Dnes jsem si při večerní procházce Prahou koupil 0,1l lahvinku Bairnsfatheru Bitter. Za 155,- Kč. To není zlé. Každopádně jsem dospěl ke skálopevnému názoru, že kdo dle chuti nerozezná macerát od destilátu, ten se může jít zahrabat!
Bairnsfather Absinth Bitter
Recenzoval Habu 10/9/2009Barva 8/10
Sytější zelená. Příjemná na pohled, dalo by se říct pravá absinthově zelená před zakalením. Nicméně když jsem jej nalil do sklenky, zůstaly na povrchu bublinky, které ne a ne zmizet... :-/ Je toto normální?
Louche 8/10
Nepřichází hned, čekání na louche a jeho následný náběh je docela příjemné. Finální louche je dostatečně sytý.
Barva po zakalení 7/10
Na můj vkus málo opálové, ale i tak jde o dobře zakalenou zelenou.
Aroma 7/30
První velký náraz! Vůně, resp. smrad, nezkaleného bitteru se nedá dost dobře čuchat. Silný odér alkoholu v kombinaci s hašlerkami. Na druhou stranu při kalení se přeci jen cosi příjemného dostaví, byť mám opět dojem, že cítím močku.
Pocit v ústech 3/10
Voda, alkohol, ale i minimální hutnost... bohužel opravdu minimální.
Chuť 5/20
První doušek a prvních pár vteřin v ústech vypadaly docela nadějně, ale po polknutí přišla nepříjemná hořkost na jazykových pohárcích, která se tam drží ještě dlouho po dopití. Bylinkové chutě? Sorry, ale díky těm nepříjemným věcem (smrad a chuť) se na chuťové nuance nemohu soustředit.
Konečné zhodnocení 4/10
Barva i louche efekt jsou nad průměr. Ten zbytek mě nepřesvědčil o tom, abych si dal další sklenku. Zároveň apeluji na všechny, kteří tvrdí, že rozdíl mezi macerátem a destilátem není tak markantní: Ochutnejte konečně někde něco kvalitního, aby se vám otevřely oči. Tohle se fakt nedá. :-/
Habu ohodnotil Bairnsfather Absinth Bitter 42 ze 100Tak to bychom měli podle oficiální recenzní pomůcky z Feeverte.net. 42 ze 100?!
Velmi velmi nadhodnocené!