Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 46   [ Příspěvků: 452 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 46  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mead Base Absinthe
PříspěvekNapsal: čtv 11. úno 2010 22:29:09 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4051
Někteří z nás měli to štěstí ochutnat Martinův prototyp absinthu na bázi medoviny. Např. Tuvy byl natolik aktivní, že přes generátor recenze sepsal své dojmy, díky čemuž jsem se dostal do nesnází při zveřejnování, jelikož nemám k dispozici informace o láhvi, ceně, dostupnosti. Proto zakládám vlastní téma týkající se medAbsinthu, aby příznivci tohoto experimentálního absinthu měli své útočiště.

Recenze:

Recenzent
        Tuvy

Datum
        9.2.2010

Absinthe
       Mead-based prototype

Verze
        Verte

Typ
        Destilát

Šarže
        0

Barva
        10 /10
Komentář
        Naprosto skvěle dotažená barva, co víc chtít od kultivovaného absinthe?
Louche
        10 /10
Komentář
        Na špičkové úrovni. Pomalu nastupující louche se drží u dna a postupně pěkně mléčně houstne. Výsledek je krásně zakalený, ale ne tak, že by skrz nešlo světlo (tj. jde o jemné zakalení, ne takovéto hrubé, které by sedimentovalo).
Poznámka k barvě
        Opalizující mléčně zelená, trochu připomíná Jade repliky.

Aroma
        18 /20
Komentář
        Před naředěním voní velmi pěkně - vůbec bych neodhadl, že jde o velmi mladý absinthe (alkohol vystupuje naprosto minimálně). Vůně je velmi komplexní, je cítit kromě bylinkových tónů i stopa kořenných. Po zkalení je vůně jemnější, spíše jen bylinná, svěží.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Nevěřil bych, že nepiju mléčný koktejl...

Chuť
        19 /20
Komentář
        Kouzelné. Rozhodně jde o složitý, ale ne příliš těžký, absinthe s dloooooouuuuhou dochutí (aftertaste). Při každém hltu se lze zaměřit na jiný parametr chuti. Byť při testování jsem nepoužil cukr a lze tedy vysledovat zřetelnou hořkost, je v příjemné míře a s doslazením mizí.

Celkový dojem
        10 /10
Komentář
        Nevím, jestli to je tím, že jsem si k popíjení pustil CD Wormwood society, nebo tím, že jsem lehce nastydlý a necítím třebas nějaké nelibé nuance, ale je to jeden z nejlepších absinthe co jsem kdy pil. Až bude lehce vyzrátý a Martin ho nalahvuje, určitě si objednám.


Celkové skóre na základě hodnocení: 95,7 %


<< x >>



A nyní honem dotazy na Martina; Bude se tento kousek oficiálně prodávat? Cena za láhev? Kdy? :)

Mně osobně medovinová báze trochu vadila, jelikož medovina tak nějak dominovala. Chtělo by ho nechat uležet.

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: Absinthe na bázi medoviny
PříspěvekNapsal: čtv 11. úno 2010 23:11:27 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4433
Díky za recenzi Tuvy! Potěšila moc.

Mead base prototyp je specialita, jaká tu ještě nebyla. Ještě nikoho nenapadlo použít takový základ místo lihu či vínovice. Není se v podstatě čemu divit, medovec je zatraceně drahá záležitost. Na jeden litr 60% medovice potřebuju 1,4Kg medu a kilo medu má hodnotu 160,- Kč. Vínovice je oproti tomu levná záležitost.

Díky tomu a faktu, že jsem z absintheherbs.com měl jen omezené množství bylin, bylo vyrobeno pouhých cca 120 litrů. Nebudu k němu dělat žádnou etiketu, půjde o ručně psaný štítek s uvedením základu, obsažených bylin a číslem. Plnit budu do stejné láhve, jako Antoine, jen půjde o objem 0.75l. Ze 120 litrů udělám 160 lahví a hotovo. Minimálně rok nebude vyroben ani litr. Půjde o první z řady absintových specialit v podobném množství kdy další šarže budou od sebe vzdáleny minimálně rok, ale spíše dva.

Medovec je fantasticky jemný destilát s unikátní vůní, která v čerstvém absintu naprosto dominovala. Teď, dva měsíce od vypálení se jednotlivé složky už pomalu vyrovnávají a za další měsíce to bude opět vyrovnanější. Zrání bude tou pomyslnou třešničkou na dortu.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 02. črc 2010 19:09:33 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4433
Nechci dělat žádný hype, ale teď jsem ve sklepě kontroloval proces zrání u našich destilátů a na samý konec jsem si nechal Mead Base.

Je to neskutečný nářez!

Dominantní vůně medovce je pryč a chuť je po osmiměsíčním zrání lahodná jak smetana.

Premiérovou degustaci si nechám na 4. ČSAS a hned po ní ten prototyp stočím do lahví. Další šarži budu pálit v prosinci 2012, už to mám v kalendáři. Mayové to věděli, celou tu dobu to věděli!


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 02. črc 2010 20:54:59 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
...řekl Medvídek Pú.

No, it still smells like sticking your nose into a jar of honey. Maybe even more than it did before. But clean and inviting. And the taste really is achieving a nice balance. The honey is not so dominant in the mouth as it was at first.

I'd like to reserve two bottles: one to drink in the short term and one to age for, um, 5 years or so.

I'd also like to see a little more spiciness in the next one. Spiciness ages nicely.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: pát 02. črc 2010 21:00:00 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4433
Medvídek Pů by se stal na mead base závislý ;) Mám MB v láhvi stočený v den pálení a zbytek rozdělený v 50l demižonech ve sklepě. A v tom větším objemu to zraje trochu jinak, než ten půllitr ve flašce. Vážně zajímavé sledovat.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: sob 03. črc 2010 12:18:25 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Příspěvky: 699
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
waw tesim teda na stretku:)

_________________
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: sob 03. črc 2010 17:15:36 
Mistr archivář
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 14. kvě 2009 7:43:11
Příspěvky: 297
Už se moc těším, až tenhle luxusní kousek bude u mě :-)

_________________
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. črc 2010 8:24:05 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4051
Těším se na ochutnávku i koupi! :twisted:

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. črc 2010 9:41:47 
* Zkušený piják *
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Příspěvky: 989
Bydliště: Praha
Z Tuvyho recenze mě příjemně překvapila zmínka o určité hořkosti. Bál jsem se, že medový základ naopak způsobí přehnanou sladkost...Lahev si určitě taky koupím. Jen škoda, že nemám vůli a trpělivost láhve archivovat...
Martin: Budou lahve k dispozici už na ČSAS IV.? Případně rozhodl jsi už o ceně?


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. črc 2010 10:22:31 
° Capo di tutti capi °
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Příspěvky: 4433
Zkusím na ČSAS aspoň pár lahví připravit, ale cenu ještě nemám zkalkulovanou. Jsem zvědavý na vaše dojmy, protože od první (a zatím poslední) Tuvyho recenze uběhlo pět měsíců.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 46   [ Příspěvků: 452 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 46  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia