Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 4   [ Příspěvků: 39 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 26. črc 2010 12:22:09 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Souhlasím, agresivní filtrace je špatná.
V nějakém promo materiálu jednoho producenta jsem četl, že používají mikronovou filtraci k čistění absintu! To je holý nesmysl, zbavíte se spousty důležitých látek a rozbijete harmonii nápoje. Zákal se ale časem objeví ať chcete nebo ne. Upřímně, filtrace je na celé výrobě absintu až ten poslední, nejmíň důležitý krok, který hromada výrobců i úplně vypouští.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: úte 03. srp 2010 20:20:11 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: úte 22. zář 2009 18:40:43
Příspěvky: 213
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKA REPUBLIKA
Moj nazor je, ze macerat nikdy nemoze byt absinthe, ako kolkovek moze byt kvalitny nehorky a vyvazeny.

Absinthe je bol vyrabany, ako destilat, co je podlozene aj mnohtmi dokazmi. To ci bol destilovany kvoli oddeleniu tuhych castic, cize velmi nestandardnym pouzitim destilaciea ako sposob filtracie, pretoze filtracia v tej dobe nebola dostatocne precizna je v podstate jedno. Mozno sa to stalo nahodou, ale vytvorili tak produkt urcitho charakteru. Tym, ze pouzili destilaciu a aj maceraciu sa chutove spektrum rozprestrelo a nabralo hlbku.
Preto sa pri degustovani absintu hodnoti pocit v ustach a v chuti sa spomina prvotny pocit z dusku a aj chvost co zanechava po prehltnuti. Absinthe moze kazdym duskom chutit inak. Co pri macerate som nikdy nezazil...

Rozhodne som za to aby sa otvorila diskusia a urcite nechcem, aby toto forum posobilo ako sekta jedneho vyrobcu, preto by som bol rad keby sa do diskusie pridal aj Kyle, alebo typci z L'Or. Skoda, ze tu nie su. Asi skor robia biznis nez by sa zaujimali o malu komunitku absinterov ...

_________________

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 04. srp 2010 2:20:26 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: sob 15. srp 2009 1:56:20
Příspěvky: 757
Pozval je někdo?

Tedy, ne, že by pro kohokoliv, kdo se o absinthe téměř denně zajímá bylo toto fórum nevyhledatelné a nedostupné, ale admini by mohli třebas další výrobce pozvat - pokud mají zájem o zpětnou vazbu...
T.

_________________
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 04. srp 2010 7:20:14 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Vím aspoň o jednom výrobci, který sem docela pravidelně chodí. Škoda jen že se neregistruje a nekomunikuje.
Rozesílat pozvánky rozhodně nebudu, kdo z nich má zájem dozvědět se o podstatě absintu, ten si fórum najde i bez ní.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: stř 04. srp 2010 13:50:55 
Pokročilý absintista
Uživatelský avatar

Registrován: úte 22. zář 2009 18:40:43
Příspěvky: 213
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKA REPUBLIKA
Akoze posielat specialne pozvanky je podla mna uplna blbost. Zaujem musi byt z ich strany.

_________________

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05. srp 2010 13:59:31 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Příspěvky: 989
Bydliště: Praha
Ad. výrobci. Poslední výrobce, který se zde objevil byl tuším někdo s nickem Olivadelis a skončilo to odkazem na předražený webshop s Oliva absinthe...Na druhou stranu, myslím, že lidi od L'or atd. tyhle stránky nepochybně bedlivě sledují. Já bych se s Bairnsfatherem docela rád pobavil. Především by mě zajímalo, zda a jaké pravé absinthy ochutnal, případně zda dělá Bairnsfather jak se říká "pro svoji hubu". Destilovat podle mého soukromého názoru začnou dřív či později další výrobci macerátů - St. Antoine se rozmáhá, spousta lidí je z něj nadšeno a firmy vyrábějící maceráty budou chtít podchytit i část trhu s pravým absinthem. V době, kdy zakládal Habu svoje stránky, byly na Českém trhu 2, slovy DVA pravé absinthy, z nichž ani jeden nebyl nic moc. Dnes, po necelých dvou letech, je jich nejméně osm (o kvalitě se teď nebavím, ale jeden patřící do světové špičky). Škoda, že po interně avizovaném pravém absinthu od L'or se nějak slehla země. Obávám se, že kluci se raději zaměřili na hovadiny ala červovice, crapsinth 60 apod.
Ad. kvalita Bairnsfathera. Myslím, že to již bylo velmi dobře shrnuto. Kvalitní bylinkový alkohol za přijatelné peníze, ale pořád náhražka absinthu. Absinther, který má s Reality zřejmě největší zkušenosti, to v příslušném topicu dobře vystihl. Tenhle drink má velmi, velmi odlišnou kvalitu, danou zřemě stářím lahve, nicméně základ je velmi dobrý. Kdyby ho Kyle destiloval, veřím, že by se jednalo o top absinthe.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pon 18. kvě 2020 17:42:41 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
Příspěvky: 426
Haló, jsem cestovatel časem. Přicházím z budoucnosti o deset let později. Pravých absintů je na trhu už slušná řádka, a o ty Martinovy se lidé přeplácejí, a v noci si je skuteční mafiáni kradou ze sejfů. Představte si, že začal dělat i ty likéry - vymaceroval nějakou masožravku, a šlo to doslova na dračku. Dnes je ale zvláštní doba, přišla taková divná choroba, která způsobila, že se hodně lidí bojí vyjít na ulici, a tak každý sedí doma, upíjí pomalu nasyslený chlast, a čeká, co bude. My, co jsme seděli doma a upíjeli nasyslený chlast už předtím se cítíme jako v ráji, ale ostatní se tváří ublíženě, jako by je doma zavřel sám Jakeš s půlkou UV. Jo a je strašný horko. Každej rok horší a horší, a lepší už to zřejmě nebude. Mimochodem (spoiler ahead) - Bush nebyl ani zdaleka nejhloupější americký prezident v moderní historii! Ale dál už nebudu prozrazovat. Tak čau, musím si jít vyvařit roušku! ;-)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21. kvě 2020 9:56:12 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. dub 2009 23:10:16
Příspěvky: 373
Bydliště: Klatovy
kamamura píše:
...


Ten thujón je fakt svinstvo :-D


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 26. čer 2020 11:59:00 
Zelený pionýr

Registrován: stř 13. kvě 2020 13:16:06
Příspěvky: 26
Bydliště: Zavadilka, Nižhni Novgorod, Aurangabad, Shanghai
Velice zajímavé čtení, děkuji za objasnění rozdílů ve výrobě ne-absinthů, půl-absinthů a absinthů.

Martin píše, že konečná filtrace už je (více-méně) nedůležitým krokem a mě by naopak zajímal samý začátek tohoto procesu výroby a tím je použitý líh.

Jaký je ve rozdíl mezi obilným líhem nebo vínovicí v konečném produktu (teším se až porovnám Amave starší a současné) ?

Co si mám představit pod pojmem obilný líh, je jedno jestli pro výrobu absinthu použiju žito, ječmen, nebo něco jiného (pokud ano, tak by se zde dalo velice zajímavě experimentovat) ?

Pak by mě zajímalo jak musím dbát na kvalitu prvotního lihu, však to budu destilovat ještě jednou :)
Co třeba ty Martine, vyrábíš si ho radši sám (pro max kvalitu) nebo zde šetříš čas a klidně ho někde koupíš ?

A pokud jde o maceraci u našeho oblíbeného pravého absinthu, macerujeme doopravdy v 96% líhu nebo je zde také možné experimentovat s poměrem %lihu / čas.

Díky všem za objasnění v tomto pro mě velice zajímavém vlákně a pokud jsem něco napsal nesrozumitelně tak se omlouvám, jsem začátečník :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 4   [ Příspěvků: 39 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 51 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia