Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 8 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dubový sud
PříspěvekNapsal: stř 25. pro 2013 19:59:54 
Zelený pionýr
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03. lis 2013 15:03:17
Příspěvky: 38
Bydliště: Ostrava
Mám takovou myšlenku. Co by se stalo kdybych si nechal uležet St. Antoine popřípadě La Grenouille do dubového sudu. Změnila by se chuť? Bylo by to lepší? Zkoušel to už někdo?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: pát 27. pro 2013 0:28:21 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 3170
Podezřívám Martina, že takhle tajně už nějaký ten rok svého Antonína staří. :twisted:

A jinak, zkoušel to už Pernod Fils. ;) Ti běžně svůj absint v sudech uchovávali, ale tehdá to nebylo nic nenormálního, resp. dočasné uchování v sudech bylo snad i levnější. Jen se ty sudy hodně točily, absint se tam moc dlouho neohřál, takže se to na chuti nepodepsalo tak, jako třeba cílené staření whisek.

Claude-Alain Bugnon to btw. vyzkoušel se svým La Clandestine - Barrique. Tož dobré to bylo, ale imho nepřiměřené drahé.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: pát 27. pro 2013 13:28:37 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Příspěvky: 982
Bydliště: Praha
Já se jen obávám, aby přílišným stařením v sudu nepřišel absint o svou klíčovou charakteristiku.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: pát 27. pro 2013 15:46:19 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. pro 2011 23:34:44
Příspěvky: 370
Myslím si, že by to mohlo být zajímavé, nicméně jak říká Wajt, otázka, jestli by to byl pořád absint.
Ale uměl bych si představit etiketu Absinthe barrique reserve:)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: pát 27. pro 2013 16:04:36 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 3808
Dubový sud má pozitiva v tom, že to dřevo dýchá. Mezi ním a alkoholem uvnitř probíhá mikrooxidace a tím i požadované zrání a zjemňování. Pokud se použije málo vypálený sud, tak výsledek nebude ani moc "koňakový".

Habu má pravdu, bude dubová absintová specialita :) Ale to až za nějaký rok. Respektive to tam chci nechat aspoň tři roky.

Naše sudy jsou MT+ (střední vypálení) a ten speciální dubový absint šel do sudu, ve kterém se před ním rochnila naše vínovice! Ultimátní kombo!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: pát 27. pro 2013 16:51:45 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1101
Bydliště: Země
Věřili byste, že: Uzený je nový dubový.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: sob 28. pro 2013 12:07:41 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
Příspěvky: 579
Z vlastni zkusenosti muzu potvrdit ze dubovy drevo ma na absint pozitivni vliv. A to i bez ulozeni do sudu a oxidace v mikroporech, jak psal vyse Martin.
Byly pouzity jen cerstve hobliny z dobre vyzraleho duboveho spalku, ktere byly pridany do pomerne cerstve varky HG absintu, cca ctvrtina vysky a obcas otevreno a protrepano. Po par tydnech uz byl poznat slusny rozdil ve prospech hoblin - jemnejsi, vyzralejsi a zacinalo chytat prijemny koreneny nadech. Zajimave by bylo velmi jemne osmahnout hobliny plyn. horakem... moznosti je spousta a myslim ze ulozeni do sudu je dobry napad.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dubový sud
PříspěvekNapsal: sob 18. led 2014 11:23:48 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: pát 07. led 2011 17:54:06
Příspěvky: 163
Bydliště: Tam kde lišky dávají dobrou noc
Jen tak ze zvědavosti. Už nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou sehnat nějakej dubovej soudek. Říkal jsem si třeba jen pěti až deseti litrovej. Poslední dva roky dělám medovinu. Chuťově je dobrá. Letos se povedla více než v loni a doufám, že tuhle sezónu bude ještě lepší. No chtěl bych jí letos udělat víc a dát ji odpočívat do sudu. Co myslíte? Jo máte někdo zkušenosti s medovinou? Víc jak půl roku jsem ji měl v demižonu ve sklepě a vůbec se nečeřila. Asi byste mi někdo nemohl poradit? :) Děkuji za odpověď. :-)

_________________
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 8 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia