Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 3   [ Příspěvků: 23 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 11:50:21 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
Příspěvky: 597
Adigal píše:
Teď jsem si vzpoměl, jak jsem v jedné Brněncké pěstitelské pálenici viděl, jak čerstvý destilát nalili do nějaké vibrační plošiny - říkali tomu ultrazvukové? rychlo-staření. Bude to asi podobný princip jak říká Davar...


Jj, ale nazory na to jsou nejednotne. Ultrazvuk sam ti nic nezestari - akorat vyzene rozpustene plyny. Napr. kdyz nalijes do ultrazvuku vodu z vodovodu, zacne na par sekund "vrit" - to unika vzduch.
Stejne i u slivovice-destilatu - asi to rychleji vyzene smrad cerstveho destilatu, ale i kyslik a hlavne muzou odejit nektere lehke aromaticke latky. Martin o tom urcite rekne vic.
Tady je jeste vlakno na toto tema:

http://www.zahrada.cz/forum/paleni/ultr ... ici-324429

EDIT: Koukam Martin je bleskurychly.... ;)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 12:13:00 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Capo di tutti capi píše:
Alkohol je po cestě jednoduše příliš roztřepaný a rozdivočený, musí se uklidnit. Znáte to i u sebe. Někdo si při stresu musí zapálit cigaretu, někdo (ženy) se zase rozbrečí


Personifikace alkoholu ...

Kolik vypiješ?

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 12:22:39 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Nejsem příznivce ultrazvuku. Vadí mi to. Není to technologie do pálenice či lihovaru.

Ultrazvukem se čistí zlato, stříbro, ale cywe rozklepávat aromatické komponenty v destilátu? Stárnutí je velice složitý proces, složení aromatických látek se mění, molekuly se spojují do větších celků a vznikají nové. Ultrazvuk to roztřepe do chaosu a nic z toho.

Už na škole na Mendelu nám říkali, že proces stárnutí destilátů není dodnes moc objasněný a jediné co funguje je čas, vzduch a světlo.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 13:37:05 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
:shock:

Tak teď jsem z toho roztřepaný zase já.

Pro staření je třepání OK, pro konzumaci nikoliv?

davar píše:
Cim vice protrepas, tim vetsi mnozstvi O2 ze vzduchu se rozpusti a tim rychleji probiha oxidace, tedy starnuti. Pozoruji to docela markantne: pokud se cerstve destilovany absint necha jen tak byt, bez protrepani, za mesic je (docela) pitelny. Pokud to denne cca 2 min fest protrepavam, s cerstvou davkou vzduchu, trva to polovicni cas nebo i mene...


VS

Martin píše:
Alkohol je po cestě jednoduše příliš roztřepaný a rozdivočený, musí se uklidnit.


Obrázek

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 13:51:21 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
Příspěvky: 597
Pekny :D

Pokud vezmes ZAVRENOU flasku kde bude dost vzduchu a zakvedlas rukama, tak tam ten vzduch rozpustis - on by do absintu vlezl, ale pomaleji.

Pokud vezmes OTEVRENOU nadobu a vrazis do ultrazvuku, vzduch vyzenes (a vyvetras destilat). Ta energie ultrazvuku je proti kvedlani rukama obrovska -> kus alobalu rozdrti poradny ultrazvuk na cucky za par vterin (tohle jeste nic neni: http://www.youtube.com/watch?v=YR5PgwEDFzs), nekdy v nem praskne sklenena lahvicka, das tam takutinu a docela rychle se ohreje... nedivim se, ze to ten rozpusteny vzduch vyzene, nejspis lokalnim prehratim (?)

nejaky chytrosti tady: http://en.wikipedia.org/wiki/Sonication


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 13:52:45 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Habu, prostě pi jak budeš mít chuť a kašli na jakékoliv řeči kolem. Hlavně nedělat žádnou vědu a hezky si to užít :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 13:59:01 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. zář 2010 13:43:17
Příspěvky: 582
Bydliště: Brno a Buchlovice
Habu, klidně to vyžer hned!!! Je to to, co chceš slyšet?

_________________
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 14:01:41 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
Příspěvky: 597
jo, svata pravda... ti dva nahore ti radi dobre ;)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 14:31:12 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 0:27:52
Příspěvky: 1531
wilkinsl píše:
Habu, klidně to vyžer hned!!! Je to to, co chceš slyšet?


:D

Btw - dopatral ses priciny toho, proc tvuj preban nebyl az tak moc prebanovej, jak mel bejt? :wring

_________________
Omnia mea mecum porto.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Rozrušený" absint
PříspěvekNapsal: stř 12. úno 2014 21:16:48 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
wilkinsl píše:
Habu, klidně to vyžer hned!!! Je to to, co chceš slyšet?
Mno, to jsem sice slyšet nechtěl, ale nic proti tomu nemám. ;)

Vědu z toho dělat nechci, jen měl to zajímalo. :angel

Dworzaaa píše:
Btw - dopatral ses priciny toho, proc tvuj preban nebyl az tak moc prebanovej, jak mel bejt? :wring
Bohužel. Chtěl jsem od toho prodejce dokonce koupit ještě jeden vzorek, ale už nemá. Tak mi alespoň poslal vzorek svého absintu Schiebel, tak jej dnes zdegustuji. 8-)

Podle mě ten vzorek něčím utrpěl. Buď mu to někde zmrzlo, nebo to byl opravdu podvodník a něčím to řízl. Markus Lion poslal fotku nalouchovaného Eduarda ze stejné láhve a to bylo něco naprosto jiného.

Pro ostatní info zděs: https://www.facebook.com/groups/absinth ... ream_ref=2

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 3   [ Příspěvků: 23 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 49 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia