Citace:
Mimochodem asi líp než St.Antoine s kterym tady pořád někomu lezete do zadku a přitom to má k Absinthu poměrně daleko...
Nemám problém s přiznáním, že 2. šarže měla k dobrému absinthu krapet dále. Na druhou stranu 3. šarže je skutečně posun o několik světelných let. Do prodeje půjde prý buď v listopadu nebo v prosinci.
Citace:
Zkrátka mně jen občas obtěžuje to radikální rozdělování na macerát a absinthe když rozdíl v chuti je dosti často naprosto mizivý...
Cami s TL, Sinopale a L'Exceptionnel skutečně zamotaly chuťovým pohárkům hlavu, to se jim musí nechat. Nehledě na to, že nejde o klasické maceráty (viz níže) by mě zajímalo, které absinthy jsi ještě měl. Nic ve zlém, ale určovat chuť absinthu podle Tabu, TL, ale i 2. šarže St. Antoine, je krapet mimo mísu.
Citace:
jak to tak sleduju,pro někoho je obtížné si přiznat že chuť není jen o kvalitě výroby…
O tom žádná!
Koukni na prostory, ve kterých pracuje Claude-Alain Bugnon - takřka garážové prostory, malé kotle a přesto vyrábí výtečný absinthe. Nicméně většina macerátů, které jsem měl, (L'OR, Bairnsfather) byly pro mě natolik hořké, že jsem měl problém to vypít. Nikomu nikdo nebere chuťové preference, jestliže to někomu chutná, OK, ale absinthe chutná jinak. Btw. nepodařilo se nám sice dostat postup výroby z likérky Cami, ale podle všeho nejde o macerát (loužení bylin v lihu a následná filtrace), na to nejsou výrobky Cami takřka vůbec hořké. Kdyby louhovali pelyněk v lihu a pak to jen přefiltrovali, bylo by to hořké až běda.
Osobně brojím proti macerátům, protože lžou. Oblbují konzumenty jen proto, aby si nahrabali mamon. Maceráty se tváří jako něco, co nejsou a vydělávají na tom tolik peněz, že si to ani neumíš představit. Každej, kdo vyrábí absinthe loužení bylin a následnou filtrací (o tom horším způsobu výroby se už ani nezmiňuji), nevyrábí absinthe, ale vábničku, která z lidí dostane to, co výrobce chce především, peníze.