Že je krize před Vánocemi u Žufánků je dost obvyklé, protože o jejich produkty je enormní zájem. Normálně Bartida/ Stock nemají některé láhve vůbec, ale to i Martin má vyprodáno. Prostě to tak je a není to oslíček, který se může do nekonečna třást. Dávají taky včas vědět. V prdeli je, že je to už skoro úplně všude a překvapivě či snad nepřekvapivě i u světových hráčů, které produkují statisíce láhví. Objednáš si egg white sirup od Giffardu a není. Tečka. A bude to mít vícero důvodů, které už byly jmenovány. V tomhle konkrétním případě se můžeš aspoň vrátit k počátku, tedy vejcům

. U některých chlastů to ale nezrobíš. Jenže se to kupí...nestíháme vyrábět, teprve děláme novou várku ciderů, dodávka ještě nedorazila, přístroje nutné k provozu aneb položky skladem, které ověříš telefonicky, ti nepříjdou ani za 14 dní. Odbornější lidská práce, příkladem elektrikář, sháníš tři měsíce, protože ti vždycky do toho hodí vidle a má toho tři prdele a nakonec ti vyjde pátej týpek. Bez prdele. Poptávka u všeho je obrovská a máš pouze omezený počet lidí, kteří se danému odvětví věnují. Co čekáme? Jedna a jedna jsou dvě. Málo lidí, málo surovin či technologie, malá kapacita dopravy= menší nabídka. Aspoň nás to donutí si uvědomit, co všechno je potřeba k tomu, aby něco dorazilo k tobě. A doufám, že budeme střídmější a rozumnější. Ne, dělám si prdel, jsem realista, někteří lidi nikdy nepochopí, proč jim do tří dnů nedorazí balíček s tím shitem z čajny, kterej objednali na eshopíku přece už před víkendem

.