Tak jsem si včera odpoledne udělal malou pražskou tour-de-pub.
Začal jsem Absintherií v Jilské. Mají přestavený bar a nové WC, takže při návštěvě dvou nul není třeba jít přes bar. Obsluha a vůbec celý bar působí o něco profesionálněji než dříve. Výběr absintů je masivní, viz menu:
Pak jsem se přesunul do lidmi napěchovaného Hemingwaye. Dobrá pověst tohoto podniku způsobila, že lidé čekají venku frontu na volný stůl nebo barovou židli. Bez rezervace o více než jednom člověku sem nemá cenu chodit. Ještě jsem neviděl, aby na pultu u barové židličky stála cedulka reservé. Litoval jsem, že nemám sebou foťák, abych udělal několik fotek. Protože jsem byl sám a skromný, byl jsem usazen u separé místa hned vedle vchodu a díky mému známému ksichtu se u mě střídali barmani a loudili nová absintová moudra. Přestože mají na lístku Mead Base, není již k dispozici. Doubs Mystique se prodává za 1690,- a přesto mají v poslední láhvi menší polovinu. O absint je v baru stále zájem, ale jak říkám, místo je narvané k prasknutí. Daří se jim. I když koutkem ucha jsem zaslechl stížnost jednoho pána, že si nemůže zakouřit svůj havanský doutník, na cestě ke dveřím zaláteřil, že pokud v baru nelze kouřit doutníky, neměl by se bar jmenovat Hemingway. Něco na tom možná je...
Mou poslední zastávkou byl Cash Only podnik - mladý bratříček Hemingwaye a vedlejší projekt Aleše Půty. Podnik je zajímavý nabídkou jídel. Nejde o cocktail bar. Nabídka drinků je omezena na jednu značku z každé oblasti, takže absint si zde konzument taky dát může. Ideální místo posledního zápichu, kde si člověk během večerního tour-de-pub může dát moc dobrý hot dog. Koncept baru Cash Only staví na možnosti, resp. nutnosti platit pouze hotově.
Lidí podstatně méně než v Hemingwayi, ale protože nejde cocktail bar a podnik je nový, není divu. Taková noční krátká zastávka s možností dát si dobrý zákusek a dobrý chlast.
Další bary jsem už bohužel nedal. Načnul jsem se jíž kolem 14:00 a v 21:00 jsem měl v sobě tolik absintů, že jsem byl rád, že jsem se udržel na nohou.