Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 7 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: ned 17. kvě 2009 17:23:02 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Na youtube se válí pár dobrých videí s Lance Wintersem z palírny St. George, které doporučuju ke shlédnutí. Lance umí o absintu skvěle mluvit, často chodí na feeverte.net a taky mi jednou dobře poradil s mým Antoine.

První video ukazuje jeho aparaturu, klenot mezi dest. kolonami od Arnolda Holsteina z Německa a taky jeho upřímné shrnutí začátků (první šarže byla nepitelná, druhá lepší a třetí začali prodávat ;) ) Dále ve zkratce popisuje výrobu absintu destilováním, vzpomene Mansinthe a na samém konci ukazuje typickou barvu českého absintu (btw pozná někdo o jaký "absint" jde?)
Zajímavostí je taky informace, kolik lahví absintu jsou schopni denně udělat (360). Naše max. kapacita při výrobě absintu je jen 120 litrů čirého destilátu denně ;)

http://www.youtube.com/watch?v=OxOGv6jHRKE

V druhém mluví o absintových mýtech (thujon, halucinace, zapálená kostka cukru a podobný bullshit).

http://www.youtube.com/watch?v=8YfqDpMZEhg

Ve třetím mluví o výrobě absintu. Jsou tam vidět byliny, jejich macerace a destilace.

http://www.youtube.com/watch?v=Lt0jqvHDRUk


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: ned 17. kvě 2009 19:41:53 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Díky za připomenutí. Na to se člověk vždycky rád podívá. ;-)

To mi také připomělo, že v seznamu absinthů jsem neuvedl žádný z USA. St. George bych chtěl taky ochutnat.

A pokud mohu také hádat, tak ten zelenej brak je 90% Hapsburg Absinthe. Nicméně to není výrobek z Čech, ale z Itálie.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: ned 17. kvě 2009 20:13:10 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Badyán bez anýzu. Estragon. Bazalka. Kopřiva. Tužebník. To je nějaká zálivka na salát?

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: ned 17. kvě 2009 21:05:54 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Tibro, tys už pil St. George? Stojí za to si ho nechat z USA poslat nebo nestojí? Podle bylin, které vypisuješ asi nestojí ;)

edit: Dívám se na ten Hapsburg Absinthe. Podle všeho ho dělají bulhaři klasickou a moderně chemickou cestou.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: ned 17. kvě 2009 21:20:21 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
To není Czechsinth, ale kdo potřebuje pít kopřívu? V polévce snad, absinthe ne.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: ned 17. kvě 2009 21:53:48 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Martin píše:
Dívám se na ten Hapsburg Absinthe. Podle všeho ho dělají bulhaři klasickou a moderně chemickou cestou.


Nebo Bulhaři. 8-) Někde jsem četl Itálie, jinde Bulharsko. Je to fuk, kupovat to nebudu.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lance a jeho absintové videa
PříspěvekNapsal: sob 25. črc 2009 16:01:19 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Měl jsem možnost na mém posledním absintovém tripu ochutnat St. George a Tibro má pravdu, vůbec to nechutná a nevoní jako absint :( Je tam strašně moc cítit něco, co bych asi taky identifikoval jako kopřiva :shock:
Jako bylinný destilát by to mohlo být dobré, ale ne jako absithe. Sorry Lance!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 7 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia