Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hill's Absinth Verte
PříspěvekNapsal: pon 04. srp 2014 21:37:01 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 328
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2014-08-04

Absinthe
       Hill's Absinth Verte

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        1

Barva
        8 /10
Komentář
        Barva v láhvi je hezky sytě zelená, ve sklence je odstín o něco slabší. Na druhou stranu ale nelze nic vytknout. Barva je čistá, po klasických barvítkách ani vidu ani slechu.

Louche
        10 /10
Komentář
        Asi poprvé v životě jsem na přidávání vody do absintu koukal s otevřenou pusou. Tak dlouhý nástup jen tak nenajdete. Louche se začal dostavovat někdy kolem poloviny rituálu. Do té doby pouze olejové kontury, přičemž jsem byl přesvědčen, že to bude průser, protože Hill's samozřejmě šetřil na anýzu a fenyklu. Ale chyba lávky! Když už byla sklenka z poloviny plná, Hill's začal s podívanou. A do závěru přidávání vody poměrem kolem 3:1 jsem měl ve sklence zelenou mlhu. Tohle jsem opravdu ještě neviděl! Olejová vrstva se sice netvoří, ale za překvapení večera a hutnost louche dávám deset.
Poznámka k barvě
        Poměrně dokonalé zbarvení zakaleného absintu. Slabě opalinová mlha.

Aroma
        9 /20
Komentář
        Tady překvapení večera dostává trochu trhliny. Moc to nevoní. :( Hned po otevření láhve sice překvapí bylinné aroma, ale po nalití do sklenky je dosti cítit alkohol a po nalouchování se dostavuje i charakteristická sladkost naznačující hořkost v chuti. Pelyňku je cítit velice málo, což značí, že byl zajisté použit pelyněk český, který bohužel aroma takřka kompletně postrádá. Škoda!

Hutnost
        9 /10
Komentář
        Ano, rozhodně to není klasické barvítko s vodou. Ba naopak! Převaluje se to v ústech docela hezky.

Chuť
        11 /20
Komentář
        Další trhlina. A bohužel dost důležitá. První doušek přinese změť chutí z bylinek v barvící části doplněnou malinkou známkou hořkosti, která s dalšími kousky mizí. Po prvním doušku bych dal krk za to, že pelyněk pravý byl použit i při barvení. Při dalších doušcích se hořkost mírně vytrácí, ale na zadních chuťových pohárcích se hořkost mírně drží stále. Dále následuje sladkost a až úplně na konci překvapivý malý, ale příjemný mandlový ocas, který hodnocení v závěru zachraňuje. V polovině pití se Hill's Absinth verte profiluje do "pendrekové" anýzovky, která na druhou stranu není tak pendreková, jako klasický pastis. A protože sklenku (asi:) dopiji "relativně" bez problémů, musím dát více než deset, byť po pelyňku pátrám marně.

Celkový dojem
        6 /10
Komentář
        Kdyby s tímto přišel Hill's na počátku 90. let 20. století, šlo by nejen o skutečnou absintovou renesanci, ale zároveň o malou senzaci a pro mě osobně radost, že bych se za český výrobek nemusel stydět. Tato první limitovaná šarže sice není (zdaleka) to nejlepší, ale ani (taktéž zdaleka) to nejhorší, co jsem kdy pil. I na počátku 2. tisíciletí by Hill's Absinth verte patřil mezi nejlepší české absinty. Dnes tomu tak zatím není, takže další láhev této šarže si určitě kupovat nebudu, ale pokud se na trh dostane šarže nová, budu mít veliké nutkání znovu ochutnat. A protože se snaha cení, musím dát finální palec nahoru a tohoto gladiátora v absintovém koloseu nechám žít. Prozatím. Jsem rád, že jsem se dožil dne, kdy nemusím Hill's absint vylít do dřezu.


Celkové skóre na základě hodnocení: 57.9 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia