Zvláštním způsobem jsem rád, že jsem to nebyl já, kdo do této sekce přispěl první.
Musím se přiznat, že jsem dlouho zápasil se svou nevůlí, než jsem se nakonec nerozhoupal k tomu, abych připravil i seznam braků. Osobně, kromě St. Antoine a kvalitnějších výrobků likérky Cami, bych nejraději všechny ostatní výrobky Made in CZ zařadil sem. Bohužel svůj radikalismus musím krotit.
Bairnsfather - Měl jsem možnost vypít 2 láhve Reality absinthu. Bohužel mi přišly natolik hořké, že jsem je do budoucna zavrhl. Pravda, možná to bylo tím, že v obou láhvích byly stonky různých bylin a jestli mezi nimi byl i samotný pelyněk, tak je jasné, proč ta hořkost. Každopádně díky vašim příspěvkům jsem opět nalomen a jakmile narazím na Reality absinth, ve kterém nebudou kytičky, tak jej zkusím znovu. Případně vyzkouším i bitter. Zároveň jsem vytvořil anketu v klubu
výjimek, na základě které bude nebo nebude Bairnsfather Reality Absinth zařazen na "vyšší level".
L'OR - Marketingový gigant, který si díky levné výrobní ceně a snadnému oblouznění českých konzumentů napakoval tolik peněz, že by mnohým padla brada až na zem. Kdybych zvolil postoj současné obecné společenské situace, asi bych vykřikl: "Bravo! Takhle se to dělá!", stejně tak jako někteří žehnají podvodníkům typu Kožený a Krejčíř. Je jedno jak moc byl podvodník úspěšný, pro mě to bude stále jenom podvodník, který parazituje na druhých. Kecy o džungli a o silnějších, kteří přežívají, si nechte pro nemyslící zvířata. Tak, to by bylo k mému rozladění a můžeme přejít k pití.
Jedním z největších argumentů příznivců výrobků jakou jsou absinth 35 a King Of Spirits, byl poznatek, že jde o výrobky, které byly vyrobeny 100% přírodní cestou. Kdykoliv toto slyším, nebo čtu, nemohu si nevzpomenout na poznámku kolegy, že lidské hovno je taktéž vyrobeno 100% přírodní cestou. Je pravda, že před svým absinthovým probuzením jsem pil pouze L'OR. Na druhou stranu mi nedělá problém si přiznat, že jsem byl "vzat na hůl". Tyto výrobky jsou hořké, nekalí se a co je nejhorší, na trhu se prezentují jakožto jedinečné napodobeniny absinthů z přelomu 19. a 20. stol. společně s thujonovou třešničkou na dortu, že díky obsahu thujonu budete mít stavy, které jste ještě nezažily a holky při pohledu na láhev automaticky svlékají kalhotky, případně i ostatní svršky. Velice úsměvné bylo povídání jednoho "obchodníka" z místního obchůdku v centru Prahy, který na stůl postavil King Of Spirits a Absinth Beetle s plovoucí mrtvou strašilkou: "Tenhle vás dostane na Měsíc a tenhle vás dostane na Mars."
Závěrem k L'ORu - Ano, je to moderní absinthe, jen se skutečným absinthem má společný pouze název, barvu a pelyněk. Chuť, vůně, louche efekt, ale i způsob výroby, v tom všem se L'ORoviny s pravým absinthem rozcházejí.
Tak, ulevil jsem si, je mi lépe.
K ostatním českých absintům netřeba nic dodávat. "Jééé, to zajímavý, jak to je hezky barevnýýý!!!"