Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 2 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rozdiel, pomoc s bakalárkou
PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2016 0:21:07 
Zelenáč

Registrován: úte 12. led 2016 16:01:44
Příspěvky: 1
Ahoj, mohol by mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi ovocnou a bylinnou destiláciou? Píšem bakalárku, o historii absinthu, a aj na takét zákutia narážam...


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rozdiel, pomoc s bakalárkou
PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2016 8:16:56 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
Příspěvky: 575
dredikpunk píše:
Ahoj, mohol by mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi ovocnou a bylinnou destiláciou? Píšem bakalárku, o historii absinthu, a aj na takét zákutia narážam...


Nazdar,

myslim, ze z hlediska aparatury k destilaci v tom zadny rozdil neni. Jediny rozdil je v tom, ze ovoce obsahuje cukr, ktery muzes nechat zkvasit na alkohol a ten vydestilovat.
Kdezto byliny prakticky zadny cukr nemaji, takze nelze zkvasit a ten alkohol se do smesi bylin musi pred destilaci pridat - tj. bylinky se v alkoholu nejdrive extrahuji a potom se to cele destiluje. Takto se vyrabi absint, gin a dalsi.

Ovocne destilaty se destiluji 2x, mozna i vicekrat, absint se destiluje jednou, pouziva se ale vysoce kvalitni alkohol, u nejlepsich absintu 3x destilovana vinovice.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 2 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia