulervoucí! Co mě na tomto absintu baví, je skutečnost, že bych nepoznal, že jde o absint z palírny Žufánek. Všechny ty St. Antoiny, Hemingwaye a částečně i La Grenouille měly vždy něco, co bylo Boršicím vlastní. Tohle ale ne. Vytroubený absint je tak diametrálně odlišný, že kdyby mi toto někdo dal s dotazem, jestli vím, od koho to je, nevěděl bych. Srkám další doušky a silný pelyněk se začíná projevovat, neboť oči už po několikáté sbírám z klávesnice. S dalšími loky pelyněk trochu ztrácí na síle a pomerančové květy přebírají otěže, což je opět dobře, neboť jejich chuťový profil paralelně rezonuje s chutí anýzu a fenyklu, proto to na koncertu Laca Decziho chutnalo i těm, kdo anýzovky nemusí. Podle mě geniální tah!

Celkový dojem
        10 /10
Komentář

        Martin Žufánek se utrhl ze řetězu a to je dobře. Jde bezkonkurenčně o jeden z nejlepších absintů z Boršic a rozhodně spadá do jednoho z mých TOP seznamů.


Celkové skóre na základě hodnocení: 95.7 %


<< x >>


Autor:  Wagi [ sob 09. čer 2018 22:17:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Tak jsem vyzkousel za me s zenou je to dobre ;)

Chutove je to velmi lehke a svezi, pokud si dobre pomatuju na 5.sarzi Antonicka mi vadila ta stiplavost, tady to velmi stahuji ty pomerance, kdy prechazi postupme s pelynkove bomby do lehce kyseleho pomerance... Pendreky tomu uplne chybi a neubranil jsem se vzpomince na ovocne veci jako Buterfly.... kazdopadne nam tam chyby ta hutnost, ktera nas treba bavi na Nymphe, ale to uz srovnavam jabka s hruskama..... Verim, ze to muze oslovit vetsi mnozstvi lidi a rozhodne za to stoji..... Ovsem je otazka co ty lidi,kteri si na tuhle limitku zvyknou budou pit za par mesicu, natoz let.... Kazdopadne jsem rad, ze vsechno made by Zufanek se dnes jiz prodava temer samo, jako zaruka kvality, kazde lahve pod kterou se Martin podepise. bez predesleho testovani a tak si Martin muze hrat a nam nezbyva nez se tesit copak se dalsiho vynori ze sklepa v Borsicich ;)

Autor:  Martin [ sob 09. čer 2018 22:31:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Hutnost je u Vytroubeného právěže masakrální. Uvnitř je druhý největší obsah anýzu, co jsem kdy použil.

Autor:  Wagi [ ned 10. čer 2018 9:16:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Myslel jsem to malinko jinak Martine ;) Vytroubeny je takovej lehkej na piti Nympha mi prijde v puse takova olejovejsi, tezsi a proto se zda hutnejsi......
Pro me je to takovej Duplais efekt, ktery mi je u absintu sympaticky.

Autor:  Martin [ ned 10. čer 2018 13:00:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Je mi to jasné, máš rád ty silné oleje z badyánu. Tak ten já nepoužívám v žádném našem absintu :)

Autor:  VSemi [ ned 10. čer 2018 13:32:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Mě Vytroubený chutná moc...hlavně ty pomeranče v chuti mě baví...to jsem ještě v žádném jiném Absintu necítil a je to super+ten pelyněk....parádní výsledek

Autor:  Wagi [ ned 10. čer 2018 15:13:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Já vím, což nicméně nemění nic na tom že tvoje absinty tvoří 70% mého rozpitého baru :D

Jen, že pod pojmem hutnost si já a Habu představujem něco jiného :)

Autor:  VSemi [ ned 10. čer 2018 18:13:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Martine, myslíš že zrání tam tu chuť pomeranče utlumí? Jestli to vypít za čerstva nebo jednu láhev i nechat zrát....ty pomeranče mě v tom baví nejvíc

Autor:  Martin [ ned 10. čer 2018 20:13:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Nemám tuchu, v absintu jsem to ještě nikdy nepoužil. Uvidíme sami.

Autor:  Tornado [ ned 10. čer 2018 23:07:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Totálně vytroubený absint

Dneska jsem si to porovnal s Mead Base 2016 a nedokážu se rozhodnout, co mi chutná víc 8-) . Říkám si, jak by asi tato receptura chutnala na medovci?

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/