Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 4   [ Příspěvků: 35 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: sob 09. čer 2018 21:41:08 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 177
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        6/9/2018

Absinthe
       Totálně vytroubený absint

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
       

Barva
        9 /10
Komentář
        Tmavě olivově zelená.

Louche
        9 /10
Komentář
        Louche nastupuje ukázkově s malým zpožděním, silná olejová vrstva se dlouho drží, ale do totálně hutného louche ještě něco málo chybí.
Poznámka k barvě
        Brčálová zelená mlha.

Aroma
        20 /20
Komentář
        Totálně vytroubený absint je dalším příkladem rozvíjejícího se aromatu během přidávání vody. Nezakalený absint prozrazuje, že bylinky jsou přítomny, ale bližší specifikace byla obtížnější. Nicméně již s prvními kapkami bylo do nozder vytroubeno naprosto exkluzivní pelyňkové aroma v dobrovodu jemných a sladkých pomerančových květů - což je ingredience, nad kterou mi cukalo obočí, jenže ono to aroma s tím nádherným pontarlierským pelyňkem velice dobře ladí. A tento voňavý koncert je každou kapkou silnější. Nad plně zakaleným absintem visím nosem a fetuji, seč mi síly stačí. Tohle je bomba!

Hutnost
        10 /10
Komentář
        10/10. Jak jinak. :)

Chuť
        19 /20
Komentář
        Jemnost, jemnost a zase jemnost. To duo pelyněk & pomerančové květy hraje naplno a zanechává za sebou dlouhý táhlý ocas. Při prvním doušku jsem nevěřil, že piju cosi alkoholického. Tak moc jemné to je. Ale to kombo je neskutečně kulervoucí! Co mě na tomto absintu baví, je skutečnost, že bych nepoznal, že jde o absint z palírny Žufánek. Všechny ty St. Antoiny, Hemingwaye a částečně i La Grenouille měly vždy něco, co bylo Boršicím vlastní. Tohle ale ne. Vytroubený absint je tak diametrálně odlišný, že kdyby mi toto někdo dal s dotazem, jestli vím, od koho to je, nevěděl bych. Srkám další doušky a silný pelyněk se začíná projevovat, neboť oči už po několikáté sbírám z klávesnice. S dalšími loky pelyněk trochu ztrácí na síle a pomerančové květy přebírají otěže, což je opět dobře, neboť jejich chuťový profil paralelně rezonuje s chutí anýzu a fenyklu, proto to na koncertu Laca Decziho chutnalo i těm, kdo anýzovky nemusí. Podle mě geniální tah!

Celkový dojem
        10 /10
Komentář

        Martin Žufánek se utrhl ze řetězu a to je dobře. Jde bezkonkurenčně o jeden z nejlepších absintů z Boršic a rozhodně spadá do jednoho z mých TOP seznamů.


Celkové skóre na základě hodnocení: 95.7 %


<< x >>



Recenzent
        Habu

Datum
        9/28/2018

Absinthe
       Totálně Vytroubený Absint

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
        2

Barva
        9 /10
Komentář
        Tmavě olivově hnědá se zlatavým nádechem.

Louche
        8 /10
Komentář
        Louche se dostavuje někde v první čtvrtině přidávání vody. Olejová vrstva na povrchu se drží až do konce 2. třetiny, nicméně o žádnou velkou hokejovou podívanou se nejedná. Celý louche efekt je takové zamlžení tmavě zelené říčky. Do hutnosti taky něco chybí.
Poznámka k barvě
        Opalinově nahnědlá krémová mlha.

Aroma
        14 /20
Komentář
        Nezakalaný absint voní docela příjemně, jemně, člověk by neřekl, že jde o 70% alkohol. Při přidávání vody se rozvíjí naprosto klasická vůně, kterou všichni dobře znají od bratříčka Vytroubeňáka, St. Antoina. Ona jemnost ze začátku se začíná rozvíjet až ke konci louche, kde se ale nakonec rozplývá ve vodě (zavodňuji 3:1). Při zevrubném očichávání se mezi známým aromatem ze St. Antoine dostává k nozdrám i nenápadná jemnost a vůně kvalitního pelyňku. Nicméně člověk se tím aromatem musí prohrabávat, nejde vůbec o patrnou záležitost, aromatická bomba to rozhodně není.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Hutnosti naštěstí nelze nic vytknout.

