Ahoj,
je pravda, že jsem to napsal špatně a zavádějící. Opravdu je to bitter a tenkrát jsem to i tak myslel. Hlavně, jsem to však napsal totálně blbě! Bitter Absente to mělo být správně, aby to vůbec dávalo smysl! Ale konec sypání popela na hlavu
Samozřejmě vím, co je to bitter a používám je
Koktejlovou kulturou nepohrdám, naopak, mám je velice rád, dá se říct, že ji miluji
Jen nesouhlasím s tím, že dobré pití je do koktejlů škoda. Naopak se myslím, že jej pozvedne na jinou úroveň. Samozřejmě i cenovou.
Neviděl jsem nikdy používat absint bitter, vždy pouze absint. To neznamená, že se nepoužívá nebo nemá, například pokud se hodí do receptury ( signature atd. ). Já se s tím nesetkal ( zase, neříkám, že tím pádem je něco špatně ) a rád se dozvím, v čem může být užitečný ( myslím třeba konkrétní koktejl ).
Já, a je to pouze můj názor a neznamená to, že je správný, bych použil pravý absint ( např. Amave Martin dělal pro barmany a cenově je naprosto dostupný jako jedna z ingrediencí ) a jako hořkou složku jiný bitter ( pokud by bylo opravdu třeba ). Ať již absint aplikovat sprejem na sklenici či bez spreje nebo dle receptury spolu s ostatními do šejkru, míchací sklenice atd...
Point příspěvku byl v tom, že i když máš v meníčku u receptury napsané, že obsahuje absint a na polici ten pravý absint i máš, raději tam dáš dvě tři kapky tohoto vlastně neabsintového bitteru ...
Možná to beru trochu zpátečnicky, když zastávám názor můžeš sehnat/máš, tak to tam dej, že to bude chutnat lépe a máš z toho dobrý pocit
. A stejně vždy platí a u kotejlů taktéž, nic není dogma...
Drink byl pro mne a mohu s klidným svědomí za mne říct, že absint by odvedl mohem lepší práci
.