Dokument jsem neviděl, ale pročetl jsem si jeho web. Pokud pominu pravopisné chyby, tak tohle jen tak přejít nejde:
"Navíc je destilace schopná dodat do destilátu jenom ty molekuly, které mají stejnou, nebo nižší teplotu varu než líh (78 stup. cel.). Všechny molekuly s teplotou varu nad 78 stup. jsou odstraněny bez ohledu na jejich pozitivní účinky".
Tak nevím, buď ten člověk o destilaci neví vůbec nic, má své potenciální zákazníky za úplné blbce nebo si z nich jen dělá srandu? V každém případě pokud tomu nerozumí nebo na to nemá schopnosti a vybavení neměl by destilační postupy takovým způsobem zavrhovat.
Další perlička: "Logika je jednoduchá - destilujete Váš čaj nebo kávu? Samožejmě že ne, protože destilace odstraní pozitivní učinky (molekuly) čaje stejně jako u bylinných alkoholických nápojů".
Většina kvalitních bylinných likéru je z části vyráběna teplou cestou. Výjimkou nejsou ani čajoviny nebo kávové likéry. * "Používáme neupravované kojenecké vody z podzemního pramene".
Co k tomu říct? Pokud je to pravda, hodně mu to zjednoduší výrobu, ale pro znalého zákazníka je to jen ohrané klišé. * "Používáme staré recepty pro lékárníky a drogisty z 18. století , které bylo zlatou dobou likérnictví."
Bez komentáře. Snad jen čím starší, tím lepší aneb čím víc pruhů tím víc adidas. * "Vanilka Likér 20% Jsme jediní v Evropě, kteří vyrábí likér pouze ze 100% přírodních vanilkových lusků. Pro mnoho lidí to bude poprvé v životě, kdy ochutnají doopravdy přírodní vanilku z lusků".
Takže nejlepší, jediní ve střední Evropě, Evropě a zanedlouho beztak i v celém světě...
* "Jesenická Bylinná 40% Jesenická Bylinná je klasický horský likér. Kvůli menšímu obsahu cukru, nemůže být označena jako "likér". Neužíváme glukózový sirup jako velké likérky, ale dražší bílý cukr. Bylinná má snížený obsah cukru, aby nezanechal tu nechutnou chuť v puse tzv. "lepidlo". "
Nejsem si jist zda ví o čem píše, jestli ví k čemu se glukozový sirup v likérnictví používá.
_________________ A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
|