Chuť
        14 /20
Komentář
        Zásah z prvního doušku dostanou zadní strany jazyka. Nejde o hořkost, kdepak, je to docela příjemná trpkost, vedle které bohužel jemnost nenachází moc místa. Další doušek je v podstatě to samé, jen se více rozvíjí to už zmiňované aroma (andělika?) ze St. Antoine. Z jemnosti pomerančových květů není v chuti skoro vůbec nic. Možná trochu v nepatrném a krátkém ocasu. Srkám další a další kousky a čím dál tím více se utvrzuji v tom, že další dnešní večerní sklenka bude něco jiného.

Celkový dojem
        7 /10
Komentář

        Když jsem si před několika dny narychlo nalil druhou šarži Vytroubeného, myslel jsem si, že to bude únavou, nebo vyklepaným absintem ze spedice a že to za pár dnů bude lepší. Jenže ono to je hodně stejné. Rozhodně nebudu otevírat podepsanou láhev 1. šarže, ale side-by-side porovnání bych moc rád udělal, protože kdyby mi tohle někdo dal pod nos a zeptal se mi, co to je, řekl bych, že to je nějaká zajímavá šarže St. Antoine. Tu bombu, kterou jsme lemtali v Eccentric Clubu, bych rozhodně netipnul. Je to dobré, pitelné, ale první šarže byla výrazně lepší.


Celkové skóre na základě hodnocení: 78.6 %


<< x >>



Naposledy upravil Recenze dne pát 28. zář 2018 20:23:06, celkově upraveno 1

Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: sob 09. čer 2018 22:17:55 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 709
Tak jsem vyzkousel za me s zenou je to dobre ;)

Chutove je to velmi lehke a svezi, pokud si dobre pomatuju na 5.sarzi Antonicka mi vadila ta stiplavost, tady to velmi stahuji ty pomerance, kdy prechazi postupme s pelynkove bomby do lehce kyseleho pomerance... Pendreky tomu uplne chybi a neubranil jsem se vzpomince na ovocne veci jako Buterfly.... kazdopadne nam tam chyby ta hutnost, ktera nas treba bavi na Nymphe, ale to uz srovnavam jabka s hruskama..... Verim, ze to muze oslovit vetsi mnozstvi lidi a rozhodne za to stoji..... Ovsem je otazka co ty lidi,kteri si na tuhle limitku zvyknou budou pit za par mesicu, natoz let.... Kazdopadne jsem rad, ze vsechno made by Zufanek se dnes jiz prodava temer samo, jako zaruka kvality, kazde lahve pod kterou se Martin podepise. bez predesleho testovani a tak si Martin muze hrat a nam nezbyva nez se tesit copak se dalsiho vynori ze sklepa v Borsicich ;)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: sob 09. čer 2018 22:31:22 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4049
Hutnost je u Vytroubeného právěže masakrální. Uvnitř je druhý největší obsah anýzu, co jsem kdy použil.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 9:16:23 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 709
Myslel jsem to malinko jinak Martine ;) Vytroubeny je takovej lehkej na piti Nympha mi prijde v puse takova olejovejsi, tezsi a proto se zda hutnejsi......
Pro me je to takovej Duplais efekt, ktery mi je u absintu sympaticky.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 13:00:02 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4049
Je mi to jasné, máš rád ty silné oleje z badyánu. Tak ten já nepoužívám v žádném našem absintu :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 13:32:12 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: stř 21. pro 2016 20:19:09
Příspěvky: 354
Bydliště: Kunovice
Mě Vytroubený chutná moc...hlavně ty pomeranče v chuti mě baví...to jsem ještě v žádném jiném Absintu necítil a je to super+ten pelyněk....parádní výsledek


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 15:13:30 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 709
Já vím, což nicméně nemění nic na tom že tvoje absinty tvoří 70% mého rozpitého baru :D

Jen, že pod pojmem hutnost si já a Habu představujem něco jiného :)


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 18:13:33 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: stř 21. pro 2016 20:19:09
Příspěvky: 354
Bydliště: Kunovice
Martine, myslíš že zrání tam tu chuť pomeranče utlumí? Jestli to vypít za čerstva nebo jednu láhev i nechat zrát....ty pomeranče mě v tom baví nejvíc


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 20:13:34 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4049
Nemám tuchu, v absintu jsem to ještě nikdy nepoužil. Uvidíme sami.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Totálně vytroubený absint
PříspěvekNapsal: ned 10. čer 2018 23:07:01 
Věrný stoupenec zelené víly
Uživatelský avatar

Registrován: ned 27. bře 2016 18:06:43
Příspěvky: 334
Dneska jsem si to porovnal s Mead Base 2016 a nedokážu se rozhodnout, co mi chutná víc 8-) . Říkám si, jak by asi tato receptura chutnala na medovci?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 4   [ Příspěvků: 35 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia