Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 6 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: čtv 28. říj 2010 20:27:38 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 328
Obrázek


Recenzent
        Tuvy

Datum
        2010-02-09

Absinthe
       Mead-based prototype

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        0

Barva
        10 /10
Komentář
        Naprosto skvěle dotažená barva, co víc chtít od kultivovaného absinthe?

Louche
        10 /10
Komentář
        Na špičkové úrovni. Pomalu nastupující louche se drží u dna a postupně pěkně mléčně houstne. Výsledek je krásně zakalený, ale ne tak, že by skrz nešlo světlo (tj. jde o jemné zakalení, ne takovéto hrubé, které by sedimentovalo).
Poznámka k barvě
        Opalizující mléčně zelená, trochu připomíná Jade repliky.

Aroma
        18 /20
Komentář
        Před naředěním voní velmi pěkně - vůbec bych neodhadl, že jde o velmi mladý absinthe (alkohol vystupuje naprosto minimálně). Vůně je velmi komplexní, je cítit kromě bylinkových tónů i stopa kořenných. Po zkalení je vůně jemnější, spíše jen bylinná, svěží.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Nevěřil bych, že nepiju mléčný koktejl...

Chuť
        19 /20
Komentář
        Kouzelné. Rozhodně jde o složitý, ale ne příliš těžký, absinthe s dloooooouuuuhou dochutí (aftertaste). Při každém hltu se lze zaměřit na jiný parametr chuti. Byť při testování jsem nepoužil cukr a lze tedy vysledovat zřetelnou hořkost, je v příjemné míře a s doslazením mizí.

Celkový dojem
        10 /10
Komentář
        Nevím, jestli to je tím, že jsem si k popíjení pustil CD Wormwood society, nebo tím, že jsem lehce nastydlý a necítím třebas nějaké nelibé nuance, ale je to jeden z nejlepších absinthe co jsem kdy pil. Až bude lehce vyzrátý a Martin ho nalahvuje, určitě si objednám.


Celkové skóre na základě hodnocení: 94.1 %


<< x >>



Recenzent
        Habu

Datum
        28.10.2010

Absinthe
        Mead Base Absinthe

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
       

Barva
        7 /10
Komentář
        Barva přírodně zlatavě zelená. Snad to není zeleným zákalem v oku, ale přijde mi, že průzračnost není 100%. Jinak OK.

Louche
        10 /10
Komentář
        Původně jsem chtěl dát 9, ale finální hutnost mě přesvědčila. Klasa!
Poznámka k barvě
        Opalinová sklenka, v jejímž středu se musí nacházet malá černá díra. ;)

Aroma
        16 /20
Komentář
        Med, medovina, meduňka, cokoliv s kořenem "med" ve slově. Aroma medoviny je skutečně extrémně dominantní a člověk se musí hodně snažit, aby ucítil také nějaké bylinky, které se pod náporem medovinového krále tísní někde vzadu. Těžké hodnotit, nevoní to jako klasický absinthe. Na druhou stranu po opakovaném čichání se na paletu vůní dostává mandlová příchuť nepodobná marcipánu.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Med je hustý, ne? :) A hutnost MeadAbsinthe umí. První doušek mě skutečně překvapil svou extrémní hutností.

Chuť
        16 /20
Komentář
        První dva doušky nic moc a děsil jsem se zklamání. Kouzlo MeadAbsinthu ale přichází někdy po 1/4 sklenky, kdy chuťové pohárky začínají zaznamenávat onu mandlovitost, která byla zprvu jen cítit. Nemluvě o zmiňovaném marcipánu. Abych jen nechválil, tak se vraťme k prvním douškům. Nesou sebou totiž trpkost, která se usadí na zadní straně jazyka a na citlivějších místech v dutině ústní. Není to nepříjemné, ale vyložená jemnost to také není. A pak samozřejmě medovina. Ostatní absinthové bylinky jsou i v chuti zatlačeny do kouta.

Celkový dojem
        8 /10
Komentář
        Jedno z nejtěžších hodnocení, jaké jsem kdy psal. Absinthe na bázi medoviny je raritka, která ve světě patrně nemá obdoby. A když, tak to bude lokální záležitost, která se na trh jen tak nedostane. Máme ohromné štěstí, že tvůrce Mead Absinthu tuto zajímavost stvořil, nechal uzrát a uvolnil na trh. Medovina prý navíc velice dobře zraje a pokud se postupem času dostanou do popředí ty kladné vlastnosti vůně a chutě, tak je dost pravděpodobné, že za několik let bude Mead Absinthe s přehledem válcovat své konkurenty na bázi velejemného líhu a vínovice. Pokud mám ale celkově hodnotit to, co právě piju, tak "pouze" 8/10.


Celkové skóre na základě hodnocení: 84,3 %


<< x >>



Recenzent
        Wajt

Datum
        2012-11-21

Absinthe
        Mead Base

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        II.

Barva
        9 /10
Komentář
        Barva dobrá, jak by řekli hráči mariáše. Absinthista však dodá: \"Téměř dokonala.\" Krásně zlatý dead leaf, žádný sediment. Mé oko postrádá trochu více zeleného podtónu.

Louche
        8 /10
Komentář
        Téměř dokonalé zakalení. Dlouhé čekání, které doprovází mohutné olejové zlomy, poté se u dna začne tvořit oblak pozvolna pohlcující celou sklenici. Ocenil bych možná jasněji oddělené vrstvy, toť však jen detail. Výsledný louche obstojný, bez výhrad, ale viděl jsem větší \"mléka\".
Poznámka k barvě
        Zlatavé zakalení, které nezapře původní medovou barvu.

Aroma
        18 /20
Komentář
        Meadbase byl a bude rarita. Čistý nápoj drtí svým medovým aroma, bylinky se krčí hodně v koutě, jen lehce parfémují základ. Po přidání vody se více absintových vůní přece jen objeví, ale pokud vám aroma medu neimponuje, tento kousek vás rozhodně neosloví. Oproti první šarži mám však pocit, že je aroma více komplexní a provázanější v jeden celek. Med okořeněný absintovými bylinami. Nemusím dodávat, že aroma je příjemné, bez alkoodéru.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        :D :D :D To vystihuje situaci. Hutnost jsem čekal, ale tohle mě až donutilo k smíchu. Jo, tohle je snad nejtěžší kousek, jaký jsem kdy pil.

Chuť
        18 /20
Komentář
        Extrémně sladký náběh, který je naštěstí rychle vyvážen určitou trpkostí po stranách jazyka. Spolu s poměrně drsným a suchým dozvukem překvapuje. Rozhodně nečekejte přehnané sametové pohlazení, možná dvě tři převalení v ústech, pak Meadbase ukáže svou \"chlapskou\" tvář. Základ je hodně cítit v začátku, poté se dostanou ke slovu bylinky. Chuť je silná a intenzivní, na chuťových pohárcích se drží pořádně dlouho. Jak na sledkých tak trpkých. Osobně mi to hodně vyhovuje, oproti první, uhlazenější šarži změna. Tězký absinthe. Tohle pití bude rozdělovat do dvou nesmiřitelných táborů.

Celkový dojem
        9 /10
Komentář
        Meadbase vol. II drží statut absintové rarity. Standart zůstal velmi vysoko, byť jde o propracovanější nápoj, než byla první šarže. Najde si příznivce i odpůrce. Jelikož si rád zpestřím popíjení něčím netradičním, tohle hodnotím velmi vysoko.


Celkové skóre na základě hodnocení: 89.4 %


<< x >>



Recenzent
        Repry

Datum
        24.11.2010

Absinthe
       Mead Base

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
        XI.09

Barva
        8 /10
Komentář
        Krásná zelená s příjemným žlutým nádechem.

Louche
        10 /10
Komentář
        Ukázkové zakalení, jemné, plynulé a husté.
Poznámka k barvě
        Opálová, neprůhledná. Zkrátka radost pohledět!

Aroma
        20 /20
Komentář
        Tohle jinak nejde než za plný počet! To co mi u absinthů skutečně vadí je u většiny produkce přehnané aroma některé z hlavních bylin (každý výrobce má jinou dominantní). Ale Mead Base je luxusní!!! A ta vůně medu je zkrátka trefa do černého.

Hutnost
        9 /10
Komentář
        Na jazyku pohladí, neštípe a nezanechává nepříjemnou stopu.

Chuť
        17 /20
Komentář
        Zase překvapení. Opravdu povedná chuť. Ale budu trochu jako kacíř, ale dokázal bych si představit v chuti víc sladších tónů!

Celkový dojem
        9 /10
Komentář
        Pro mě momentálně favorit! Při degustaci jsem nesladil (jak je ostatně pravidlem) a když srovnám kvalitativně jiné absinthy, tak Mead Base je jasný vítěz. Tam, kde St. Antoine drhne, tam medový kraluje. Vůně - to je prostě bomba. A celkový dozvuk je také jinde. Jednoznačně palec nahoru, kdyby Mead Base byl rovnocený partner na absinthovém poli a ne jenom limitovaná specialita, tak ostatní konkurence včetně St. Antoine nemají žádnou šanci.


Celkové skóre na základě hodnocení: 91,4 %


<< x >>



Recenzent
        Psy3

Datum
        2021-09-18

Absinthe
       Mead Base

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        L1403821

Barva
        8 /10
Komentář
        Jiskrná, zlatavě medová bez náznaku kalu.

Louche
        9 /10
Komentář
        olejové potěšení, nejdřív jsem si myslel že to bude slabota, rozdělil se a rychle změnil barvu , ale to nebyl konec, pak houstl a houstl a všude v ovzduší sladká vůně. Nakonec jsem ho chtěl přestalt ředit někde u 3:1 poměru, ale furt se tam olejové potěšení prohánělo, 4:1 už to nedám, chcu pit.
Poznámka k barvě
        světlo světla

Aroma
        16 /20
Komentář
        Při otevření láhve jasná lihovitost, tak je jasný že už jsem zvyklej na jiné stáří, takže mi to nevadí. Při řešení slastný sladký aromatický závoj, ten byl nejsilnějším dojmem, ze sklenice po naředění 4:1 už necítím tu sílu.

Hutnost
        9 /10
Komentář
        Mňam! Tak jo, 4:1 vzalo atoma ze sklenice, ale hutnosti neubral toliko ,a ta chuť!

Chuť
        19 /20
Komentář
        chuť je přesně taková, jakou jsem si představoval od něčeho jako je meadbase, 4:1 je výhra dnešní recenze, je mnohem lepší než si ho pamatuju, zábava v ústech medového charakteru, leju to do sebe rychlostí blesku, musím mít znovu ten sladký jazyk obalený tenkou vrstvou bylinných tónů. I like it

Celkový dojem
        9 /10
Komentář
        Dyť je to meadbase, dobrý společník pro zpestření chuťově palety. Dám si rád znova :)


Celkové skóre na základě hodnocení: 88.2 %


<< x >>



Naposledy upravil Recenze dne sob 03. úno 2024 22:45:21, celkově upraveno 5

Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: čtv 28. říj 2010 20:34:20 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4431
Díky za založení vlastního threadu a recenzi Habu! Jen jedna drobnost k průzračnosti, kterou jsem nezmínil v tématu k Mead Base. Absinthe není a nebude vůbec filtrovaný! Nechtěl jsem jakkoliv narušit harmonii rok starého destilátu, který se tím dlouhým ležením sám vyčistil. Při plnění jsem to ale určitě trochu rozvířil a tak je určitě jiskra pryč. Filtrace je docela zásadní narušení struktury destilátu a filtrací bych absinthe vrátil minimálně o 4 měsíce dozadu, tak moc se to rozbije.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: čtv 28. říj 2010 21:24:17 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Ou, vida, to jsem nevěděl. Nu nic. U prebanů se na průzračnost taky moc extra nehraje. :twisted:

Druhá sklenka se už louchuje. 8-)

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 8:55:37 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Příspěvky: 699
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
Nadherna flaska, a ta farba je teda viac do zelena? lebo na tej fotke vyzera velmi zlto.

_________________
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: pát 29. říj 2010 13:05:00 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4031
Fotky sice nemám, ale ve skutečnosti je opravdu o něco zelenější. Jinak barva na obrázku je docela věrohodná, jen si představ, že je tam i odstín zelené. ;)

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2021 8:39:43 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 328
Aktualizováno.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvků: 6 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 45 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia