Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 7   [ Příspěvků: 65 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: stř 18. led 2012 17:33:58 
Rumcajs
Uživatelský avatar

Registrován: pát 17. dub 2009 7:18:28
Příspěvky: 1142
Bydliště: Země
Rafinovaný bílý cukr je ďáblův produkt.

_________________
Já jsem s tebou v Rockland.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: čtv 29. bře 2012 19:11:17 
Aktivní pijan
Uživatelský avatar

Registrován: stř 04. led 2012 22:41:26
Příspěvky: 53
Bydliště: Olomouc
Trocha historie:

Phil Baker píše v knize Absinth:

Dramatik Maurice Maeterlinck o Verlainovi:

Na téměř vylidněném nádraží zastavil bruselský vlak. Ve vagonu třetí třídy se s velkým rachotem otevřelo okno a v rámu se zjevila tvář připomínající fauna, tvář starého básníka. "Dám si k tomu cukr!" vzkřikl. To bylo očividně jeho obvyklé pozdravení, když byl na cestách, jakýsi válečný pokřik nebo heslo, které značilo, že si k absintu dává cukr.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: čtv 29. bře 2012 20:42:04 
fuckin' amateur
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
Příspěvky: 4051
maaca píše:
Trocha historie:

Phil Baker píše v knize Absinth:

Dramatik Maurice Maeterlinck o Verlainovi:

Na téměř vylidněném nádraží zastavil bruselský vlak. Ve vagonu třetí třídy se s velkým rachotem otevřelo okno a v rámu se zjevila tvář připomínající fauna, tvář starého básníka. "Dám si k tomu cukr!" vzkřikl. To bylo očividně jeho obvyklé pozdravení, když byl na cestách, jakýsi válečný pokřik nebo heslo, které značilo, že si k absintu dává cukr.
Jo, já bych toho Phila Bakera nejradši zaškrtil! :evil: V Některých pasážích to opravdu vypadá na sprostý opis, než na klasické čerpání z knih. Tento text je takřka slovo od slova převzán z knihy Absinthe - History in a Bottle od Barnabyho Conrada III. Vydání mého překladu je více než nutné! :geek:

_________________
- Moderní absinthe chutná moderně.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: čtv 29. bře 2012 20:54:13 
Aktivní pijan
Uživatelský avatar

Registrován: stř 04. led 2012 22:41:26
Příspěvky: 53
Bydliště: Olomouc
On se ten kousek textu tvářil jako "čerpanej" odněkud, ale nikde se člověk nedozví odkud.


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
 Předmět příspěvku: Re: A co cukr???
PříspěvekNapsal: ned 18. lis 2012 21:20:37 
*** Absinthe guru ***
Uživatelský avatar

Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Příspěvky: 1318
Udělal sem si radost - http://onlinecatalogue.ikea.com/CZ/cs/Winter_Brochure/

na straně 4-5 pravej horní roh, maj tam sice sušený ovoce ale myslím si že na curk bude akorát, je vcelku drobn na efektivní nožičce, mohla by být bez vzorůale člověk nemůže mít všechno... až tpo naaranžuju vyfotím vám jí :)

Taková absintová cukřenka


Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 7   [ Příspěvků: 65 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia