Seznam moderních absinthů, které splňují minimální požadavky na chuť (při ochutnání se vám hořkostí nezkřiví ústa), barvu (nevypadá jako mimozemská moč) a louche efekt (po přidání vody se alespoň částečně zakalí), je z mé strany velice malý. Přeci jen, i tyto tzv. moderní absinthy nepatří k těm nejlevnějším a když se rozhoduji, kam investovat své tvrdě vydělané finance, volím raději ověřenou kvalitu před testem dalšího "moderního" absinthu, který by mohl stát za ochutnávku.
- Toulouse Lautrec a jeho další edice La Bleue extra supérieure, deuxéme Edition
- Absente - Francouzský moderní absinthe. Velice sladký, chuť slabá, ale jinak mi nedělalo problém láhev postupně vypít.
- Versinthe - Neměl jsem tu čest, ale dle recenzí půjde pravděpodobně o něco podobného, jako např. Absente.
- Pernod 68 (aux extrait d'absinthe) - Nápoj, honosící se názvem Pernod, je paradoxně pouze další náhražka skutečného absinthu. Dle zatím nepotvrzených informací jej lze v Praze sporadicky najít malém obchůdku v podchodu metra u stanice Muzeum.
- Bairnsfather Reality Absinth - Na popud ankety z tohoto fóra jsem byl nucen zařadit tento macerát do sekce přijatelných náhražek absinthu. Na můj vkus je ale příliš hořký a kdyby bylo po mém, nebyl by tu!