Goxxi, kupuj!
Dvojka sice není to pravé ořechové, ale už dnes to patří mezi sběratelské rarity.
Já jsem se na své cestě domů z práce stavil za Černý Most do prodejny R+R a měl jsem úspěch, St. Antoine druhá šarže plněná 8.5.2009 za 540,- nyní stojí na mém stole hned vedle notebooku.
Zálibně se na ní koukám, přestože mě tehdá dvojka moc neoslnila, ale probouzí se ve mně sběratelské sklony, takže budu hledat dále a jinde. V prodejně R+R byl tento kousek ve vitríně vně krámku, kde byl pravděpodobně St. Antoine vystaven od doby, kdy se zde začal prodávat. Poprosil jsem obsluhu, aby koukla do skladu, jaké šarže tam mají dále. Mají ještě šarži 5. a 6. Jsou uloženy v temném skladě, takže barva je sytě zelená s minimálním náznakem stárnutí.
Moje dvojka má samozřejmě kal na dně a s průhledností to také není nejlepší, ale jak jsem zmiňoval, jde o raritku, která půjde do archivu. Za X let otevřu a ochutnám... už teď jsem zvědav.
První šarže určitě taky někdy bude. Pan z R+R se mě ptal, čím je zrovna tato láhev vzácná, takže jsem mu sdělil, že jde o první pravý český absinthe, jehož kvalita se s dalšími šaržemi zlepšuje přímo geometrickou řadou. Svěřil jsem se mu, že první dvě šarže nebyly nic extra, ale ze sběratelského hlediska jde o artikl, za který se bude za chvíli platit zlatem.