Někteří z nás měli to štěstí ochutnat Martinův prototyp absinthu na bázi medoviny. Např. Tuvy byl natolik aktivní, že přes generátor recenze sepsal své dojmy, díky čemuž jsem se dostal do nesnází při zveřejnování, jelikož nemám k dispozici informace o láhvi, ceně, dostupnosti. Proto zakládám vlastní téma týkající se medAbsinthu, aby příznivci tohoto experimentálního absinthu měli své útočiště.
Recenze:
Recenzent
Tuvy Datum
9.2.2010 Absinthe
Mead-based prototype Verze
Verte Typ
Destilát Šarže
0 Barva
10 /10 Komentář
Naprosto skvěle dotažená barva, co víc chtít od kultivovaného absinthe? Louche
10 /10 Komentář
Na špičkové úrovni. Pomalu nastupující louche se drží u dna a postupně pěkně mléčně houstne. Výsledek je krásně zakalený, ale ne tak, že by skrz nešlo světlo (tj. jde o jemné zakalení, ne takovéto hrubé, které by sedimentovalo). Poznámka k barvě
Opalizující mléčně zelená, trochu připomíná Jade repliky. Aroma
18 /20 Komentář
Před naředěním voní velmi pěkně - vůbec bych neodhadl, že jde o velmi mladý absinthe (alkohol vystupuje naprosto minimálně). Vůně je velmi komplexní, je cítit kromě bylinkových tónů i stopa kořenných. Po zkalení je vůně jemnější, spíše jen bylinná, svěží. Hutnost
10 /10 Komentář
Nevěřil bych, že nepiju mléčný koktejl... Chuť
19 /20 Komentář
Kouzelné. Rozhodně jde o složitý, ale ne příliš těžký, absinthe s dloooooouuuuhou dochutí (aftertaste). Při každém hltu se lze zaměřit na jiný parametr chuti. Byť při testování jsem nepoužil cukr a lze tedy vysledovat zřetelnou hořkost, je v příjemné míře a s doslazením mizí. Celkový dojem
10 /10 Komentář
Nevím, jestli to je tím, že jsem si k popíjení pustil CD Wormwood society, nebo tím, že jsem lehce nastydlý a necítím třebas nějaké nelibé nuance, ale je to jeden z nejlepších absinthe co jsem kdy pil. Až bude lehce vyzrátý a Martin ho nalahvuje, určitě si objednám. Celkové skóre na základě hodnocení: 95,7 %
<< x >>
A nyní honem dotazy na Martina; Bude se tento kousek oficiálně prodávat? Cena za láhev? Kdy?
Mně osobně medovinová báze trochu vadila, jelikož medovina tak nějak dominovala. Chtělo by ho nechat uležet.